Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Ficatei de pui cu sos de rosii

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de ficatei de pui cu sos de rosii este o retet clasica ce nu necesita prea mult timp de gatire. Merge foarte bine cu piure de cartofi sau cu paste.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de ficatei de pui cu sos de rosii este o retet clasica ce nu necesita prea mult timp de gatire. Merge foarte bine cu piure de cartofi sau cu paste.

Pentru a prepara o mancare de ficatei de pui cat mai delicioasa recomand sa cumparati ficatei proaspeti, si nu congelati. Am patit sa cumparam ficatei congelati iar in momentul in care i-am decongelat am observat ca erau stricati si i-am aruncat. Chiar daca cei congelati sunt un pic mai ieftini, riscati sa-i aruncati si dvs. De asemenea, un alt secret este acela de a lasa ficateii in lapte inainte de a-i prepara. Astfel, nu vor fi inecaciosi si vor avea un gust foarte placut. Deobicei, mancam ficatetii cu piure de cartofi. O alta alternativa ar fi pastele. Merg foarte bine cu salata sau cu muraturi, in functie de sezon. Haideti sa trecem la treaba!

Ficatei de pui cu sos de rosii

Ficatei de pui cu sos de rosii

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta de ficatei de pui cu sos de rosii este o retet clasica ce nu necesita prea mult timp de gatire. Merge foarte bine cu piure de cartofi sau cu paste.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam foarte bine ficateii si ii punem in lapte. Ii lasam cel putin o ora. Dupa ce au stat in lapte, ii scurgem si ii punem intr-o tigaie cu unt si-i prajim la foc mic. Sa nu-i prajiti foarte tare.
  • Sucul de rosii il amestecam cu cateii de usturoi tocati marunt, zaharul si frunzele de busuioc. Condimentam cu sare si piper. Daca doriti sa iasa un pic mai picant, puteti adauga putin ardei iute.
  • Tocam ceapa marunt si o tragem prin ulei. Dupa ce s-a calit, adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute. La urma adaugam ficateii prajiti, mai lasam cateva minute sa fiarba si putem stinge focul. Se servesc cu piure de cartofi sau cu paste. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 466kcal (23%)Carbohidrati: 23g (8%)Proteine: 48g (96%)Grasimi: 19g (29%)Grasimi saturate: 8g (50%)Grasimi polinesaturate: 4gGrasimi mononesaturate: 5gGrasimi trans: 0.3gColesterol: 886mg (295%)Sodiu: 550mg (24%)Potasiu: 965mg (28%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 15g (17%)Vitamina A: 28029IU (561%)Vitamina B2: 5mg (294%)Vitamina C: 55mg (67%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 214mg (21%)Fier: 23mg (128%)Magneziu: 77mg (19%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: