Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Ravioli cu smantana, ciuperci si bacon

Vezi Reteta
Durata: 50 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Reteta de ravioli cu smantana, ciuperci si bacon este bogata in arome, foarte satioasa si merge foarte bine alaturi de un pahar de vin rosu sec sau demisec.

Vezi Reteta
Durata: 50 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Reteta de ravioli cu smantana, ciuperci si bacon este bogata in arome, foarte satioasa si merge foarte bine alaturi de un pahar de vin rosu sec sau demisec.

Pastele Ravioli puteau fi gasite in Venetia inca din sec. al XIV-lea. Aceste paste erau facute din faina alba cu ou si umplute cu verdeturi sau carne tocata. In acelasi timp, aceste paste se gaseau si in Sicilia doar ca aici, de cele mai multe ori, erau umplute cu branza de oaie numita ricotta. Paste asemanatoare se gasesc si in Asia doar ca sub alta denumire – Jiaozi sau Wonton. De asemenea, un alt fel de mâncare din Asia cu numele de samosa este similar cu pastele ravioli și este umplut cu cartofi, carne, mazăre, și adesea servite cu sos dulce acrisor.
La ora actuala, aceste paste se gasesc in mai toate magazinele si sunt umplute cu spanac, branza, prosciutto, etc. Sunt niste paste foarte gustoase si foarte consistente. Acum am sa va prezint reteta mea de ravioli (se pot folosi si/sau tortellini) cu smantana, bacon si ciuperci.

Ravioli cu smantana, ciuperci si bacon

Ravioli cu smantana, ciuperci si bacon

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Reteta de ravioli cu smantana, ciuperci si bacon este bogata in arome, foarte satioasa si merge foarte bine alaturi de un pahar de vin rosu sec sau demisec.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 30 minute
Timp total: 50 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Italieneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Punem apa la fiert cu sare. Cand incepe sa fiarba apa punem pastele si le lasam cca 7-8 minute sau cat timp este trecut pe ambalajul acestora sa fiarba. Le punem apoi la scurs dar fara sa turnam apa rece peste ele. Ca sa nu se lipeasca, in apa in care le fiebem, putem adauga un fir de ulei de masline.
  • Taiem cubulete baconul si ciupercile si le tragem in uleiul de masline pana incep sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit adaugam pastele amestecand un pic, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de parmezan si niste piper negru macinat amestecand pana cand s-a topit parmezanul.
  • La final, stingem focul si adaugam smantana amestecand cu grija ca sa nu sfaramam pastele ravioli. Se servesc calde/fiebinti, adaugand inainte parmezan ras si piper negru macinat dupa gust.
    Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 928kcal (46%)Carbohidrati: 40g (13%)Proteine: 32g (64%)Grasimi: 71g (109%)Grasimi saturate: 34g (213%)Grasimi polinesaturate: 5gGrasimi mononesaturate: 22gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 189mg (63%)Sodiu: 1488mg (65%)Potasiu: 238mg (7%)Fibre: 3g (13%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 1502IU (30%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 1mg (1%)Vitamina D: 2µg (13%)Calciu: 473mg (47%)Fier: 10mg (56%)Magneziu: 31mg (8%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: