Ingrediente
-
1 kg pulpe de pui fara ossau aripioare
-
1/2 kg cartofi
-
50 g untpentru uns tava
-
o lingurita de saredupa gust
-
1/2 lingurita de piper negru macinatdupa gust
-
oregano
-
rozmarin
Indicatii
Friptura de pui cu cartofi aurii la cuptor cred ca ii place oricui. Este o mancare clasica, super gustoasa, dar si aspectuoasa in acelasi timp. Aceasta friptura merge foarte bine cu muraturi de tot felul: castraveti, gogonele, gogosari, etc. De asemenea, recomandam si sosul de usturoi cu maioneza. E genial 🙂 Gasiti aici reteta noastra care sigur o sa va placa.
Aceasta reteta de friptura de pui o facem la cuptor. Datorita faptului ca puiul (cel cumparat din magazin) se face repede, punem la copt atat carnea de pui cat si cartofii impreuna, in aceeasi tava. Haideti sa vedem despre ce este vorba!
Pasi
1
Gata
|
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii un pic mai grosute. Ii punem intr-un castron, adaugam sare, piper negru macinat si condimente dupa care ii amestecam bine. Ca si condimente, noi folosim oregano si / sau rozmarin. Puteti adauga si un pic de ulei de masline. Astfel, gustul condimentelor va fi unul mai intens. De asemenea, puteti adauga si cateva felii de morcov. Dupa acest pas, vom pune cartofii intr-o tava unsa in prealabil cu unt. De preferat este sa folositi o tava de sticla (de yena) cu capac. |
2
Gata
|
Spalam carnea si o portionam in bucati potrivite. O condimentam si pe aceasta cu sare si alte ierburi aromate (oregano, cimbru, rozmarin) dupa care o punem in tava, peste cartofi. Acoperim tava cu un capac (sau cu folie de aluminiu) si o lasam la cuptor, la foc potrivit spre mic, timp de 30 - 45 de minute. Dupa aceea, scoatem capacul (sau folia de aluminiu) si o mai lasam in cuptor pana ce incepe sa se rumeneasca. Atentie sa nu uscati prea tare carnea si cartofii! |
3
Gata
|
Se serveste cu muraturi si / sau cu sos de usturoi si maioneza. Gasiti aici reteta acestui sos super gustos. Va dorim pofta buna! |