Ingrediente
-
4 buc Pastrav
-
1 pahar vin albdemisec
-
4 gamalii usturoi
-
3 buc morcovi
-
1 cub unt
-
dupa gust sare
-
dupa gust piper negru macinat
Indicatii
Pastravul este un peste de apa dulce ce traieste in special in apele reci de la munte. Este un peste extrem de apreciat datorita gustului sau intens dar si datorita proprietatilor sale nutritive. Contine Omega 3, vitaminele D & B12 dar si proteine. Sunt o sumedenie de feluri de a prepara acest peste. Daca aveti drum in zona Sucevei sau a Neamtului va recomand sa nu ratati retetele locale pe baza de pastrav. Nu o sa va para rau! Va invit sa facem azi o mancare extrem de gustoasa dar si cat se poate de sanatoasa din pastrav (eviscerat), usturoi si morcov.
Pasi
1
Gata
|
Cu lama unui cutit curatam bine pestele de solzi sub jetul de apa si-l spalam bine. |
2
Gata
|
Curatim legumele (usturoiu si morcovul), le spalam si le taiem cubulete mici. |
3
Gata
|
Amestecam legumele taiate cu sare si piper negru macinat Se poate pune si o lingurita de ulei de masline. |
4
Gata
|
Ungem o tava (care are si capac) cu unt, dupa care asezam pestii (peste care presaram putina sare si peper inainte) cu burtica in sus. |
5
Gata
|
Umplem pastravii cu legumele taiate, punem capacul si lasam la cuptor la foc mic cca. 60 min. Spre final adaugam vinul alb si mai lasam aproximativ 30 min. Daca dorim sa iasa pestii mai rumeniti putem scoate spre final capacul. Pofta buna! |