0 0
Ravioli cu smantana, ciuperci si bacon

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
500g Ravioli pot fi cumplute cu spanac, branza, prosciutto, etc.
500g smantana cu cat mai grasa cu atat mai gustoasa
250g bacon sa nu fie foarte gras
200g ciuperci champignon pot fi folosite si ciuperci proaspete
parmezan ras
cateva linguri ulei de masline
un praf sare

Ravioli cu smantana, ciuperci si bacon

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:

Pastele Ravioli puteau fi gasite in Venetia inca din sec. al XIV-lea.

  • 1 ora
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Pastele Ravioli puteau fi gasite in Venetia inca din sec. al XIV-lea. Aceste paste erau facute din faina alba cu ou si umplute cu verdeturi sau carne tocata. In acelasi timp, aceste paste se gaseau si in Sicilia doar ca aici, de cele mai multe ori, erau umplute cu branza de oaie numita ricotta. Paste asemanatoare se gasesc si in Asia doar ca sub alta denumire – Jiaozi sau Wonton. De asemenea, un alt fel de mâncare din Asia cu numele de samosa este similar cu pastele ravioli și este umplut cu cartofi, carne, mazăre, și adesea servite cu sos dulce acrisor.
La ora actuala, aceste paste se gasesc in mai toate magazinele si sunt umplute cu spanac, branza, prosciutto, etc. Sunt niste paste foarte gustoase si foarte consistente. Acum am sa va prezint reteta mea de ravioli (se pot folosi si/sau tortellini) cu smantana, bacon si ciuperci.

(Vizualizari: 240 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Punem apa la fiert cu sare. Cand incepe sa fiarba apa punem pastele si le lasam cca 7-8 minute sau cat timp este trecut pe ambalajul acestora sa fiarba. Le punem apoi la scurs dar fara sa turnam apa rece peste ele. Ca sa nu se lipeasca, in apa in care le fiebem, putem adauga un fir de ulei de masline.

2
Gata

Taiem cubulete baconul si ciupercile si le tragem in uleiul de masline pana incep sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit adaugam pastele amestecand un pic, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de parmezan si niste piper negru macinat amestecand pana cand s-a topit parmezanul. La final, stingem focul si adaugam smantana amestecand cu grija ca sa nu sfaramam pastele ravioli. Se servesc calde/fiebinti, adaugand inainte parmezan ras si piper negru macinat dupa gust. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
crema de branza
anterior
Crema de branza
ciorba de perisoare
urmator
Ciorba de perisoare
crema de branza
anterior
Crema de branza
ciorba de perisoare
urmator
Ciorba de perisoare

Adaugati comentariul dvs.