Ingrediente
- 150g fulgi de ovaz
- 4 linguri fulgi de cocos
- 500g branza de vaci
- 2 oua
- 2 linguri zahar brunsau indulcitor natural
- 25g stafidesau mai multe, dupa preferinte
- o lingurita de estenta de vanilie
Indicatii
Se pare ca am inceput sa devin fan al acestui gen de deserturi. Si aceste briose sunt mai putin dulci, se fac usor si sunt si mai sanatoase ca si desertul cu ovaz, mere si ciocolata. Nu mai zic ca sunt si super rapid de facut.
Desigur, raman in continuare un fan al clatitelor (cu ciocolata sau dulceata, le iubesc pe ambele 🙂 ) sau al cremei de zahar ars – nici nu se pune problema 🙂 Ideea este ca e bine sa mai facem si altceva din cand in cand, sa mai iesim din zona de confort. Cand mi-e lene si nu prea am chef sa caut retete noi pe internet, gatesc retetele pe care le stiu pe de rost.
Haideti sa vedem despre ce este vorba!
Pasi
1 Gata | Maruntim / tocam fulgii de ovaz foarte fin folosind un mini tocator. Punem branza de vaci intr-un castron peste care adaugam zaharul, vanilia, oule si amestecam / pasam totul foarte bine folosind un mixer vertical. |
2 Gata | Adaugam peste compozitie ovazul fin tocat, stafidele si fulgii de cocos. Amestecam foarte bine folosind o lingura sau o spatula. |
3 Gata | Umplem formele de briose (sau o tava pentru briose) folosind o lingurita si dam la cuptor pentru 30 de minute la 180°C. Lasam sa se racoreasca, dupa care putem sa scoatem briosele din forma / tava. Va dorim pofta buna! |