Ingrediente
-
1 conserva de fasoleaprox. 400 ml
-
o ceapaeventual ceapa verde sau rosie
-
o lingura de ulei de masline
-
o lingura de otet
Indicatii
Salata de fasole cu ceapa este foarte simplu de facut. Tot ce ne trebuie este o conserva de fasole boabe (aprox. 400ml), ceapa (rosie, verde, alba, la alegere), ulei si otet. Noi preferam pentru salata fasolea rosie. Este un pic mai dulceaga si parca da un gust mai bun salatei. Fiecare cu preferintele lui.
Si aceasta salata merge foarte bine cu paine prajita (sau chiar fara paine). Puteti adauga si morcov sau alte legume, in functie de preferinte. Cu atat mai mult vara este minunata aceasta reteta de salata de fasole. Nu ca nu ar merge si in alt anotimp, dar parca tot vara e sezonul salatelor. Sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Desfacem si rasturnam conserva intr-un vas mai adanc astfel incat sa putem amesteca cu usurinta. Curatam, spalam si tocam ceapa pestisori. Daca aveti ceapa verde este si mai bine. Adaugam ceapa peste fasole, turnam un fir de ulei de masline si o lingura de otet si amestecam. Condimentam cu sare dupa gust. Puteti adauga si un pic de ardei iute. Se serveste cu paine prajita. Pofta buna! |