0 0
Bors de cartofi cu ciuperci si dresala

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
5 - 6 cartofi
1 litru de bors
200g smantana min. 20% grasime
2 buc galbenus
2 morcovi
1/4 telina
o radacina de pastarnac
o radacina de patrunjel
doua legaturi de patrunjel verde
200g ciuperci ce aveti dvs. la indemana
un ardei gras rosu
2 buc ceapa

Bors de cartofi cu ciuperci si dresala

Tip:
  • Pe aragaz
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Acest bors de cartofi cu ciuperci si dresala poate fi facut si in varianta de post, respectiv fara dresala din ou si smantana. Este un bors cu legume, foarte gustos si usor. Merge foarte bine in sezonul cald, in special atunci cand simtim nevoia sa mancam ceva mai usor, cu mai putina carne. Daca doriti ceva asemanator dar cu carne va propunem aceasta reteta de ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai. Va mai recomandam si supa de pui cu galuste, este foarte buna, o sa va placa.
Haideti sa facem acum impreuna un bors de cartofi cu ciuperci si dresala foarte gustos!

(Vizualizari: 101 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Prima oara vom pregati legumele. Le spalam bine si incepem sa le tocam astfel: morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si radacina de patrunjel cubulete mici iar ceapa o tocam marunt. Cartofii ii vom taia cuburi cu latura de 1cm / 1cm si jumatate. Ciupercile, fie le lasati intregi daca sunt mici, fie le puteti taia mai marunt.

2
Gata

Luam o oala de bors, punem putin ulei dupa care vom cali legumele (ceapa, morcovul, telina,, pastarnacul). Adaugam sare dupa gust. Dupa ce s-au calit un pic legumele punem cartofii si ciupercile dupa care turnam doi, trei litri de apa pe deasupra. Punem capacul si lasam sa fiarba. Dupa ce au fiert legumele, adaugam borsul si ardeiul gras taiat cubulete. Vom mai da un clocot timp in care vom pregati drasala astfel: punem smantana intr-un bol si o amestecam bine cu cele doua galbenusuri de ou. Peste aceasta compozitie adaugam sare si luam doua, trei polonice de bors fierbinte amestecand continuu dupa care o turnam in bors. Procedam astfel pentru a incalzi treptat oul si smantana. Daca am pune oul si smantana reci in borsul clocotit, aceasta compozitie s-ar coagula iar rezultatul nu va fi unul prea placut.

3
Gata

Dupa ce s-a racorit ciorba (dar nu s-a racit de tot), spalam bine patrunjelul verde, il tocam si il punem in oala. Punem capacul si mai lasam la infuzat timp de 10 - 15 minute dupa care se poate servi. Sa nu puneti patrunjelul verde cat timp ciorba este prea fierbinte pentru ca acesta va fierbe si-si va pierde atat din aspect cat si din aroma.
Aceasta ciorba merge foarte bine cu ardei iuti.
Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Mancarica de ghebe cu smantana
anterior
Mancarica de ghebe cu smantana
mancarica de pipote si inimi de pui cu ceapa
urmator
Mancarica de pipote si inimi de pui cu ceapa
Mancarica de ghebe cu smantana
anterior
Mancarica de ghebe cu smantana
mancarica de pipote si inimi de pui cu ceapa
urmator
Mancarica de pipote si inimi de pui cu ceapa

Adaugă un comentariu