Ingrediente
-
10 oua
-
o conserva ~200g patepoate fi de porc, pui, gasca, rata, etc.
-
Pentru maioneza
-
2 oua
-
200 ml ulei
-
o lingurita mustarmustar clasic
-
o lingurita zaharnu este obligatoriu
-
o lamaie
Indicatii
Oua umplute – as manca mai toata ziua! Cand vreau sa mananc ceva „bun si special” aceasta reteta de oua umplute este printre primele pe care le pun in aplicare. In perioada sarbatorilor aceasta reteta pot spune ca este nelipsita de pe masa noastra iar prietenii nostri stiu asta foarte bine.
Reteta este destul de simpla bazata pe ingrediente ce se gasesc mai tot timpul in casa noastra. De fapt cred ca in mai orice casa, ca sa nu mai zic ca nici nu sunt scumpe. Deobicei folosesc pate de rata sau de gasca, dar fiecare poate folosi ce-i place mai mult. Fiecare cu preferintele lui.
Aceasta este reteta mea si sper sa va placa si voua!
Pasi
1
Gata
|
Punem ouale la fiert si le lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic. Dupa ce le-am fiert bine (tari) le punem in apa rece pentru a se raci. Dupa ce s-au racit le curatam de coaja si la taiem longitudinal. Scoatem galbenusurile si le punem separat astfel: 3 galbenusuri pentru maioneza iar 7 galbenusuri le vom folosi pentru pasta cu care vom umple ouale. |
2
Gata
|
Facem maioneza ca in aceasta reteta folosind de data aceasta doua galbenusuri crude. |
3
Gata
|
Cele 7 galbenusuri tari le pasam bine cu o furculita dupa care adaugam si conserva de pate. Adaugam si cateva linguri de maioneza si amestecam bine pana ce obtinem o pasta densa. Adaugam sare si piper dupa gust. |
4
Gata
|
Albusurile taiate le asezam frumos si cu atentie pe un platou :) Pentru a se aseza cat mai bine le putem taia usor fundul lor iar micile felii de albus rezultate le punem de-oparte. Incepem sa umplem ouale usor folosind o lingurita cu pasta de pate rezultata din pasul precedent iar la final turnam un strat de maioneza. Peste fiecare ou umplut putem pune acum (sau inainte de a turna maioneza, cum doriti), ca niste capacele, feliile subtiri de albus pe care le-am pus de-oparte. Se tin la rece si se scot din frigider cu aproximativ 15 minute inainte de a fi servite (pentru a se simti gustul lor cat mai intens). Pofta buna! |