0 0
Paste cu ton

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
4 conserve (80g buc) ton in ulei ton bucati
500g spaghete sau agliatelle, spaghete, penne, fusilli, etc.
400ml suc de rosii
3 catei de usturoi
cateva frunze de busuioc verde
3 - 4 linguri de parmezan ras

Paste cu ton

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Astazi va propunem o reteta simpla, rapida si gustoasa de paste cu ton. Puteti folosi orice tip de paste, tagliatelle, spaghete, penne, fusilli, etc. De aceasta data noi vom folosi spaghete. Pentru a face un sos cat mai bun, conteaza foarte mult si tipul de sos de rosii. Cel mai bine este daca aveti unul facut in casa, cu rosii de gradina. De asemenea, recomandam sa folositi ton in ulei, si nu in suc propriu. Uleiul de masline din conserva il vom folosi pentru a cali un pic usturoiul. Un alt sfat este acela de a cumpara ton bucati (nu maruntit). Aceasta reteta seamana foarte bine cu reteta de paste cu sos de rosii pe care o puteti gasi aici. Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 211 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (cel putin 2 litri de apa). In apa adaugam sare iar inainte sa clocoteasca apa punem si un fir de ulei de masline (pentru a nu se lipi pastele intre ele). Cand a inceput sa fiarba apa adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat de producator. In general in jur de 8 - 10 minute. Dupa ce au fiert pastele le punem la scurs. Atentie! Sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca puteti sa le acoperiti cu un capac.

2
Gata

Curatam usturoiul, il spalam si il tocam marunt. Desfacem conservele de ton iar uleiul il punem in tigaie. Punem tigaia pe foc si rumenim un pic usturoiul. Atentie, sa nu rumeniti usturoiul prea tare, altfel acesta va capata un gust amar. Adaugam tonul si lasam pe foc cateva minute, amestecand tot timpul. La urma, adaugam sucul de rosii, cateva frunze de busuioc, sare si piper negru macinat. Lasam sa fiarba timp de 10 - 15 minute la foc mic.

3
Gata

Asezam pastele in farfurii si turnam pe deasupra sosul de rosii cu ton. Adaugam parmezanul ras (denumirea originala fiind de Parmigiano Reggiano - marca inregistrata in Uniunea Europeana). Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Chiftelute din carne de pui
anterior
Chiftelute din carne de pui
Aperitive cu branza, sunca si rosii
urmator
Aperitive cu branza, sunca si rosii
Chiftelute din carne de pui
anterior
Chiftelute din carne de pui
Aperitive cu branza, sunca si rosii
urmator
Aperitive cu branza, sunca si rosii

Adaugă un comentariu

{{{"type":"anchor", "ring":"0", "page":"0"}}}