Ingrediente
- ~ 1kg copanele de pui
- 500g legume congelatece preferati dvs.
- 50g unt
- sare
- piper negru macinat
Indicatii
Astazi va propun o reteta (daca ii putem spune asa) foarte simpla, gustoasa dar ce e mai important e faptul ca este foarte usor de facut: copanele de pui la gratar cu legume. Eram intr-o zi intr-o dificultate maxima de a avea si cea mai mica idee in privinta a ce as putea sa fac de mancare. Nici timp dar nici dispozitia necesara sa gatesc ceva super complicat nu aveam. Stiam doar ca as fi mancat ceva cu carne de pui. Am ajuns acasa cu o caserola de copanele refrigerate si ma tot uitam la ele. In cateva momente mi-a venit ideea „geniala” de a le frige pe grill. Haideti sa vedem ce am facut pana la urma!
Pasi
1 Gata | Primul pas este acela de a cresta cu un cutit copanelele de pui. Altfel nu se vor prajit uniform - vor fi arse la suprafata si crude la interior. Dupa ce le-am crestat (pana la os) le vom unge cu un pic de ulei de masline si le vom condimenta cu sare si piper negru proaspat macinat. |
2 Gata | Incingem bine gratarul. Eu am folosit un grill pentru aragaz. Copanelele de pui trebuie sa sfaraie in momentul in care sunt puse pe grill. Trebuie sa avem grija sa le prajim cat mai uniform. Aveti grija ca veti face ceva fum in bucatarie. |
3 Gata | Legumele congelate se prepara foarte simplu. Eu pun un cub de unt intr-o tigaie dupa care pun imediat legumele. Las cu capac la foc mediu cateva minute apoi scot capacul ca sa se evapore excesul de apa. Sa nu le fierbeti prea mult, nu vor mai avea acelasi gust si isi vor pierde din calitati. |
4 Gata | Se serveste cald. Mie imi place sa-mi pun peste legume otet balsamic sau zeama de lamaie. Va recomand si dvs. |