Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Briose cu ovaz, branza de vaci si stafide

Vezi Reteta
Durata: 50 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceste briose cu ovaz, branza de vaci si stafide sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru o desert savuroas. Sunt usor de facut si merg foarte bine la cafea sau la un ceai cald.

Vezi Reteta
Durata: 50 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceste briose cu ovaz, branza de vaci si stafide sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru o desert savuroas. Sunt usor de facut si merg foarte bine la cafea sau la un ceai cald.

Se pare ca am inceput sa devin fan al acestui gen de deserturi. Si aceste briose sunt mai putin dulci, se fac usor si sunt si mai sanatoase ca si desertul cu ovaz, mere si ciocolata. Nu mai zic ca sunt si super rapid de facut.

Desigur, raman in continuare un fan al clatitelor (cu ciocolata sau dulceata, le iubesc pe ambele 🙂 ) sau al cremei de zahar ars – nici nu se pune problema 🙂 Ideea este ca e bine sa mai facem si altceva din cand in cand, sa mai iesim din zona de confort. Cand mi-e lene si nu prea am chef sa caut retete noi pe internet, gatesc retetele pe care le stiu pe de rost.

Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Briose cu ovaz, branza de vaci si stafide

Briose cu ovaz, branza de vaci si stafide

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceste briose cu ovaz, branza de vaci si stafide sunt o alegere delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru o desert savuroas. Sunt usor de facut si merg foarte bine la cafea sau la un ceai cald.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 30 minute
Timp total: 50 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Maruntim / tocam fulgii de ovaz foarte fin folosind un mini tocator. Punem branza de vaci intr-un castron peste care adaugam zaharul, vanilia, oule si amestecam / pasam totul foarte bine folosind un mixer vertical.
  • Adaugam peste compozitie ovazul fin tocat, stafidele si fulgii de cocos. Amestecam foarte bine folosind o lingura sau o spatula.
  • Umplem formele de briose (sau o tava pentru briose) folosind o lingurita si dam la cuptor pentru 30 de minute la 180°C. Lasam sa se racoreasca, dupa care putem sa scoatem briosele din forma / tava. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 372kcal (19%)Carbohidrati: 42g (14%)Proteine: 21g (42%)Grasimi: 13g (20%)Grasimi saturate: 6g (38%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 2gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 103mg (34%)Sodiu: 430mg (19%)Potasiu: 348mg (10%)Fibre: 5g (21%)Zahar: 10g (11%)Vitamina A: 294IU (6%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 0.4mgVitamina D: 1µg (7%)Calciu: 139mg (14%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 20mg (5%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: