Background Image
0 0
Supa crema de ciuperci

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
Pentru supa
un pui de preferat crescut la tara
1 kg ciuperci champignon proaspete
o ceapa
doi cartofi
doi morcovi
un ardei gras
o radacina de patrunjel
o telina
Pentru crutoane
10 felii de paine
100g unt min. 80% grasime

Supa crema de ciuperci

Tip:
  • La cuptor
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 8
  • Dificil

Ingrediente

  • Pentru supa

  • Pentru crutoane

Indicatii

Distribuie

Ei bine, supa crema de ciuperci este o supa incredibil de gustoasa si de satioasa dar necesita si un pic de munca. Daca aveti un ajutor prin bucatarie e si mai bine 🙂 . Aceasta supa, dupa parerea noastra, tine si de felul doi de mancare datorita consistentei deosebite pe care o are. Daca aveti musafiri va puteti mandri fara problema cu o astfel de supa crema. Nici nu se compara cu supa instant ce se gaseste in magazine, la pliculete. Ce-i drept, nici timpul de preparare nu se compara, dar asta este alta discutie. Mai gasiti aici si altfel de supe la fel de bune. Va recomand aceasta supa crema de rosii, e geniala 🙂 ! Haideti sa trecem la treaba si sa facem o supa crema de ciuperci super gustoasa!

(Vizualizari: 403 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Supa

Primul pas este sa facem supa. Spalam bine puiul si il punem intr-o oala impreuna cu legumele curatate si spalate in prealabil. Cel mai bine este sa folositi o oala sub presiune, in special daca este un pui crescut la tara, cum si recomandam de altfel. Puneti apa in oala cat sa acopere legumele si puiul. Lasat sa fiarba puiul si legumele intre 60 si 120 de minute (120 de minute daca este pui de tara). Daca nu folositi o oala sub presiune, nu uitati sa scoatei spuma in timpul procesului de fierbere ce se formeaza pe deasupra supei.

2
Gata

Supa

Curatati si spalati ciupercile cu cat mai putina apa - ciupercile absorb foarte repede apa si astfel se oxideaza usor. Scoateti puiul si legumele din oala si puneti ciupercile la fiert in supa. Lasati-le sa fiarba timp de ~20 de minute. Dupa ce au fiert, adaugati legumele (mai putin ardeiul si morcovul) si zdrobiti-le bine folosind un blender. Adaugati sare si piper negru macinat dupa gust.

3
Gata

Crutoanele

Taiati painea cubulete. Ungeti o tava cu unt din abundenta (astfel, painea va avea un gust foarte bun) si puneti cubuletele de paine. Dati tava la cuptor la foc potrivit si lasati-o pana ce cubuletele de paine incep sa se rumeneasca. Scoateti tava si lasati-o la racit.

4
Gata

Servirea

Aceasta supa crema de ciuperci se serveste calda, cu crutoane si piper negru proaspat macinat. Puteti adauga si putina smantana, cateva frunze de patrunjel sau de busuioc verde. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Gris cu lapte
anterior
Gris cu lapte – desertul copilariei
Chiftelute din carne de pui
urmator
Chiftelute din carne de pui
Gris cu lapte
anterior
Gris cu lapte – desertul copilariei
Chiftelute din carne de pui
urmator
Chiftelute din carne de pui

Adaugă un comentariu

364929867