1 0
Spaghete carbonara

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
500g spaghete recomand nr. 5
300g bacon sa nu fie prea gras
100g parmezan ras eventual mai mult ca sa fie si pentru servire
4 buc. galbenus
50 ml ulei de masline
2 catei de usturoi
o lingurita piper negru macinat

Spaghete carbonara

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 30 min
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Inainte de a va prezenta reteta mea de spaghete carbonara haideti sa trecem un pic in revista istoria acestor paste. Dupa cum bine banuiti, aceste paste, asa cum sunt ele astazi, au aparut in Italia pe la mijlocul sec. XX. Lungimea lor este cuprinsa deobicei intre 25 si 30 de cm. Totusi, acest tip de paste a inceput sa fie fabricat in masa inca din secolul al XIX-lea. Aceste paste sunt facute din cereale (faina alba) si apa. Sunt de asemenea disponibile si spaghete facute din faina integrala. Spaghetele pot fi facute si in casa iar daca aveti la dispozitie si o masinuta de format spaghete totul o sa fie si mai simplu.

Reteta mea de spaghete carbonara este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Exista si o varianta cu smantana dar reteta clasica este fara. Haideti sa trecem acuma la treaba!

(Vizualizari: 159 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Intr-un castron amestecam bine galbenusurile de ou cu parmezanul ras adaugand si piper negru macinat.

2
Gata

Punem apa cu sare la fiert intr-o oala mare. Cand incepe sa fiarba apa adaugam spaghetele. Ca sa nu se lipeasca adaugam si un fir de ulei de masline. Le lasam sa fiarba pana devin "al dente" respectiv sa nu fie foarte fierte. In general timpul de fierbere ar trebui sa fie mai mic cam cu un minut fata de ce scrie pe ambalajul pastelor.

3
Gata

Taiem bucata de carne cuburi si o punem la prajit in uleiul de masline intr-o oala mai mare. Adaugam si cateii de usturoi (fara sa ii taiem - eventual ii putem cresta un pic) pentru aroma. Dupa ce s-a rumenit carnea, scoatem cateii de usturoi si ii aruncam. Turnam cu un polonic apa ramasa de la spaghete dupa care adaugam si spaghetele. Incepem sa amestecam si adaugm oul amestecat cu parmezan si piper. Mai adaugam apa de la spaghete pana obtinem niste paste cu un sos de o consistenta medie, cam ca cea de la clatite. Se servesc calde, imediat, cu piper macinat si parmezan ras. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
pizza cu salam
anterior
Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa
bors de fasole cu sfecla rosie
urmator
Bors de fasole cu sfecla rosie
pizza cu salam
anterior
Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa
bors de fasole cu sfecla rosie
urmator
Bors de fasole cu sfecla rosie

Adaugati comentariul dvs.