Background Image
0 0
Bors de fasole

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
3 morcovi
2 buc ceapa
1 ardei gras rosu
50 ml ulei se poate folosi si ulei de masline
1 legatura cimbru verde
1 legatura patrunjel tot patrunjel verde
150 g fasole
500 ml bors daca se doreste mai acru se poate mari cantitatea

Bors de fasole

Tip:
  • De post
  • Pe aragaz
  • Servire rece
Bucataria:
  • 2 h
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Indragesc foarte mult ciorbele acrite cu bors, in special reteta de bors de fasole. Acesta este un bors usor, fara nici un fel de carne, dar suficient de gustos incat sa placa la toata lumea. Il recomand in special in sezonul de vara pentru ca se poate servi si rece. Nu mai zic cat de bine merge dupa o noapte lunga de petrecere. Daca stati la casa si aveti legumele plantate si crescute de dvs. este si mai bine. Daca nu, poate aveti o cunostinta care sta la tara. Iese un bors mult mai gustos folosind astfel de legume. Aceasta este reteta mea:

(Vizualizari: 772 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte iar a doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 - 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu o apa fierbinte! Repetati procesul de 3 ori.
>

2
Gata

Se curata si se spala bine legumele dupa care le taiem cuburi, ceapa o tocam (nu foarte marunt) si le punem intr-o oala cu putin ulei. Le lasam pe foc timp de cateva minute sa se inmoaie un pic, pana ce ceapa incepe sa devina usor aurie.

3
Gata

Adaugam peste legume apa de la fasole si mai lasam sa fiarba. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot adaugam fasolea dar si sare dupa gust.

4
Gata

La final adaugam borsul si mai lasam sa dea un clocot. Inchidem focul si adaugam verdeata tocata (cimbrul si patrunjelul) pe deasupra fara sa amestecam si punem capacul. Lasam cateva minute la infuzat dupa care se poate servi atat cald cat si rece. Se poate manca cu ceapa sau ardei iute.
Pofta buna !

Sebastian

Adaugă un comentariu

pastrav la cuptor
anterior
Pastrav la cuptor cu legume
omleta cu ceapa
urmator
Omleta cu ceapa
pastrav la cuptor
anterior
Pastrav la cuptor cu legume
omleta cu ceapa
urmator
Omleta cu ceapa

Adaugă un comentariu

364929867