Ingrediente
-
3 morcovi
-
2 buc ceapa
-
1 ardei gras rosu
-
50 ml uleise poate folosi si ulei de masline
-
1 legatura cimbru verde
-
1 legatura patrunjeltot patrunjel verde
-
150 g fasole
-
500 ml borsdaca se doreste mai acru se poate mari cantitatea
Indicatii
Indragesc foarte mult ciorbele acrite cu bors, in special reteta de bors de fasole. Acesta este un bors usor, fara nici un fel de carne, dar suficient de gustos incat sa placa la toata lumea. Il recomand in special in sezonul de vara pentru ca se poate servi si rece. Nu mai zic cat de bine merge dupa o noapte lunga de petrecere. Daca stati la casa si aveti legumele plantate si crescute de dvs. este si mai bine. Daca nu, poate aveti o cunostinta care sta la tara. Iese un bors mult mai gustos folosind astfel de legume. Aceasta este reteta mea:
Pasi
1
Gata
|
Curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte iar a doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 - 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu o apa fierbinte! Repetati procesul de 3 ori. |
2
Gata
|
Se curata si se spala bine legumele dupa care le taiem cuburi, ceapa o tocam (nu foarte marunt) si le punem intr-o oala cu putin ulei. Le lasam pe foc timp de cateva minute sa se inmoaie un pic, pana ce ceapa incepe sa devina usor aurie. |
3
Gata
|
Adaugam peste legume apa de la fasole si mai lasam sa fiarba. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot adaugam fasolea dar si sare dupa gust. |
4
Gata
|
La final adaugam borsul si mai lasam sa dea un clocot. Inchidem focul si adaugam verdeata tocata (cimbrul si patrunjelul) pe deasupra fara sa amestecam si punem capacul. Lasam cateva minute la infuzat dupa care se poate servi atat cald cat si rece. Se poate manca cu ceapa sau ardei iute. |