Ingrediente
-
4 oua
-
o ceapasau o legatura de ceapa verde
-
un praf de sare
-
un praf de piper negru macinat
-
o lingura uleise poate inlocui cu unt pentru un gust mai aromat
Indicatii
Omleta cu ceapa este o mancare pentru micul dejun destul de simpla, gustoasa si foarte usor de preparat. Omleta este mancarea perfecta pentru a incepe cu dreptul o noua zi 🙂 Aveti nevoie doar de un pic mai mult timp decat daca ati prepara doua ochiuri clasice. Dar, dupa parerea mea, cele cateva minute in plus fac diferenta. Ca si omleta cu cascaval, aceasta omleta sa face foarte rapid si cu un minim de ingrediente. Este si foarte satioasa. Recomand, daca aveti posibilitatea, folosirea oualelor de casa. De asenebeam ceaoa verde este si mai gustoasa (daca este sezonul ei). Sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Se curata o ceapa medie, se spala, se toaca si se caleste in putin ulei. Se poate folosi si ceapa verde daca aveti la-ndemana, chiar recomand. |
2
Gata
|
Ouale se bat bine pana se fac spuma, se adauga un praf de sare si un pic de piper negru macinat dupa care se toarna peste ceapa calita in ulei. Puteti inlocui uleiu cu un cub mic de un pentru un gust mai placut. |
3
Gata
|
Se lasa cateva minute pe foc pana incepe sa creasca apoi se intoarce pe partea cealalta. Focul sa nu fie prea tar, altfel riscam sa ardem omleta. Pentru a iesi cat mai aspectuasa se poate intoarce in capac, intorcand practic tigaia invers pana ce omleta cade in capac apoi din capac o punem cu grija inapoi in tigaie. Se mai lasa unu, doua minute apoi se poate servi. La final puteti adauga frunze de busuioc, patrunjel proaspat sau alte verdeturi care va plac. Pofta buna! |