Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Snitel din piept de pui cu ou si pesmet

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest snitel din piept de pui cu ou si pesmet este o delicioasa alegere pentru o masa savuroasa. Cu o carne de pui frageda si gustoasa, marinata in bere si condimente, acest snitel este usor de preparat si perfect pentru orice ocazie. Gustul special al usturoiului si al berii confera o savoare unica, facand din acest snitel o optiune de care toti vor sa se bucure.
Daca sunteti iubitori de snitele, va propunem aceasta reteta de snitele din piept de pui care se face si mai usor. Daca doriti ceva mai special, aruncati un ochi peste reteta acestui snitel de porc cu sos alb.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest snitel din piept de pui cu ou si pesmet este o delicioasa alegere pentru o masa savuroasa. Cu o carne de pui frageda si gustoasa, marinata in bere si condimente, acest snitel este usor de preparat si perfect pentru orice ocazie. Gustul special al usturoiului si al berii confera o savoare unica, facand din acest snitel o optiune de care toti vor sa se bucure.
Daca sunteti iubitori de snitele, va propunem aceasta reteta de snitele din piept de pui care se face si mai usor. Daca doriti ceva mai special, aruncati un ochi peste reteta acestui snitel de porc cu sos alb.

La reteta de snitel din piept de pui cu ou si pesmet noi folosim de cele mai multe ori pui crescut la tara. Tocmai de aceea lasam carnea la macerat in bere si condimente cel putin 3 – 4 ore. Uneori chiar si mai mult, lasam carnea la macerat peste noapte. Astfel, carnea devine foarte frageda si gustoasa in acelasi timp. Cu siguranta, acest procedeu poate fi folosit si la carnea de pui din comert. Chiar va recomandam sa o faceti. Aceasta reteta seamana foarte bine cu o alta reteta de snitel de pui pe care o puteti gasi aici, doar ca reteta respectiva se face fara pesmet. De asemenea, daca sunteti iubitor de carnde de porc va propun aceasta reteta de snitel de porc cu un sos alb foarte gustos.

Haideti sa preparam impreuna niste snitele de pui delicioase!

Snitel din piept de pui cu ou si pesmet

Snitel din piept de pui cu ou si pesmet

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest snitel din piept de pui cu ou si pesmet este o delicioasa alegere pentru o masa savuroasa. Cu o carne de pui frageda si gustoasa, marinata in bere si condimente, acest snitel este usor de preparat si perfect pentru orice ocazie. Gustul special al usturoiului si al berii confera o savoare unica, facand din acest snitel o optiune de care toti vor sa se bucure.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora 30 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam bine pieptul de pui. Dupa ce l-am spalat, il taiem in bucati potrivite, cat palma, cu o grosime de aproximativ jumatate de centimetru.
  • Curatam si spalam usturoiul dupa care il tocam (nu foarte marunt). Separat, intr-un castron, amestecam bine pieptul de pui cu usturoiul si restul condimentelor (sare si piper). Secretul nostru este acela ca adaugam un pahar de bere blonda peste pui dupa care acoperim castronul si il lasam cel putin 2 – 3 ore la frigider. Acest proces fragezeste foarte bine carnea. Dupa ce a stat la frigider, scoatem carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele. Daca este pui cumparat din comert noi nu mai batem carnea.
  • Intr-o farfurie batem bine ouale cu o furculita si adaugam sare si piper negru macinat. Vom pune in compozitie si bucatile de usturoi ramase in zeama in ca care a stat carnea de pui la marinat. Astfel, gustul snitelelor de pui va fi unul special.
    Trecem carnea de pui prin aceasta compozitie dupa care o trecem prin pesmet. Daca doriti ca snitelele sa aiba o crusta mai groasa, repetati operatiunea. Imediat dupa ce am dat snitelul prin pesmet il si punem la prajit intr-o tigaie cu capac la foc mediu spre mic. Uleiul trebuie sa fie incins in prealabil. Lasam snitelele pe fiecare parte cat sa se rumeneasca dupa care le scoatem intr-un castron. Pentru a mai absorbi din surplusul de ulei noi punem pe peretii castronului servetele albe de bucatarie. De asemenea, dupa fiecare tura de snitele scoase din tigaie, intercalam cateva servete de bucatarie.
  • Noua ne place sa facem sandwich-uri cu aceste minunate snitele la care mai adaugam sosuri (sos de maioneza si / sau ketchup) rosii cherry, cascaval si alte condimente.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 334kcal (17%)Carbohidrati: 24g (8%)Proteine: 19g (38%)Grasimi: 17g (26%)Grasimi saturate: 3g (19%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 11gGrasimi trans: 0.02gColesterol: 118mg (39%)Sodiu: 475mg (21%)Potasiu: 317mg (9%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 2g (2%)Vitamina A: 136IU (3%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 1mg (1%)Vitamina D: 0.5µg (3%)Calciu: 78mg (8%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 33mg (8%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: