0 0
Copanele de pui la gratar cu legume

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
~ 1kg copanele de pui
500g legume congelate ce preferati dvs.
50g unt
sare
piper negru macinat

Copanele de pui la gratar cu legume

Tip:
  • Pe gratar
Bucataria:
  • 45 min
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Astazi va propun o reteta (daca ii putem spune asa) foarte simpla, gustoasa dar ce e mai important e faptul ca este foarte usor de facut: copanele de pui la gratar cu legume. Eram intr-o zi intr-o dificultate maxima de a avea si cea mai mica idee in privinta a ce as putea sa fac de mancare. Nici timp dar nici dispozitia necesara sa gatesc ceva super complicat nu aveam. Stiam doar ca as fi mancat ceva cu carne de pui. Am ajuns acasa cu o caserola de copanele refrigerate si ma tot uitam la ele. In cateva momente mi-a venit ideea „geniala” de a le frige pe grill. Haideti sa vedem ce am facut pana la urma!

(Vizualizari: 20 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Primul pas este acela de a cresta cu un cutit copanelele de pui. Altfel nu se vor prajit uniform - vor fi arse la suprafata si crude la interior. Dupa ce le-am crestat (pana la os) le vom unge cu un pic de ulei de masline si le vom condimenta cu sare si piper negru proaspat macinat.

2
Gata

Incingem bine gratarul. Eu am folosit un grill pentru aragaz. Copanelele de pui trebuie sa sfaraie in momentul in care sunt puse pe grill. Trebuie sa avem grija sa le prajim cat mai uniform. Aveti grija ca veti face ceva fum in bucatarie.
Dupa ce copanelele s-au prajit le vom scoate intr-un vas dupa care vom acoperi vasul cu folie de aluminiu. Folia de aluminiu se pune cu partea lucioasa (cea care reflecta mai bine lumina) in jos, in spre mancare.

3
Gata

Legumele congelate se prepara foarte simplu. Eu pun un cub de unt intr-o tigaie dupa care pun imediat legumele. Las cu capac la foc mediu cateva minute apoi scot capacul ca sa se evapore excesul de apa. Sa nu le fierbeti prea mult, nu vor mai avea acelasi gust si isi vor pierde din calitati.

4
Gata

Se serveste cald. Mie imi place sa-mi pun peste legume otet balsamic sau zeama de lamaie. Va recomand si dvs.
Pofta buna!

prop

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci
anterior
Muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci
Oua Benedict
urmator
Oua Benedict
muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci
anterior
Muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci
Oua Benedict
urmator
Oua Benedict

Adaugă un comentariu