1 0
Paste cu sos de rosii

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
500 g paste recomand penne
500 ml suc de rosii recomand sa fie facut in casa
4 catei de usturoi sau mai mult, dupa gust
50 ml ulei de masline
cateva frunze de busuioc

Paste cu sos de rosii

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 30 min
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Reteta de paste cu sos de rosii o iubesc la nebunie. De ce ? Simplu! Este o reteta pe cat de usor de facut pe atat de gustoasa. Chiar daca nu contine carne de nici un fel aceste paste cu sos de rosii sunt incredibil de gustoase dar si suficient de satioase. Puteti folosi orice fel de paste: tagliatelle, spaghete, penne, fusilli, etc. Eu prefer sa folosesc pastele de tipul penne dar important e ca pastele sa fie de o calitate cat mai ok. Daca faceti pastele in casa e chiar si mai bine! Recomand de asemenea ca sosul de rosii sa fie facut tot in casa. Gasiti aici o reteta de suc de rosii super gustoasa. Oricum, se gasesc si in comert sucuri destul de gustoase si de o calitate destul de buna. Haideti sa gatim impreuna niste baste delicioase!

(Vizualizari: 72 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (macar 2 litri de apa). In apa adaugam sare iar inainte de a clocoti apa punem si un fir de ulei de masline (pentru a nu se lipi pastele intre ele). Cand apa a inceput sa fiarba adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat de producator. In general in jur de 8 - 10 minute. Dupa ce pastele au fiert le punem la scurs. Atentie! Sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca cat timp se scurg puteti sa le acoperiti cu un capac.

2
Gata

Curatam usturoil, il spalam si il tocam marunt. Il tragem prin uleiul de masline foarte putin, pana cand bucatile cele mai mici incep sa-si schimbe culoarea si sa devina usor aurii. Adaugam sucul de rosii, sare si piper negru macinat dupa gust si lasam sa fiarba cateva minute. Se poate adauga si boia de ardei iute, seminte de ardei iute sau orice alte astfel de condiment doriti. Tot in acest sos adaugati si busuiocul verde tocat.

3
Gata

Se aseaza pastele in farfurie si se toarna pe deasupra sosul de rosii. Pentru a fi si mai gustoase puteti adauga parmezan ras (denumirea originala fiind Parmigiano Reggiano - marca inregistrata in Uniunea Europeana). Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
cartofi copti cu carnati si usturoi
anterior
Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi
pui cu sos de smantana
urmator
Pui cu sos de smantana
cartofi copti cu carnati si usturoi
anterior
Cartofi copti cu carnati si sos de usturoi
pui cu sos de smantana
urmator
Pui cu sos de smantana

Adaugati comentariul dvs.