Ingrediente
-
1/2 kg carne tocata de porcsa nu fie prea grasa
-
1/2 kg carne tocata de vita
-
doua oua
-
doi morcovi
-
doi cartofi
-
o ceapa
-
6 catei de usturoi
-
o legatura de patrunjel verde
-
o legatura de marar
-
o lingurita sau doua de saredupa gust
-
o lingurita sau doua de piper negru macinatdupa gust
Indicatii
Reteta de chiftele la cuptor este, dupa cum bine va imaginati, foarte asemanatoare cu reteta de chiftelute prajite in ulei. Gasiti aici o reteta cu carne de porc si vita iar aici o reteta de chiftelute din carne de pui. Bineinteles, aceste chiftelute coapte la cuptor, putem spune ca sunt un pic mai dietetice dat fiind faptul ca nu sunt prajite in ulei. Noau ne plac foarte mult retetele la cuptor. In primul rand gustul este altul, unul mai intens, iar aroma care se degaja in casa este minunata. Ce-i drept, cand ti-e foame tare este cam greu sa faci ceva la cuptor… Haideti sa preparam impreuna niste chiftelute delicioase!
Pasi
1
Gata
|
Intr-un castron mai mare (in care sa ne fie usor sa amestecam) punem carnea tocata, ouale, ceapa, patrunjelul si mararul tocate marunt si incepem sa amestecam bine cu mana. Cartofii si morcovii dupa ce i-am curatat si spalat bine, ii adaugam in compozitie dandu-i printr-o razatoare mai fina. Zdrobim si usturoiul si adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. Amestecam bine dupa care incepem sa formam cu mana niste bile de o marime medie (1- 2 cm) pe care le asezam intr-o tava. Noi am folosit o tava de metal in care am pus foaie de copt pentru a nu se prinde chiftelutele de tava. |
2
Gata
30 min
|
|
3
Gata
|
Scoatem tava si desprindem cu grija chiftelutele de pe foaia de copt. Aceste chiftelute merg bine cu sos de maioneza si ceapa, cu sos rosu (gasiti aici o reteta geniala) sau simple, ca atare. Va dorim pofta buna! |