Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pastrav la cuptor cu legume

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Reteta de pastrav la cuptor cu legume este usor de facut si foarte gustoasa. Este o masa bogata in vitamine si Omega 3.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Reteta de pastrav la cuptor cu legume este usor de facut si foarte gustoasa. Este o masa bogata in vitamine si Omega 3.

Pastravul este un peste de apa dulce ce traieste in special in apele reci de la munte. Este un peste extrem de apreciat datorita gustului sau intens dar si datorita proprietatilor sale nutritive. Contine Omega 3, vitaminele D & B12 dar si proteine. Sunt o sumedenie de feluri de a prepara acest peste. Daca aveti drum in zona Sucevei sau a Neamtului va recomand sa nu ratati retetele locale pe baza de pastrav. Nu o sa va para rau! Va invit sa facem azi o mancare extrem de gustoasa dar si cat se poate de sanatoasa din pastrav (eviscerat), usturoi si morcov.

Pastrav la cuptor cu legume

Pastrav la cuptor cu legume

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Reteta de pastrav la cuptor cu legume este usor de facut si foarte gustoasa. Este o masa bogata in vitamine si Omega 3.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: Peste
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Cu lama unui cutit curatam bine pestele de solzi sub jetul de apa si-l spalam bine.
  • Curatim legumele (usturoiu si morcovul), le spalam si le taiem cubulete mici.
  • Amestecam legumele taiate cu sare si piper negru macinat Se poate pune si o lingurita de ulei de masline.
  • Ungem o tava (care are si capac) cu unt, dupa care asezam pestii (peste care presaram putina sare si peper inainte) cu burtica in sus.
  • Umplem pastravii cu legumele taiate, punem capacul si lasam la cuptor la foc mic cca. 60 min. Spre final adaugam vinul alb si mai lasam aproximativ 30 min. Daca dorim sa iasa pestii mai rumeniti putem scoate spre final capacul. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 76kcal (4%)Carbohidrati: 6g (2%)Proteine: 1g (2%)Grasimi: 3g (5%)Grasimi saturate: 2g (13%)Grasimi polinesaturate: 0.2gGrasimi mononesaturate: 1gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 8mg (3%)Sodiu: 352mg (15%)Potasiu: 189mg (5%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 3g (3%)Vitamina A: 7734IU (155%)Vitamina C: 4mg (5%)Calciu: 26mg (3%)Fier: 0.3mg (2%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: