Cand vorbesc de cartofi copti cu carnati si sos de usturoi zic ca e zi de sarbatoare! Asa de mult iubesc aceasta combinatie. Este o reteta super simpla dar nemaipomenit de gustoasa.
Cand vorbesc de cartofi copti cu carnati si sos de usturoi zic ca e zi de sarbatoare! Asa de mult iubesc aceasta combinatie. Este o reteta super simpla dar nemaipomenit de gustoasa.
Reteta de cartofi copti cu carnati este una pe cat se poate de simpla pe atata de gustoasa. Cred ca mai cu totii iubim cartofii copti si trebuie sa recunoastem, daca mai avem si ceva „carnita” langa parca merg si mai bine. Ca si sosuri ei se pot manca cu fel si fel de sosuri: sos de maioneza, ketchup, mustar, etc. dar parca nimic nu se compara cu sosul de usturoi romanesc. Stiu, e cam dificil de mancat ineaintea unei intalniri, iar daca mancam prea tarziu multi dintre noi putem avea dureri usoare de stomac in timpul noptii, dar tocami de aceea va recomand sa nu mancati aceasta super gustoasa reteta la o ora mult prea tarzie.
Va recomand sa folositi carnati de porc afumati si sa fie, bineinteles, cat mai proaspeti. De asemenea, daca este sezonul cartofilor noi e si mai bine. Nu uitati de mirodenii, de preferat sa fie proaspete. Sa trecem la treaba!
Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Cand vorbesc de cartofi copti cu carnati si sos de usturoi zic ca e zi de sarbatoare! Asa de mult iubesc aceasta combinatie. Este o reteta super simpla dar nemaipomenit de gustoasa.
Curatam cartofii dupa care ii spalam bine si ii taiem felii un pic mai grosute. Ii amestecam intr-un castron cu sare, oregano, ulei de masline sau cu alte condimente care va mai plac (busuioc, cimbru, etc.), dupa care ii asezam intr-o tava (de preferat de sticla) cu capac. Daca nu avem o tava cu capac, vom acoperi tava cu o folie de aluminiu.
Punem tava la copt, o lasam aproximativ 45 de minute la foc mediu dupa care o scoatem si adaugam carnatii taiati felii potrivite. Punem tava inapoi in cuptor, dar de aceasta data fara capac, si in functie de carnati (daca sunt sau nu sunt afumati) o mai lasam 20 – 30 minute, pana incep si cartofii sa se rumeneasca.
Curatam si spalam cateii de usturoi dupa care ii zdrogim bine si ii punem intr-o cana. Incepem sa frecam bine usturoiul cu sare dupa care adaugam o lingura de ulei (poate fi si ulei de masline) si putina apa, cat sa fie o pasta un pic mai lichida.
La final, punem cartofii si carnatii calzi in farfurie si adaugam peste sosul de usturoi dupa gust. Mai putem adauga patrunjel proaspat tocat sau alte mirodenii care va plac. Aceasta mancare merge foarte bine cu un pahar de bere rece. Pofta buna!
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.