Ingrediente
-
un puide preferat crescut la tara
-
4 morcovi
-
2 buc. ceapa
-
o telina
-
3 cartofi
-
o mana de taitei
-
doua legaturi de patrunjel verde
Indicatii
Supa de pui cu legume este o supa pe care noi o mancam destul de des. Ca si supa de pui cu galuste, aceasta supa de pui o preparam in special in sezonul cald, atunci cand parca o ciorba de afumatura, de burta sau radauteana nu prea merge.. Reteta este destul de simpla, important este sa folosim ingrediente cat mai proaspete. In cazul in care aveti de unde sa procurati pui crescut la tara, este si mai bine. Va iesi o supa si mai gustoasa. Carnea ramasa o puteti folosi in prepararea altei retete (de exemplu pilaf) sau sa o prajiti pur si simplu. De asemenea, daca aveti timp si dispozitia necesara, taiteii puteti sa-i faceti in casa. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Se spala foarte bine puiul, se curata legumele de coaja (morcovul se taie intai in doua apoi in patru pe lungimea lui iar cartofii se taie cuburi de marime potrivita) si se pun la fiert. In functie de tipul si marimea puiului (daca e de casa sau nu) se lasa la fiert intre 60 si 120 de minute. In cazul in care folositi un pui crescut la tara, recomand sa puneti legumele mai tarziu pentru a nu fierbe prea tare si sa se sfarame. Din cand in cand, cu o paleta cu gauri mici sau cu o sita, scoatem spuma ce se formeaza deasupra supei. La final, scoatem legumele si le aruncam. Morcovul si cartofii in schimb ii pastram in supa. Adaugam sare dupa gust. |
2
Gata
|
Adaugam taiteii si mai lasam sa fiarba cateva minute. Stingem focul si lasam sa se racoreasca un pic supa dupa care adaugam o legatura de patrunjel tocata. Punem capacul si lasam supa sa se raceasca. Cealalta legatura de patrunjel o vom pune direct in farfurii cand se va servi supa. Se adauga piper negru macinat dupa gust. Pofta buna! |