Ingrediente
-
300g fasolefasole alba cu boabe mari
-
2 buc. sfecla rosiemarime medie
-
2 buc. ceapa
-
3 morcovi
-
o telina
-
1 litru de bors
-
o lingurita de saredupa gust
-
doua, trei linguri de ulei de maslinese poate folosi si ulei de floarea soarelui
-
doua legaturi de patrunjel verde
-
o legatura de leustean verde
Indicatii
In sezonul cald (dar nu numai) consider ca reteta de bors de fasole cu sfecla rosie este una foarte potrivita. De ce? Pentru ca este o mancare foarte usoara, se poate servi si rece si nu mai zic ca este si foarte gustoasa. Iar daca acriti cu un pic mai mult bors cei care au petrecut cu o noapte inainte o sa va multumeasca! In loc de bors puteti acri si cu zeama de lamaie sau pasta de rosii. Noi preferam borsul acru. Fiecare dupa preferinte si gusturi, evident. Important e sa fie un pic acrut. Haideti acuma sa trecem la treaba ca vara e in toi!
Pasi
1
Gata
|
Ca la mai toate retele cu fasole, curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte iar a doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 - 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu apa fierbinte! Repetati procesul de doua, trei ori. |
2
Gata
|
Curatam si spalam bine legumele. Le taiem cubulete mici si le tragem un pic prin ulei. Noi folosim deobicei ulei de masline dar nu este obligatoriu. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam si fasolea si apa din belsug (aprox. 3 litri). Adaugam sare dupa gust si borsul acru si lasam sa fiarba. |
3
Gata
|
Spre final, curatam sfecla de coaja si o dam printr-o razatoare mare. O adaugam si pe ea in bors, la final. Nu o lasam sa fiarba prea mult pentru ca isi pierde din culoare si va iesi un bors nu foarte rosu, cum trebuie sa iasa. Tocam patrunjelul si leusteanul marunt iar dupa ce am oprit focul la bors, adaugam verdeturile, punem capacul si lasam sa se racoreasca. Se poate servi cu ardei iute sau ceapa. De asemenea se poate adauga si smantana. Pofta buna! |