• Acasa
  • Porc
  • Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi
0 0
Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg cartofi
1/2 kg carnati de porc de preferinta afumati
50 ml ulei de masline se poate folosi si ulei de floarea soarelui
1 lingurita oregano daca aveti oregano proaspat este si mai bine
1 lingurita sare
Sosul de usturoi
5 catei de usturoi
o lingurita ulei puteti folosi tot ulei de masline
1/4 lingurita sare sau mai multa, dupa gust
o lingura apa cat sa se formeze o pasta usor lichida

Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • Portii: 6
  • Usor

Ingrediente

  • Sosul de usturoi

Indicatii

Distribuie

Reteta de cartofi copti cu carnati este una pe cat se poate de simpla pe atata de gustoasa. Cred ca mai cu totii iubim cartofii copti si trebuie sa recunoastem, daca mai avem si ceva „carnita” langa parca merg si mai bine. Ca si sosuri ei se pot manca cu fel si fel de sosuri: sos de maioneza, ketchup, mustar, etc. dar parca nimic nu se compara cu sosul de usturoi romanesc. Stiu, e cam dificil de mancat ineaintea unei intalniri, iar daca mancam prea tarziu multi dintre noi putem avea dureri usoare de stomac in timpul noptii, dar tocami de aceea va recomand sa nu mancati aceasta super gustoasa reteta la o ora mult prea tarzie.

Va recomand sa folositi carnati de porc afumati si sa fie, bineinteles, cat mai proaspeti. De asemenea, daca este sezonul cartofilor noi e si mai bine. Nu uitati de mirodenii, de preferat sa fie proaspete. Sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 178 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam cartofii dupa care ii spalam bine si ii taiem felii un pic mai grosute. Ii amestecam intr-un castron cu sare, oregano, ulei de masline sau cu alte condimente care va mai plac (busuioc, cimbru, etc.), dupa care ii asezam intr-o tava (de preferat de sticla) cu capac. Daca nu avem o tava cu capac, vom acoperi tava cu o folie de aluminiu.

2
Gata

Punem tava la copt, o lasam aproximativ 45 de minute la foc mediu dupa care o scoatem si adaugam carnatii taiati felii potrivite. Punem tava inapoi in cuptor, dar de aceasta data fara capac, si in functie de carnati (daca sunt sau nu sunt afumati) o mai lasam 20 - 30 minute, pana incep si cartofii sa se rumeneasca.

3
Gata

Curatam si spalam cateii de usturoi dupa care ii zdrogim bine si ii punem intr-o cana. Incepem sa frecam bine usturoiul cu sare dupa care adaugam o lingura de ulei (poate fi si ulei de masline) si putina apa, cat sa fie o pasta un pic mai lichida.

4
Gata

La final, punem cartofii si carnatii calzi in farfurie si adaugam peste sosul de usturoi dupa gust. Mai putem adauga patrunjel proaspat tocat sau alte mirodenii care va plac. Aceasta mancare merge foarte bine cu un pahar de bere rece. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
aluatul de pizza
anterior
Aluatul de pizza subtire
Paste cu sos de rosii
urmator
Paste cu sos de rosii
aluatul de pizza
anterior
Aluatul de pizza subtire
Paste cu sos de rosii
urmator
Paste cu sos de rosii

Adaugati comentariul dvs.