Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Paste cu sos de rosii

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de paste cu sos de rosii este una simpla, rapida si foarte gustoasa. Daca nu esti atent, poti manca fara sa te mai opresti.

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de paste cu sos de rosii este una simpla, rapida si foarte gustoasa. Daca nu esti atent, poti manca fara sa te mai opresti.

Reteta de paste cu sos de rosii o iubesc la nebunie. De ce ? Simplu! Este o reteta pe cat de usor de facut pe atat de gustoasa. Chiar daca nu contine carne de nici un fel aceste paste cu sos de rosii sunt incredibil de gustoase dar si suficient de satioase. Puteti folosi orice fel de paste: tagliatelle, spaghete, penne, fusilli, etc. Eu prefer sa folosesc pastele de tipul penne dar important e ca pastele sa fie de o calitate cat mai ok. Daca faceti pastele in casa e chiar si mai bine! Recomand de asemenea ca sosul de rosii sa fie facut tot in casa. Gasiti aici o reteta de suc de rosii super gustoasa. Oricum, se gasesc si in comert sucuri destul de gustoase si de o calitate destul de buna. Haideti sa gatim impreuna niste baste delicioase!

Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta de paste cu sos de rosii este una simpla, rapida si foarte gustoasa. Daca nu esti atent, poti manca fara sa te mai opresti.
Timp preparare: 10 minute
Timp gatire: 20 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal, Paste
Bucataria: Italieneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: De post, Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (macar 2 litri de apa). In apa adaugam sare iar inainte de a clocoti apa punem si un fir de ulei de masline (pentru a nu se lipi pastele intre ele). Cand apa a inceput sa fiarba adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat de producator. In general in jur de 8 – 10 minute. Dupa ce pastele au fiert le punem la scurs. Atentie! Sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca cat timp se scurg puteti sa le acoperiti cu un capac.
  • Curatam usturoil, il spalam si il tocam marunt. Il tragem prin uleiul de masline foarte putin, pana cand bucatile cele mai mici incep sa-si schimbe culoarea si sa devina usor aurii. Adaugam sucul de rosii, sare si piper negru macinat dupa gust si lasam sa fiarba cateva minute. Se poate adauga si boia de ardei iute, seminte de ardei iute sau orice alte astfel de condiment doriti. Tot in acest sos adaugati si busuiocul verde tocat.
  • Se aseaza pastele in farfurie si se toarna pe deasupra sosul de rosii. Pentru a fi si mai gustoase puteti adauga parmezan ras (denumirea originala fiind Parmigiano Reggiano – marca inregistrata in Uniunea Europeana). Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 591kcal (30%)Carbohidrati: 100g (33%)Proteine: 17g (34%)Grasimi: 13g (20%)Grasimi saturate: 2g (13%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 9gSodiu: 21mg (1%)Potasiu: 587mg (17%)Fibre: 5g (21%)Zahar: 8g (9%)Vitamina A: 611IU (12%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 25mg (30%)Calciu: 46mg (5%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 82mg (21%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: