Ingrediente
- 1/2 kg orez
- 2 - 3 buc. tulpina de telina
- 3 morcovi
- 3 buc. ceapa
- o legatura de patrunjel verde
- un ardei gras
- cateva linguri de ulei
- 1/2 lingurita de saredupa gust
- 1/3 lingurita de piper negru macinatdupa gust
Indicatii
Mancarea de pilaf de orez cu legume noi o folosim pe post de garnitura. Merge foarte bine cu pui, peste sau curcan. Nu ca nu s-ar potrivi foarte bine si cu ceva carnaciori 🙂 . Pentru a face o garnitura de orez cat mai gustoasa, noi recomandam sa puneti supa de pui in orez. Reteta de supa de pui o puteti gasi aici (bineinteles, nu mai este necesar sa faceti galustele). Daca vreti sa fie o reteta de post, nu mai adaugati supa in orez. De asemenea, puteti schimba sau adauga alte legume fata de cele din reteta. De exemplu, mazarea sau ciupercile se potrivesc foarte bine. Haideti sa vedem despre ce este vorba!
Pasi
1 Gata | Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. La fel procedam si cu morcovii, tulpina de telina si ardeiul gras. Tragem un pic legumele prin ulei dupa care adaugam orezul curatat si spalat foarte bine in prealabil. Mai lasam pe foc timp de 4 - 5 minute dupa care adaugam 1 litru si jumatate de apa. De obicei, la o cana de orez se vor adauga 3 cani de apa. Oricum, daca este necesar, mai adaugati apa si dupa. Cum spuneam mai sus, puteti inlocui apa cu supa de pui. Astfel, veti obtine un orez mult mai gustos. |
2 Gata | Lasat sa fiarba timp de aprox. 20 de minute. Adaugati sare si piper negru macinat dupa gust. Atentie, sa nu fierbeti prea tare orezul, altfel acesta va avea un aspect mai putin placut si se va sfarama! |