Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pilaf de orez cu legume

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest pilaf de orez cu legume merge foarte bine ca garnitura alaturi de niste pulpe de pui prajite, peste sau chiar porc. Se poate prepara in mai multe feluri: puteti fierbe orezul in supa de pui, puteti aduga mazare, ciuperci sau alte legume.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest pilaf de orez cu legume merge foarte bine ca garnitura alaturi de niste pulpe de pui prajite, peste sau chiar porc. Se poate prepara in mai multe feluri: puteti fierbe orezul in supa de pui, puteti aduga mazare, ciuperci sau alte legume.

Mancarea de pilaf de orez cu legume noi o folosim pe post de garnitura. Merge foarte bine cu pui, peste sau curcan. Nu ca nu s-ar potrivi foarte bine si cu ceva carnaciori 🙂 . Pentru a face o garnitura de orez cat mai gustoasa, noi recomandam sa puneti supa de pui in orez. Reteta de supa de pui o puteti gasi aici (bineinteles, nu mai este necesar sa faceti galustele). Daca vreti sa fie o reteta de post, nu mai adaugati supa in orez. De asemenea, puteti schimba sau adauga alte legume fata de cele din reteta. De exemplu, mazarea sau ciupercile se potrivesc foarte bine. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest pilaf de orez cu legume merge foarte bine ca garnitura alaturi de niste pulpe de pui prajite, peste sau chiar porc. Se poate prepara in mai multe feluri: puteti fierbe orezul in supa de pui, puteti aduga mazare, ciuperci sau alte legume.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 20 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: De post, Vegetarian
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. La fel procedam si cu morcovii, tulpina de telina si ardeiul gras. Tragem un pic legumele prin ulei dupa care adaugam orezul curatat si spalat foarte bine in prealabil. Mai lasam pe foc timp de 4 – 5 minute dupa care adaugam 1 litru si jumatate de apa. De obicei, la o cana de orez se vor adauga 3 cani de apa. Oricum, daca este necesar, mai adaugati apa si dupa. Cum spuneam mai sus, puteti inlocui apa cu supa de pui. Astfel, veti obtine un orez mult mai gustos.
  • Lasat sa fiarba timp de aprox. 20 de minute. Adaugati sare si piper negru macinat dupa gust. Atentie, sa nu fierbeti prea tare orezul, altfel acesta va avea un aspect mai putin placut si se va sfarama!
    La final, adaugati patrunjel proaspat tocat. Aceasta mancare se poate servi ca atare sau ca garnitura pentru diferite tipuri de carne: peste, pui, curcan, etc. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 389kcal (19%)Carbohidrati: 76g (25%)Proteine: 7g (14%)Grasimi: 6g (9%)Grasimi saturate: 1g (6%)Grasimi polinesaturate: 0.4gGrasimi mononesaturate: 4gSodiu: 230mg (10%)Potasiu: 358mg (10%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 6286IU (126%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 40mg (48%)Calciu: 58mg (6%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 36mg (9%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: