Supa crema de ciuperci este o supa foarte buna si consistenta. Se face fierband puiul cu legume, apoi se adauga ciupercile. Legumele si ciupercile fierte se paseaza si se asezoneaza dupa gust.
Supa crema de ciuperci

Ei bine, supa crema de ciuperci este o supa incredibil de gustoasa si de satioasa dar necesita si un pic de munca. Daca aveti un ajutor prin bucatarie e si mai bine 🙂 . Aceasta supa, dupa parerea noastra, tine si de felul doi de mancare datorita consistentei deosebite pe care o are. Daca aveti musafiri va puteti mandri fara problema cu o astfel de supa crema. Nici nu se compara cu supa instant ce se gaseste in magazine, la pliculete. Ce-i drept, nici timpul de preparare nu se compara, dar asta este alta discutie. Mai gasiti aici si altfel de supe la fel de bune. Va recomand aceasta supa crema de rosii, e geniala 🙂 ! Haideti sa trecem la treaba si sa facem o supa crema de ciuperci super gustoasa!

Supa crema de ciuperci
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Supa crema de ciuperci este o supa foarte buna si consistenta. Se face fierband puiul cu legume, apoi se adauga ciupercile. Legumele si ciupercile fierte se paseaza si se asezoneaza dupa gust.
Portii:
Distribuie pe Facebook
Printeaza
Pin
Evalueaza reteta
Echipament
- 1 blender
Ingrediente
Pentru Supa
- 1 pui (de preferat crescut la tara)
- 1 kg ciuperci champignon (proaspete)
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina
- 1/2 lingurita sare (dupa gust)
- 1/3 lingurita piper negru macinat
Pentru Crutoane
- 10 felii de paine
- 100 g unt
Instructiuni
Supa
- Primul pas este sa facem supa. Spalam bine puiul si il punem intr-o oala impreuna cu legumele curatate si spalate in prealabil. Cel mai bine este sa folositi o oala sub presiune, in special daca este un pui crescut la tara, cum si recomandam de altfel. Puneti apa in oala cat sa acopere legumele si puiul. Lasat sa fiarba puiul si legumele intre 60 si 120 de minute (120 de minute daca este pui de tara). Daca nu folositi o oala sub presiune, nu uitati sa scoatei spuma in timpul procesului de fierbere ce se formeaza pe deasupra supei.
- Curatati si spalati ciupercile cu cat mai putina apa – ciupercile absorb foarte repede apa si astfel se oxideaza usor. Scoateti puiul si legumele din oala si puneti ciupercile la fiert in supa. Lasati-le sa fiarba timp de ~20 de minute. Dupa ce au fiert, adaugati legumele (mai putin ardeiul si morcovul) si zdrobiti-le bine folosind un blender. Adaugati sare si piper negru macinat dupa gust.
Crutoanele
- Taiati painea cubulete. Ungeti o tava cu unt din abundenta (astfel, painea va avea un gust foarte bun) si puneti cubuletele de paine. Dati tava la cuptor la foc potrivit si lasati-o pana ce cubuletele de paine incep sa se rumeneasca. Scoateti tava si lasati-o la racit.
Servirea
- Aceasta supa crema de ciuperci se serveste calda, cu crutoane si piper negru proaspat macinat. Puteti adauga si putina smantana, cateva frunze de patrunjel sau de busuioc verde.Va dorim pofta buna!
Nutritie per portie
Calorii: 313kcal (16%)Carbohidrati: 45g (15%)Proteine: 9g (18%)Grasimi: 13g (20%)Grasimi saturate: 7g (44%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 3gGrasimi trans: 0.4gColesterol: 27mg (9%)Sodiu: 1025mg (45%)Potasiu: 821mg (23%)Fibre: 9g (38%)Zahar: 9g (10%)Vitamina A: 3448IU (69%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 42mg (51%)Vitamina D: 0.3µg (2%)Calciu: 117mg (12%)Fier: 4mg (22%)Magneziu: 70mg (18%)
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!