Ingrediente
-
2 buc. de piept de pui dezosat
-
4 oua
-
250g pesmet
-
5 - 6 catei de usturoi
-
un pahar cu berebere blonda pasteurizata
-
o ceasca de uleipentru prajit
-
piper negru macinat
-
sare
Indicatii
La reteta de snitel din piept de pui cu ou si pesmet noi folosim de cele mai multe ori pui crescut la tara. Tocmai de aceea lasam carnea la macerat in bere si condimente cel putin 3 – 4 ore. Uneori chiar si mai mult, lasam carnea la macerat peste noapte. Astfel, carnea devine foarte frageda si gustoasa in acelasi timp. Cu siguranta, acest procedeu poate fi folosit si la carnea de pui din comert. Chiar va recomandam sa o faceti. Aceasta reteta seamana foarte bine cu o alta reteta de snitel de pui pe care o puteti gasi aici, doar ca reteta respectiva se face fara pesmet. De asemenea, daca sunteti iubitor de carnde de porc va propun aceasta reteta de snitel de porc cu un sos alb foarte gustos.
Haideti sa preparam impreuna niste snitele de pui delicioase!
Pasi
1
Gata
|
Spalam bine pieptul de pui. Dupa ce l-am spalat, il taiem in bucati potrivite, cat palma, cu o grosime de aproximativ jumatate de centimetru. |
2
Gata
|
Curatam si spalam usturoiul dupa care il tocam (nu foarte marunt). Separat, intr-un castron, amestecam bine pieptul de pui cu usturoiul si restul condimentelor (sare si piper). Secretul nostru este acela ca adaugam un pahar de bere blonda peste pui dupa care acoperim castronul si il lasam cel putin 2 - 3 ore la frigider. Acest proces fragezeste foarte bine carnea. Dupa ce a stat la frigider, scoatem carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele. Daca este pui cumparat din comert noi nu mai batem carnea. |
3
Gata
|
Intr-o farfurie batem bine ouale cu o furculita si adaugam sare si piper negru macinat. Vom pune in compozitie si bucatile de usturoi ramase in zeama in ca care a stat carnea de pui la marinat. Astfel, gustul snitelelor de pui va fi unul special. |
4
Gata
|
Noua ne place sa facem sandwich-uri cu aceste minunate snitele la care mai adaugam sosuri (sos de maioneza si / sau ketchup) rosii cherry, cascaval si alte condimente. Va dorim pofta buna! |