Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Bors de fasole cu sfecla rosie

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest bors de fasole cu sfecla rosie este o mancare usoara, de post, care poate fi mancat atat cald cat si rece. Este perfect pentru o zi calduroasa de vara cand vrei sa mananci ceva racoritor.
Tot la capitolul borsuri, va recomandam si varianta de bors de fasole fara sfecla sau, daca doriti ceva mai consistent, incercati reteta noastra de ciorba radauteana. Este super gustoasa!

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest bors de fasole cu sfecla rosie este o mancare usoara, de post, care poate fi mancat atat cald cat si rece. Este perfect pentru o zi calduroasa de vara cand vrei sa mananci ceva racoritor.
Tot la capitolul borsuri, va recomandam si varianta de bors de fasole fara sfecla sau, daca doriti ceva mai consistent, incercati reteta noastra de ciorba radauteana. Este super gustoasa!

Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Bors de fasole cu sfecla rosie

In sezonul cald (dar nu numai) consider ca reteta de bors de fasole cu sfecla rosie este una foarte potrivita. De ce? Pentru ca este o mancare foarte usoara, se poate servi si rece si nu mai zic ca este si foarte gustoasa. Iar daca acriti cu un pic mai mult bors, cei care au petrecut cu o noapte inainte o sa va multumeasca! In loc de bors puteti acri si cu zeama de lamaie sau pasta de rosii. Noi preferam borsul acru. Fiecare dupa preferinte si gusturi, evident. Important e sa fie un pic acrut.

Daca va plac supele si ciorbele, aruncati aici o privire peste colectia noastra.

Haideti acuma sa trecem la treaba ca vara e in toi!

Ingrediente

Ingrediente

Puteti gasi lista completa a ingredientelor impreuna cu cantitatile acestora mai jos.

  • Fasole
  • Sfecla rosie
  • Ceapa
  • Morcov
  • Pastarnac
  • Telina
  • Bors
  • Patrunjel verde
  • Leustean verde (eu nu am avut verde asa ca am folosit uscat)
  • Ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Alternative pentru ingrediente

  • Puteti folosi si fasole la conserva. Important e sa o puneti la final, chiar odata cu borsul. Atentia doar sa ajustat cantitatea de sare, ea este deja sarata.
  • In locul fasolei mai puteti folosi de asemenea linte sau naut.
  • Puteti folosi sfecla rosie conservata, gata curatata si fiarta.
  • Mai puteti adauga radacina de patrunjel in locul pastarnacului.
  • Telina poate fi inlocuita cu tulpina de telina verde
  • In locul borsului puteti folosi zeama de lamaie sau moare de varza
  • Bineinteles, uleiul de masline poate fi inlocuit fara nici un fel de probleme cu uleiul de floarea soarelui, de porumb, etc.
  • Ca verdeata, puteti folosi si marar, busuioc sau curiandru. In principal noi incercam sa folosim verdeata proaspata dar, atunci cu nu avem la indemana, folosim si uscata. Important e sa puneti ceva aromat.
  • Mai puteti adauga suc de rosii (sau pasta de tomate).

Prepararea

pasi reteta bors cu fasole si sfecla rosie
  • Ca la mai toate retele cu fasole, curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte iar a doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 – 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu apa fierbinte! Repetati procesul de doua, trei ori.
  • Curatam si spalam bine legumele. Le taiem cubulete mici si le tragem un pic prin ulei. Cum ziceam si mai sus, noi folosim deobicei ulei de masline dar dvs. puteti folosi ce fel de ulei doriti.
  • Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa dea un clocot.
  • Intre timp, dam sfecla rosie prin razatoarea mare. Mie imi place sa las si cateva bucati de sfecla mai mari, sa „pluteasca” prin bos. Asa ca am taiat cateva cuburi de sfecla rosie.
  • Adaugam borsul, fasolea si sfecla rosie si mai lasam sa dea inca odata in clocot. Sa nu fierbeti prea mult, altfel fasolea se va zdrobi si culoarea data de sfecla rosie nu va mai fi la fel de intensa.
  • Oprim focul si punem verdeata tocata pe deasupra. Va recomand chiar sa mai lasati un pic borsul sa se racoreasca inainte de acest pas (5 – 10 minute). Lasati cu capac la infuzat. Acest bors de fasole cu sfecla rosie merge servit cu ceapa (alba sau verde) sau cu ardei iute. Pofta buna!

Intrebari Frecvente

Pot inlocui borsul cu altceva?

Da. Daca nu aveti bors, puteti folosi zeama de lamaie, otet de mere, moare de varza sau suc de corcoduse. Bineinteles, gustul va fi usor diferit.

Pot folosi fasole conservata in locul celei uscate?

Sigur. Este o alternativa mai rapida. Castigati timp nemaifiind necesara fierberea fasolei.

Cum pastrez culoarea rosie intensa a borsului?

Adaugat sfecla rosie la final. O fiebeti doar cel mult 5-10 minute. Borsul acru ajuta de asemenea la fixarea culorii.

Este aceasta reteta potrivita pentru post sau diete vegane?

Da, reteta este ideala pentru post sau diete vegane deoarece nu contine ingrediente de origine animala.

Se poate servi acest bors si rece?

Da, borsul de fasole cu sfecla rosie este delicios si rece, mai ales in zilele calduroase de vara.

Bors de fasole cu sfecla rosie

Doriti o alta reteta de bors care poate fi servit rece?

Incercati aceasta reteta de bors de fasole cu legume. Este destul de asemanatoase. Sigur va va placea!

Pofta buna!

Alte Supe si Ciorbe

Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Bors de fasole cu sfecla rosie

Bors de fasole cu sfecla rosie

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest bors de fasole cu sfecla rosie este o mancare usoara, de post, care poate fi mancat atat cald cat si rece. Este perfect pentru o zi calduroasa de vara cand vrei sa mananci ceva racoritor.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 2 ore
Timp total: 2 ore 30 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Supe si Ciorbe
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: De post
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Ca la mai toate retele cu fasole, curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte iar a doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 – 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu apa fierbinte! Repetati procesul de doua, trei ori.
  • Curatam si spalam bine legumele. Le taiem cubulete mici si le tragem un pic prin ulei. Noi folosim deobicei ulei de masline dar nu este obligatoriu.
  • Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa dea un clocot.
  • Intre timp, dam sfecla rosie prin razatoarea mare. Daca doriti, puteti lasa cateva bucati / cuburi de sfecla rosie intregi.
  • Adaugam borsul, fasolea si sfecla rosie si mai lasam sa dea inca odata in clocot. Sa nu fierbeti prea mult, altfel fasolea se va zdrobi si culoarea data de sfecla rosie nu va mai fi la fel de intensa.
  • Tocam patrunjelul si leusteanul marunt iar dupa ce am oprit focul la bors, adaugam verdeturile, punem capacul si lasam sa se racoreasca. Se poate servi cu ardei iute sau ceapa. De asemenea se poate adauga si smantana.
    Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 167kcal (8%)Carbohidrati: 28g (9%)Proteine: 6g (12%)Grasimi: 4g (6%)Grasimi saturate: 1g (6%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 3gGrasimi trans: 0gColesterol: 0mgSodiu: 424mg (18%)Potasiu: 760mg (22%)Fibre: 9g (38%)Zahar: 6g (7%)Vitamina A: 5188IU (104%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 40mg (48%)Vitamina D: 0µgCalciu: 130mg (13%)Fier: 7mg (39%)Magneziu: 69mg (17%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: