Background Image
0 0
Snitel din piept de pui cu ou si pesmet

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
2 buc. de piept de pui dezosat
4 oua
250g pesmet
5 - 6 catei de usturoi
un pahar cu bere bere blonda pasteurizata
o ceasca de ulei pentru prajit
piper negru macinat
sare

Snitel din piept de pui cu ou si pesmet

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

La reteta de snitel din piept de pui cu ou si pesmet noi folosim de cele mai multe ori pui crescut la tara. Tocmai de aceea lasam carnea la macerat in bere si condimente cel putin 3 – 4 ore. Uneori chiar si mai mult, lasam carnea la macerat peste noapte. Astfel, carnea devine foarte frageda si gustoasa in acelasi timp. Cu siguranta, acest procedeu poate fi folosit si la carnea de pui din comert. Chiar va recomandam sa o faceti. Aceasta reteta seamana foarte bine cu o alta reteta de snitel de pui pe care o puteti gasi aici, doar ca reteta respectiva se face fara pesmet. De asemenea, daca sunteti iubitor de carnde de porc va propun aceasta reteta de snitel de porc cu un sos alb foarte gustos.
Haideti sa preparam impreuna niste snitele de pui delicioase!

(Vizualizari: 4.325 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Spalam bine pieptul de pui. Dupa ce l-am spalat, il taiem in bucati potrivite, cat palma, cu o grosime de aproximativ jumatate de centimetru.

2
Gata

Curatam si spalam usturoiul dupa care il tocam (nu foarte marunt). Separat, intr-un castron, amestecam bine pieptul de pui cu usturoiul si restul condimentelor (sare si piper). Secretul nostru este acela ca adaugam un pahar de bere blonda peste pui dupa care acoperim castronul si il lasam cel putin 2 - 3 ore la frigider. Acest proces fragezeste foarte bine carnea. Dupa ce a stat la frigider, scoatem carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele. Daca este pui cumparat din comert noi nu mai batem carnea.

3
Gata

Intr-o farfurie batem bine ouale cu o furculita si adaugam sare si piper negru macinat. Vom pune in compozitie si bucatile de usturoi ramase in zeama in ca care a stat carnea de pui la marinat. Astfel, gustul snitelelor de pui va fi unul special.
Trecem carnea de pui prin aceasta compozitie dupa care o trecem prin pesmet. Daca doriti ca snitelele sa aiba o crusta mai groasa, repetati operatiunea. Imediat dupa ce am dat snitelul prin pesmet il si punem la prajit intr-o tigaie cu capac la foc mediu spre mic. Uleiul trebuie sa fie incins in prealabil. Lasam snitelele pe fiecare parte cat sa se rumeneasca dupa care le scoatem intr-un castron. Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei noi punem pe peretii castronului servetele albe de bucatarie. De asemenea, dupa fiecare tura de snitele scoase din tigaie, intercalam cateva servete de bucatarie.

4
Gata

Noua ne place sa facem sandwich-uri cu aceste minunate snitele la care mai adaugam sosuri (sos de maioneza si / sau ketchup) rosii cherry, cascaval si alte condimente. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Pastrama din piept de pui facuta in casa
anterior
Pastrama din piept de pui facuta in casa
Mancarica de ghebe cu smantana
urmator
Mancarica de ghebe cu smantana
Pastrama din piept de pui facuta in casa
anterior
Pastrama din piept de pui facuta in casa
Mancarica de ghebe cu smantana
urmator
Mancarica de ghebe cu smantana
364929867