Background Image
0 1
Pastrav la cuptor cu legume

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
4 buc Pastrav
1 pahar vin alb demisec
4 gamalii usturoi
3 buc morcovi
1 cub unt
dupa gust sare
dupa gust piper negru macinat

Pastrav la cuptor cu legume

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:

Pastravul este extrem de apreciat datorita gustului sau intens dar si datorita proprietatilor sale nutritive.

  • 90 min
  • Portii: 4
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Pastravul este un peste de apa dulce ce traieste in special in apele reci de la munte. Este un peste extrem de apreciat datorita gustului sau intens dar si datorita proprietatilor sale nutritive. Contine Omega 3, vitaminele D & B12 dar si proteine. Sunt o sumedenie de feluri de a prepara acest peste. Daca aveti drum in zona Sucevei sau a Neamtului va recomand sa nu ratati retetele locale pe baza de pastrav. Nu o sa va para rau! Va invit sa facem azi o mancare extrem de gustoasa dar si cat se poate de sanatoasa din pastrav (eviscerat), usturoi si morcov.

(Vizualizari: 774 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Cu lama unui cutit curatam bine pestele de solzi sub jetul de apa si-l spalam bine.

2
Gata

Curatim legumele (usturoiu si morcovul), le spalam si le taiem cubulete mici.

3
Gata

Amestecam legumele taiate cu sare si piper negru macinat Se poate pune si o lingurita de ulei de masline.

4
Gata

Ungem o tava (care are si capac) cu unt, dupa care asezam pestii (peste care presaram putina sare si peper inainte) cu burtica in sus.

5
Gata

Umplem pastravii cu legumele taiate, punem capacul si lasam la cuptor la foc mic cca. 60 min. Spre final adaugam vinul alb si mai lasam aproximativ 30 min. Daca dorim sa iasa pestii mai rumeniti putem scoate spre final capacul. Pofta buna!

Sebastian

Adaugă un comentariu

maioneza
anterior
Maioneza
bors de fasole
urmator
Bors de fasole
maioneza
anterior
Maioneza
bors de fasole
urmator
Bors de fasole

Adaugă un comentariu

364929867