Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Tiramisu

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Tiramisu este o prajitura de origine italiana pe baza de piscoturi, oua, cafea si branza mascarpone.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Tiramisu este o prajitura de origine italiana pe baza de piscoturi, oua, cafea si branza mascarpone.

Tiramisu este o prajitura italieneasca pe baza de cafea. Prajitura contine piscoturi, oua, cafea, zahar si branza mascarpone. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu cacao. Aceasta reteta dateaza din anii 1960 aparand pentru pirma oara in regiunea Veneto – Italia. De-a lungul timpului au aparut numeroase variante. Inlocuirea piscoturilor cu panettone, folosirea altui tip de branza in loc de mascarpone, eliminarea oualor, etc. Fiecare dupa cum a crezut ca e mai bine si mai gustos. Tiramisu este o prajitura destul de usor de preparat si in acelasi timp foarte delicioasa. Copiii vor fi incantati. Si nu numai ei 🙂 . Va invit sa trecem la treaba!

Tiramisu

Tiramis

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Tiramisu este o prajitura de origine italiana pe baza de piscoturi, oua, cafea si branza mascarpone.
Timp preparare: 1 ora 30 minute
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Dulciuri
Bucataria: Italieneasca
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

Frisca

  • Punem smantana intr-un castron si incepem sa o batem foarte bine cu un tel adaugand, putin cate putin, doua / trei linguri de zahar. Batem bine pana se topeste tot zaharul.

Crema

  • Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu un tel foarte bine albusurile pana se fac spuma. Separat, frecam galbenusurile cu tot zaharul ramas. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam galbenusurile peste albusurile spuma si amestecam bine. Adaugam mascarponele si frisca continuand sa amestecam.
  • Facem o cafea tare, fara zahar. O lasam la racit. Scufundam cate un piscot in cafea dupa care le punem, unul langa altul, intr-o tava. Formam primul strat de piscoturi dupa care adaugam un strat de crema. Peste crema, adaugam afinele. Daca aveti afine din afinata este si mai bine. Adaugam inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea. Turnam peste piscoturi crema ramasa. La final, radem ciocolata printr-o razatoare fina. Puteti folosi pudra de cacao in locul ciocolatei.
  • Dupa ce am ornat prajitura cu ciocolata, punem capacul si o lasam la frigider. Se serveste rece. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 869kcal (43%)Carbohidrati: 68g (23%)Proteine: 14g (28%)Grasimi: 60g (92%)Grasimi saturate: 36g (225%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 7gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 293mg (98%)Sodiu: 144mg (6%)Potasiu: 154mg (4%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 43g (48%)Vitamina A: 2103IU (42%)Vitamina B2: 0.4mg (24%)Vitamina C: 0.3mgVitamina D: 1µg (7%)Calciu: 178mg (18%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 20mg (5%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: