Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Bors cu piept de pui si cartofi

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de bors cu piept de pui si cartofi este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa reconfortanta. Cu piept de pui, cartofi si o varietate de legume, acest bors ofera un gust bogat si este usor de preparat. Merge foarte fain servit fierbinte cu ardei iute :)

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de bors cu piept de pui si cartofi este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa reconfortanta. Cu piept de pui, cartofi si o varietate de legume, acest bors ofera un gust bogat si este usor de preparat. Merge foarte fain servit fierbinte cu ardei iute :)

Va propun astazi o reteta de bors cu piept de pui si cartofi. Sincer, nu eram sigur ce vreau sa mananc: bors de cartofi sau o ciorba de pui. Astfel a iesit aceasta combinatie reusita (eu unul asa zic). Nu este greu de facut. Seamana foarte bine cu borsul de pui cu taitei.
Ca deobicei, calitatea ingredientelor este foarte importanta. Eu folosesc verdeturi din belsug. Sunt oameni carora nu le plac foarte mult. Fiecare cu gustul lui, ce sa zic?!🙂.
Haideti sa trecem acum la treaba!

Bors cu piept de pui si cartofi

Bors cu piept de pui si cartofi

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta de bors cu piept de pui si cartofi este o alegere delicioasa si savuroasa, perfecta pentru o masa reconfortanta. Cu piept de pui, cartofi si o varietate de legume, acest bors ofera un gust bogat si este usor de preparat. Merge foarte fain servit fierbinte cu ardei iute 🙂
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Supe si Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam foarte bine pieptul de pui, il taiem cuburi, si il punem intr-o oala mai mare. Curatam legumele si le spalam foarte bine. Taiem morcovii cubulete, ceapa o tocam, iar cartofii cuburi sau cat de mari doriti dvs. Telina si partarnacul le putem lasa intregi sau taia in doua, in functie de cat de mari sunt.
  • Adaugam in oala legumele cu exceptia cartofilor. Adaugam apa cat sa fim sigur ca acoperim bine toate legumele si pieptul de pui.
    Punem oala la fiert cu capac si lasam sa fiarba la foc mediu.
  • Dupa aproximativ 10 minute de cand apa a fiert, adugam si cartofii impreuna cu borsul.
    Lasam sa mai fiarba inca 10 – 15 minute. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult! Pieptul de pui fierbe foarte repede. La fel si cartofii. Daca se formeaza spuma va recomand sa o scoatei cu o lingura sau o paleta, ce aveti la indemana.
  • Dupa ce borsul a fiert, putem scoate telina si pastarnacul si le putem arunca. Bineinteles, daca doriti le puteti taia si pune inapoi in oala.
    Lasam borsul un pic sa se racoreasca dupa care putem adauga patrunjelul tocat. Punem capacul peste oala si lasam borsul la infuzat minim 10 minute.
    Se serveste fierbinte eventual cu ardei iute.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 231kcal (12%)Carbohidrati: 45g (15%)Proteine: 12g (24%)Grasimi: 1g (2%)Grasimi saturate: 0.3g (2%)Grasimi polinesaturate: 0.3gGrasimi mononesaturate: 0.3gGrasimi trans: 0.004gColesterol: 18mg (6%)Sodiu: 529mg (23%)Potasiu: 1261mg (36%)Fibre: 7g (29%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 2982IU (60%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 51mg (62%)Vitamina D: 0.03µgCalciu: 90mg (9%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 73mg (18%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: