Aceasta musaca cu carne de pui si porc este un preparat delicios si satios, perfect pentru o masa in familie. Straturile de cartofi si carne tocata, gatite la cuptor, se combina armonios pentru un gust bogat si reconfortant.
Musaca cu carne de pui si porc

Reteta de musaca cu carne de pui si porc este foarte asemanatoare cu aceasta reteta de musaca. Este o mancare destul de usor de facut dar incredibil de gustoasa. De aceasta data am ales sa punem carne tocata de pui in locul celei de vita. Am renuntat de asemenea si la smantana si cascaval. Data viitoare vom incerca o noua reteta de musaca doar cu carne tocata de pui, sa vedem ce va iesi. In principiu nu cred ca are se sa iasa dar pana nu vedem nu credem 🙂
Haideti sa trecem la treaba si sa vedem despre ce este vorba!

Musaca cu carne de pui si porc
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Aceasta musaca cu carne de pui si porc este un preparat delicios si satios, perfect pentru o masa in familie. Straturile de cartofi si carne tocata, gatite la cuptor, se combina armonios pentru un gust bogat si reconfortant.
Portii:
Distribuie pe Facebook
Printeaza
Pin
Evalueaza reteta
Echipament
Ingrediente
- 500 g carne tocata de porc
- 500 g carne tocata de pui
- 1 kg cartofi
- 4 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 200 ml suc de rosii
- 1/2 lingurita sare (dupa gust)
- 1/2 lingurita piper negru macinat (dupa gust)
Instructiuni
- Curatam usturoiul, morcovii si ceapa, le spalam si le tocam marunt. Le tragem un pic in unt dupa care le amestecam cu carnea tocata, cele doua oua si patrunjelul tocat. Adaugam sare si piper dupa gust.
- Curatam cartofii, ii spalam bine dupa care ii taiem rondele. Ungem o tava cu unt (de preferat o tava de sticla cu capac) si incepem sa asezam un strat de cartofi peste care pune un strat de carne (aprox. 1 – 2 cm). Continuam astfel pana ce terminam carnea. La final vom incheia cu un strat de cartofi. Vom acoperi de asemenea si peretii tavii cu rondele de cartofi.
- Sucul de rosii il vom amesteca intr-o cana cu sare, piper, oregano, busuioc si / sau cimbru. Puteti pune si jumatate de lingurita de zahar. Acest suc de rosii il vom turna la final, peste ultimul strat de cartofi.
- Acoperim tava si o dam la cuptor la foc potrivit spre mic. O lasam aproximativ 2 ore. Cand s-au rumenit cartofii inseamna ca e gata. Va recomandam sa puneti tava cat mai sus in cuptor, sa nu se arda cartofii asezati pe fundul tavii. Un alt sfat este acela de a alege o tava cat mai inalta dat fiind faptul ca musacaua va lasa destul de multa zeama si riscati sa dea pe dinafara.Aceasta musaca merge foarte bine cu muraturi: castraveti, gogosari, conopida, etc. Va dorim pofta buna!
Nutritie per portie
Calorii: 431kcal (22%)Carbohidrati: 27g (9%)Proteine: 26g (52%)Grasimi: 25g (38%)Grasimi saturate: 10g (63%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 10gGrasimi trans: 0.2gColesterol: 153mg (51%)Sodiu: 300mg (13%)Potasiu: 1212mg (35%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 3g (3%)Vitamina A: 3308IU (66%)Vitamina B2: 0.4mg (24%)Vitamina C: 39mg (47%)Vitamina D: 0.2µg (1%)Calciu: 56mg (6%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 64mg (16%)
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!