Ingrediente
-
3 oua
-
200g zahar pudra
-
500g mascarpone
-
20 piscoturi
-
150ml cafeatare, fara zahar
-
o ceasca de afinede preferat din afinata
-
250g smantanacel putin 20% grasime
-
1/2 tableta de ciocolataciocolata de menaj sau amaruie
Indicatii
Tiramisu este o prajitura italieneasca pe baza de cafea. Prajitura contine piscoturi, oua, cafea, zahar si branza mascarpone. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu cacao. Aceasta reteta dateaza din anii 1960 aparand pentru pirma oara in regiunea Veneto – Italia. De-a lungul timpului au aparut numeroase variante. Inlocuirea piscoturilor cu panettone, folosirea altui tip de branza in loc de mascarpone, eliminarea oualor, etc. Fiecare dupa cum a crezut ca e mai bine si mai gustos. Tiramisu este o prajitura destul de usor de preparat si in acelasi timp foarte delicioasa. Copiii vor fi incantati. Si nu numai ei 🙂 . Va invit sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
FriscaPunem smantana intr-un castron si incepem sa o batem foarte bine cu un tel adaugand, putin cate putin, doua / trei linguri de zahar. Batem bine pana se topeste tot zaharul. |
2
Gata
|
CremaSeparam albusurile de galbenusuri. Batem cu un tel foarte bine albusurile pana se fac spuma. Separat, frecam galbenusurile cu tot zaharul ramas. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam galbenusurile peste albusurile spuma si amestecam bine. Adaugam mascarponele si frisca continuand sa amestecam. |
3
Gata
|
Facem o cafea tare, fara zahar. O lasam la racit. Scufundam cate un piscot in cafea dupa care le punem, unul langa altul, intr-o tava. Formam primul strat de piscoturi dupa care adaugam un strat de crema. Peste crema, adaugam afinele. Daca aveti afine din afinata este si mai bine. Adaugam inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea. Turnam peste piscoturi crema ramasa. La final, radem ciocolata printr-o razatoare fina. Puteti folosi pudra de cacao in locul ciocolatei. |
4
Gata
|
Dupa ce am ornat prajitura cu ciocolata, punem capacul si o lasam la frigider. Se serveste rece. Pofta buna! |