Background Image
0 0
Musaca cu carne de pui si porc

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1/2 kg carne tocata de porc sa nu fie prea grasa
1/2 kg carne tocata de pui
1 kg cartofi
4 catei de usturoi
doua oua
o legatura de patrunjel verde
doi morcovi
o ceapa
50 g de unt recomandam min. 80% grasime
200 ml suc de rosii
sare
piper negru macinat

Musaca cu carne de pui si porc

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Reteta de musaca cu carne de pui si porc este foarte asemanatoare cu aceasta reteta de musaca.  Este o mancare destul de usor de facut dar incredibil de gustoasa. De aceasta data am ales sa punem carne tocata de pui in locul celei de vita. Am renuntat de asemenea si la smantana si cascaval. Data viitoare vom incerca o noua reteta de musaca doar cu carne tocata de pui, sa vedem ce va iesi. In principiu nu cred ca are se sa iasa dar pana nu vedem nu credem 🙂

 

Haideti sa trecem la treaba si sa vedem despre ce este vorba!

(Vizualizari: 796 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam usturoiul, morcovii si ceapa, le spalam si le tocam marunt. Le tragem un pic in unt dupa care le amestecam cu carnea tocata, cele doua oua si patrunjelul tocat. Adaugam sare si piper dupa gust.

2
Gata

Curatam cartofii, ii spalam bine dupa care ii taiem rondele. Ungem o tava cu unt (de preferat o tava de sticla cu capac) si incepem sa asezam un strat de cartofi peste care pune un strat de carne (aprox. 1 - 2 cm). Continuam astfel pana ce terminam carnea. La final vom incheia cu un strat de cartofi. Vom acoperi de asemenea si peretii tavii cu rondele de cartofi.

3
Gata

Sucul de rosii il vom amesteca intr-o cana cu sare, piper, oregano, busuioc si / sau cimbru. Puteti pune si jumatate de lingurita de zahar. Acest suc de rosii il vom turna la final, peste ultimul strat de cartofi.

4
Gata

Acoperim tava si o dam la cuptor la foc potrivit spre mic. O lasam aproximativ 2 ore. Cand s-au rumenit cartofii inseamna ca e gata. Va recomandam sa puneti tava cat mai sus in cuptor, sa nu se arda cartofii asezati pe fundul tavii. Un alt sfat este acela de a alege o tava cat mai inalta dat fiind faptul ca musacaua va lasa destul de multa zeama si riscati sa dea pe dinafara.
Aceasta musaca merge foarte bine cu muraturi: castraveti, gogosari, conopida, etc. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Paste bolognese
anterior
Paste bolognese
Ostropel cu pulpe de pui
urmator
Ostropel cu pulpe de pui
Paste bolognese
anterior
Paste bolognese
Ostropel cu pulpe de pui
urmator
Ostropel cu pulpe de pui

Adaugă un comentariu