Ingrediente
-
Pt. maioneza
-
doua oua
-
100 ml ulei
-
zeama de la o jumatate de lamaie
-
1/2 lingurita de zaharoptional
-
o lingurita de mustarclasic
-
1/2 lingurita de sare
-
Pt. mujdei
-
o gamalie de usturoi
-
3 - 4 lingurite de ulei
-
1/2 lingurita de sare
Indicatii
In acest sos de maioneza cu usturoi noi am folosit mustar (cu) boabe. Sincer, era singurul tip de mustar pe care il aveam in frigider si ne era cam lene sa mergem sa cumparam altul. Asa a iesit acest sos. Deobicei, la maioneza, folosim mustar clasic. Sosul l-am folosit la cartofi copti. Gasiti aici o reteta foarte simpla si rapida de cartofi copti la cuptor cu dressing de ulei de masline cu un pic de otet. Acest sos este practic o combinatie de maioneza cu mujdei. Merge foarte bine si la hamburgeri. Va recomandam sa-l mancati totusi cu moderatie, este foarte gustos si greu te mai optesti din mancat 🙂 Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Pasi
1
Gata
15 min
|
MaionezaIn primul pas vom face maioneza. Practic este aceasta reteta doar ca am injumatatit cantitatile. Fierbem un ou tare dupa care vom zdrobi galbenusul foarte bine cu furculita intr-un castron mai inalt adaugand la final sare si putin zahar. Punem o lingurita de mustar si amestecam bine. Dupa ce s-au omogenizat foarte bine ingredientele, adaugam zeama de lamaie (dupa gust) si uleiul, putin cate putin, amestecand continuu. Spre final, adaugam un galbenus de ou crud si continuam sa adaugam ulei pana ce suntem multumiti de consistenta si cantitatea maionezei. In cazul in care vi se taie mainoeza nu trebuie decat sa mai adaugat un galbenus de ou, nimic mai simplu. |
2
Gata
10 min
|
MujdeiulPasul doi consta in prepararea mujdeiului de usturoi. La fel ca si maioneza, usturoiul e facut pe baza acestei retete dar, doar cu jumatate din cantitati. Curatam usturoiul, il spalam si-l zdrobim intr-un castron. Incepem sa amestecam foarte bine cu o lingura / lingurita de lemn. Adaugam treptat ulei pana obtinem aceeasi consistenta ca la maioneza. Punem sare dupa gust si continuam sa amestecam. Cei care doresc un mujdei de usturoi mai iute pot adauga o lingurita de hrean dat prin razatoare. |
3
Gata
5 min
|
Sosul finalUltimul pas este acela de a amesteca cele doua sosuri. Punem mujdeiul de usturoi peste maioneza si amestecam bine. Acesta este sosul de maioneza cu ustori. Se poate servi cu ce vreti dvs. (cartofi, friptura, salata, etc.). Va dorim pofta buna! |