Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Chiftele la cuptor

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de chiftele la cuptor reprezintă o variantă mai sănătoasă a chiftelelor tradiționale, oferind un gust delicios și o textură suculentă.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de chiftele la cuptor reprezintă o variantă mai sănătoasă a chiftelelor tradiționale, oferind un gust delicios și o textură suculentă.

Reteta de chiftele la cuptor este, dupa cum bine va imaginati, foarte asemanatoare cu reteta de chiftelute prajite in ulei. Gasiti aici o reteta cu carne de porc si vita iar aici o reteta de chiftelute din carne de pui. Bineinteles, aceste chiftelute coapte la cuptor, putem spune ca sunt un pic mai dietetice dat fiind faptul ca nu sunt prajite in ulei. Noau ne plac foarte mult retetele la cuptor. In primul rand gustul este altul, unul mai intens, iar aroma care se degaja in casa este minunata. Ce-i drept, cand ti-e foame tare este cam greu sa faci ceva la cuptor…

Haideti sa preparam impreuna niste chiftelute delicioase!

Chiftele la cuptor

Chiftele la cuptor

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta de chiftele la cuptor reprezintă o variantă mai sănătoasă a chiftelelor tradiționale, oferind un gust delicios și o textură suculentă.
Timp preparare: 1 ora
Timp gatire: 30 minute
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Aperitive
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: Porc, Vita
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Intr-un castron mai mare (in care sa ne fie usor sa amestecam) punem carnea tocata, ouale, ceapa, patrunjelul si mararul tocate marunt si incepem sa amestecam bine cu mana. Cartofii si morcovii dupa ce i-am curatat si spalat bine, ii adaugam in compozitie dandu-i printr-o razatoare mai fina. Zdrobim si usturoiul si adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. Amestecam bine dupa care incepem sa formam cu mana niste bile de o marime medie (1- 2 cm) pe care le asezam intr-o tava. Noi am folosit o tava de metal in care am pus foaie de copt pentru a nu se prinde chiftelutele de tava.
  • Incingem cuptorul la o temperatura medie dupa care dam tava la cuptor si o lasam timp de ~30 de minute. Daca este nevoie, intoarceti tava pentru a se coace cat mai uniform chiftelutele.
  • Scoatem tava si desprindem cu grija chiftelutele de pe foaia de copt. Aceste chiftelute merg bine cu sos de maioneza si ceapa, cu sos rosu (gasiti aici o reteta geniala) sau simple, ca atare. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 399kcal (20%)Carbohidrati: 14g (5%)Proteine: 25g (50%)Grasimi: 27g (42%)Grasimi saturate: 10g (63%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 12gGrasimi trans: 1gColesterol: 130mg (43%)Sodiu: 408mg (18%)Potasiu: 732mg (21%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 2g (2%)Vitamina A: 3421IU (68%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 24mg (29%)Vitamina D: 0.3µg (2%)Calciu: 63mg (6%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 45mg (11%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: