Ingrediente
-
50 ml ulei de masline
-
9 felii paine
-
5 rosiisau 10 - 12 rosii cherry
-
9 catei de usturoi
-
cateva frunze de busuioc verde
Indicatii
Fie ca avem musafiri sau vrem sa preparam doar o simpla gustare rapida si gustoasa, aceasta reteta este perfecta pentru astfel de momente. Aceasta reteta, dupa cum bine stiti, este o reteta cu origini in Italia. Ingredientele pentru a prepara niste bruschete delicioase sunt la-ndemana oricui. Nu avem nevoie decat de paine, rosii, usturoi, cateva frunze de busioc si ulei de masline. Bineinteles, sa nu uitam de sarea si piperul aferent. Oricum, aveti grija! Sunt atat de gustoase incat exista riscul sa nu va mai puteti opri din mancat deci sa nu faceti prea multe 🙂
Acum, haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Se curata si se spala bine usturoiul. Rosiile, dupa ce au fost spalate, se taie in cuburi mici cu latura de aproximativ 1/2 cm. |
2
Gata
|
Se taie painea felii potrivite si se prajeste. Luam cate un catel de usturoi si incepem sa-l frecam de felia de paine prajita. In general, pentru o felie medie de paine consumam cam 1 catel de usturoi. |
3
Gata
|
Dupa ce am ras usturoiul de feliile de paine, punem rosiile taiate cuburi si turnam un pic de ulei de masline pe care-l amestecam inainte cu frunzele de busuioc tocate marunt. La final putem adauga sare, piper, sau cimbru, dupa gust. |