...
Background Image
0 0
Bors cu piept de pui si cartofi

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
un piept de pui dezosat daca aveti bio / de casa si mai bine
o telina
un pastarnac
2 morcovi
6-8 cartofi marime medie
2 buc. ceapa
1 litru de bors
o leg. patrunjel verde

Bors cu piept de pui si cartofi

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 1h30'
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Va propun astazi o reteta de bors cu piept de pui si cartofi. Sincer, nu eram sigur ce vreau sa mananc: bors de cartofi sau o ciorba de pui. Astfel a iesit aceasta combinatie reusita (eu unul asa zic). Nu este greu de facut. Seamana foarte bine cu borsul de pui cu taitei.
Ca deobicei, calitatea ingredientelor este foarte importanta. Eu folosesc verdeturi din belsug. Sunt oameni carora nu le plac foarte mult. Fiecare cu gustul lui, ce sa zic?!🙂.
Haideti sa trecem acum la treaba!

(Vizualizari: 128 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Spalam foarte bine pieptul de pui, il taiem cuburi, si il punem intr-o oala mai mare. Curatam legumele si le spalam foarte bine. Taiem morcovii cubulete, ceapa o tocam, iar cartofii cuburi sau cat de mari doriti dvs. Telina si partarnacul le putem lasa intregi sau taia in doua, in functie de cat de mari sunt.

2
Gata

Adaugam in oala legumele cu exceptia cartofilor. Adaugam apa cat sa fim sigur ca acoperim bine toate legumele si pieptul de pui.
Punem oala la fiert cu capac si lasam sa fiarba la foc mediu.

3
Gata

Dupa aproximativ 10 minute de cand apa a fiert, adugam si cartofii impreuna cu borsul.
Lasam sa mai fiarba inca 10 - 15 minute. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult! Pieptul de pui fierbe foarte repede. La fel si cartofii. Daca se formeaza spuma va recomand sa o scoatei cu o lingura sau o paleta, ce aveti la indemana.

4
Gata

Dupa ce borsul a fiert, putem scoate telina si pastarnacul si le putem arunca. Bineinteles, daca doriti le puteti taia si pune inapoi in oala.
Lasam borsul un pic sa se racoreasca dupa care putem adauga patrunjelul tocat. Punem capacul peste oala si lasam borsul la infuzat minim 10 minute.
Se serveste fierbinte eventual cu ardei iute.
Va dorim pofta buna!

Sebastian

Adaugă un comentariu

Mancarica de ciuperci
anterior
Mancarica de ciuperci cu legume
Omleta cu bacon si ceapa rosie
urmator
Omleta cu bacon si ceapa
Mancarica de ciuperci
anterior
Mancarica de ciuperci cu legume
Omleta cu bacon si ceapa rosie
urmator
Omleta cu bacon si ceapa

Adaugă un comentariu

364929867