Ingrediente
-
1 kg ficatei de puide preferat proaspeti
-
1/2 kg de ceapa
-
500g suc de rosii
-
3 catei de usturoi
-
cateva frunze de busuioc verde
-
500ml lapte
-
o lingura de untde preferat min. 80% grasime
-
2 linguri de zahar
Indicatii
Pentru a prepara o mancare de ficatei de pui cat mai delicioasa recomand sa cumparati ficatei proaspeti, si nu congelati. Am patit sa cumparam ficatei congelati iar in momentul in care i-am decongelat am observat ca erau stricati si i-am aruncat. Chiar daca cei congelati sunt un pic mai ieftini, riscati sa-i aruncati si dvs. De asemenea, un alt secret este acela de a lasa ficateii in lapte inainte de a-i prepara. Astfel, nu vor fi inecaciosi si vor avea un gust foarte placut. Deobicei, mancam ficatetii cu piure de cartofi. O alta alternativa ar fi pastele. Merg foarte bine cu salata sau cu muraturi, in functie de sezon. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Spalam foarte bine ficateii si ii punem in lapte. Ii lasam cel putin o ora. Dupa ce au stat in lapte, ii scurgem si ii punem intr-o tigaie cu unt si-i prajim la foc mic. Sa nu-i prajiti foarte tare. |
2
Gata
|
Sucul de rosii il amestecam cu cateii de usturoi tocati marunt, zaharul si frunzele de busuioc. Condimentam cu sare si piper. Daca doriti sa iasa un pic mai picant, puteti adauga putin ardei iute. |
3
Gata
|
Tocam ceapa marunt si o tragem prin ulei. Dupa ce s-a calit, adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute. La urma adaugam ficateii prajiti, mai lasam cateva minute sa fiarba si putem stinge focul. Se servesc cu piure de cartofi sau cu paste. Pofta buna! |