0 0
Oua umplute

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
10 oua
o conserva ~200g pate poate fi de porc, pui, gasca, rata, etc.
Pentru maioneza
2 oua
200 ml ulei
o lingurita mustar mustar clasic
o lingurita zahar nu este obligatoriu
o lamaie

Oua umplute

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 10
  • Mediu

Ingrediente

  • Pentru maioneza

Indicatii

Distribuie

Oua umplute – as manca mai toata ziua!) Cand vreau sa mananc ceva „bun si special” aceasta reteta de oua umplute este printre primele pe care le pun in aplicare. In perioada sarbatorilor aceasta reteta pot spune ca este nelipsita de pe masa noastra iar prietenii nostri stiu asta foarte bine.

Reteta este destul de simpla bazata pe ingrediente ce se gasesc mai tot timpul in casa noastra. De fapt cred ca in mai orice casa, ca sa nu mai zic ca nici nu sunt scumpe. Deobicei folosesc pate de rata sau de gasca, dar fiecare poate folosi ce-i place mai mult. Fiecare cu preferintele lui.

Aceasta este reteta mea si sper sa va placa si voua!

(Vizualizari: 193 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Punem ouale la fiert si le lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic. Dupa ce le-am fiert bine (tari) le punem in apa rece pentru a se raci. Dupa ce s-au racit le curatam de coaja si la taiem longitudinal. Scoatem galbenusurile si le punem separat astfel: 3 galbenusuri pentru maioneza iar 7 galbenusuri le vom folosi pentru pasta cu care vom umple ouale.

2
Gata

Facem maioneza ca in aceasta reteta folosind de data aceasta doua galbenusuri crude.

3
Gata

Cele 7 galbenusuri tari le pasam bine cu o furculita dupa care adaugam si conserva de pate. Adaugam si cateva linguri de maioneza si amestecam bine pana ce obtinem o pasta densa. Adaugam sare si piper dupa gust.

4
Gata

Albusurile taiate le asezam frumos si cu atentie pe un platou :) Pentru a se aseza cat mai bine le putem taia usor fundul lor iar micile felii de albus rezultate le punem de-oparte. Incepem sa umplem ouale usor folosind o lingurita cu pasta de pate rezultata din pasul precedent iar la final turnam un strat de maioneza. Peste fiecare ou umplut putem pune acum (sau inainte de a turna maioneza, cum doriti), ca niste capacele, feliile subtiri de albus pe care le-am pus de-oparte. Se tin la rece si se scot din frigider cu aproximativ 15 minute inainte de a fi servite (pentru a se simti gustul lor cat mai intens). Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
fasole batuta iahnie
anterior
Iahnie de fasole (fasole batuta)
creier de porc pane
urmator
Creier de porc pane
fasole batuta iahnie
anterior
Iahnie de fasole (fasole batuta)
creier de porc pane
urmator
Creier de porc pane

Adaugati comentariul dvs.