Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Sos de maioneza cu usturoi

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acest sos de maioneza cu usturoi este o combinatie delicioasa intre maioneza si mujdei, perfecta pentru a acompania preparate precum cartofi copti sau hamburgeri.

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acest sos de maioneza cu usturoi este o combinatie delicioasa intre maioneza si mujdei, perfecta pentru a acompania preparate precum cartofi copti sau hamburgeri.

In acest sos de maioneza cu usturoi noi am folosit mustar (cu) boabe. Sincer, era singurul tip de mustar pe care il aveam in frigider si ne era cam lene sa mergem sa cumparam altul. Asa a iesit acest sos. Deobicei, la maioneza, folosim mustar clasic. Sosul l-am folosit la cartofi copti. Gasiti aici o reteta foarte simpla si rapida de cartofi copti la cuptor cu dressing de ulei de masline cu un pic de otet. Acest sos este practic o combinatie de maioneza cu mujdei. Merge foarte bine si la hamburgeri. Va recomandam sa-l mancati totusi cu moderatie, este foarte gustos si greu te mai optesti din mancat 🙂

Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Sos de maioneza cu usturoi

Sos de maioneza cu usturoi

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest sos de maioneza cu usturoi este o combinatie delicioasa intre maioneza si mujdei, perfecta pentru a acompania preparate precum cartofi copti sau hamburgeri.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 10 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Sosuri
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Pentru Maioneza

Pentru Mujdeiul de Usturoi

Instructiuni

Maioneza

  • In primul pas vom face maioneza. Practic este aceasta reteta doar ca am injumatatit cantitatile. Fierbem un ou tare dupa care vom zdrobi galbenusul foarte bine cu furculita intr-un castron mai inalt adaugand la final sare si putin zahar. Punem o lingurita de mustar si amestecam bine. Dupa ce s-au omogenizat foarte bine ingredientele, adaugam zeama de lamaie (dupa gust) si uleiul, putin cate putin, amestecand continuu. Spre final, adaugam un galbenus de ou crud si continuam sa adaugam ulei pana ce suntem multumiti de consistenta si cantitatea maionezei. In cazul in care vi se taie mainoeza nu trebuie decat sa mai adaugat un galbenus de ou, nimic mai simplu.

Mujdeiul de Usturoi

  • Pasul doi consta in prepararea mujdeiului de usturoi. La fel ca si maioneza, usturoiul e facut pe baza acestei retete dar, doar cu jumatate din cantitati. Curatam usturoiul, il spalam si-l zdrobim intr-un castron. Incepem sa amestecam foarte bine cu o lingura / lingurita de lemn. Adaugam treptat ulei pana obtinem aceeasi consistenta ca la maioneza. Punem sare dupa gust si continuam sa amestecam. Cei care doresc un mujdei de usturoi mai iute pot adauga o lingurita de hrean dat prin razatoare.

Sosul Final

  • Ultimul pas este acela de a amesteca cele doua sosuri. Punem mujdeiul de usturoi peste maioneza si amestecam bine. Acesta este sosul de maioneza cu ustori. Se poate servi cu ce vreti dvs. (cartofi, friptura, salata, etc.).
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 186kcal (9%)Carbohidrati: 1gProteine: 2g (4%)Grasimi: 20g (31%)Grasimi saturate: 2g (13%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 16gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 55mg (18%)Sodiu: 358mg (16%)Potasiu: 36mg (1%)Fibre: 0.3g (1%)Zahar: 1g (1%)Vitamina A: 82IU (2%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 5mg (6%)Vitamina D: 0.3µg (2%)Calciu: 12mg (1%)Fier: 0.3mg (2%)Magneziu: 3mg (1%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: