Ingrediente
- 500g spagheterecomand nr. 5
- 300g baconsa nu fie prea gras
- 100g parmezan raseventual mai mult ca sa fie si pentru servire
- 4 buc. galbenus
- 50 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- o lingurita piper negru macinat
Indicatii
Inainte de a va prezenta reteta mea de spaghete carbonara haideti sa trecem un pic in revista istoria acestor paste. Dupa cum bine banuiti, aceste paste, asa cum sunt ele astazi, au aparut in Italia pe la mijlocul sec. XX. Lungimea lor este cuprinsa deobicei intre 25 si 30 de cm. Totusi, acest tip de paste a inceput sa fie fabricat in masa inca din secolul al XIX-lea. Aceste paste sunt facute din cereale (faina alba) si apa. Sunt de asemenea disponibile si spaghete facute din faina integrala. Spaghetele pot fi facute si in casa iar daca aveti la dispozitie si o masinuta de format spaghete totul o sa fie si mai simplu.
Reteta mea de spaghete carbonara este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Exista si o varianta cu smantana dar reteta clasica este fara. Haideti sa trecem acuma la treaba!
Pasi
1 Gata | Intr-un castron amestecam bine galbenusurile de ou cu parmezanul ras adaugand si piper negru macinat. |
2 Gata | Punem apa cu sare la fiert intr-o oala mare. Cand incepe sa fiarba apa adaugam spaghetele. Ca sa nu se lipeasca adaugam si un fir de ulei de masline. Le lasam sa fiarba pana devin "al dente" respectiv sa nu fie foarte fierte. In general timpul de fierbere ar trebui sa fie mai mic cam cu un minut fata de ce scrie pe ambalajul pastelor. |
3 Gata | Taiem bucata de carne cuburi si o punem la prajit in uleiul de masline intr-o oala mai mare. Adaugam si cateii de usturoi (fara sa ii taiem - eventual ii putem cresta un pic) pentru aroma. Dupa ce s-a rumenit carnea, scoatem cateii de usturoi si ii aruncam. Turnam cu un polonic apa ramasa de la spaghete dupa care adaugam si spaghetele. Incepem sa amestecam si adaugm oul amestecat cu parmezan si piper. Mai adaugam apa de la spaghete pana obtinem niste paste cu un sos de o consistenta medie, cam ca cea de la clatite. Se servesc calde, imediat, cu piper macinat si parmezan ras. Pofta buna! |