Ingrediente
-
1 kg piept de pui dezosatputeti folosi si altfel de carne de pui, dupa preferinte
-
400g smantanamin. 20% grasime
-
3 catei de usturoi
-
o ceapa
-
o lingura faina de grau
-
cateva linguri de ulei
Indicatii
Inca de cand eram mic mama imi facea pui cu sos de smantana. Acestei retete i se mai spune si ciulama de pui. Este o reteta extrem de cunoscuta dar si foarte apreciata in bucataria romaneasca. Este o mancare foarte gustoasa dar si usor de facut. Va recomand sa aveti mare atentie la smantana! Incercati sa folositi o smantana cat mai buna, mai grasa. Macar de 20% daca doriti sa iasa o mancare foarte buna. Daca aveti de unde cumpara sau aveti vreo cunostinta care locuieste la tara este si mai bine! Nimic nu se compara cu produsele alimentare de la tara. Acum va invit sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Spalam si punem la fiert cateva minute pieptul de pui. Dupa ce a fiert un pic il taiem si il prajim cateva minute in ulei. |
2
Gata
|
Separat, tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce incepe sa-si schimbe usor culoarea adaugam lingura de faina si amestecam bine. Adaugam smantana si continuam sa amestecam la foc mic cat mai bine. Daca doriti sa iasa sosul de smantana mai subtire puteti adauga supa de la pieptul de pui. Zdrobim cateii de usturoi si ii adaugam si pe ei in smantana. |
3
Gata
|
La final, adaugam si pieptul de pui prajit, mai lasam sa fiarba foarte putin dupa care putem stinge focul. Se pot adauga in sosul de smantana si ciuperci. De asemenea recomand si condimentarea cu piper negru macinat. Se serveste cald cu mamaliga sau cu paine, in functie de preferinte bineinteles. Pofta buna! |