Ingrediente
-
4 oua
-
150g bacon
-
150g cascaval
-
uleisau unt pentru prajit
-
un praf de saredupa gust
-
piper negru macinatdupa gust
Indicatii
Omleta cu bacon si cascaval este una din cele mai des intalnite omlete pe care le facem. O preparam in special in week-end. Atunci avem timp pe indelete sa ne bucuram de un mic dejun minunat. Omleta se face usor, este gustoasa si la fel ca si celelalte retete de omleta se poate imbunatati dupa bunul plac. Personal, imi place sa adaug ceapa si ciupercute in ea dar, deja ar fi vorba despre o alta reteta de omleta. Aceasta mancare pentru micul dejun (si nu numai) merge foarte bine cu salata de rosii cu busuioc proaspat. Reteta o puteti gasi aici. Este una extrem de simpla. Va recomandam cu incredere.
Haideti sa trecem la treaba si sa vedem cum putem prepara o omleta cu bacon si cascaval grozav de buna 🙂
Pasi
1
Gata
|
Batem bine ouale cu o furculita sau un tel pana incep se fac spuma. Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri. Adaugam un praf de sare si un pic de piper. Mie, personal, imi place sa adaug si ceva iute cum ar fi putina boia de ardei sau seminte uscate de ardei iute date prin rasnita. Fiecare dupa gustul sau. La final dam cascavalul printr-o razatoare sau il taiem cuburi mici si-l adaugam in compozitie. |
2
Gata
|
Incingem o tigaie in care adaugam putin ulei sau un cub mic de unt si adaugam baconul taiat fasii sau cuburi, cum doriti. Amestecam astfel incat baconul sa se rumeneasca pe ambele parti. Adaugam compozitia de ou cu cascaval peste baconul rumenit. Lasam la foc potrivit cu capac timp de 5 - 6 minute dupa care intoarcem omleta pe partea cealalta. Va puteti folosi de capac. O mai lasam doua, trei minute dupa care o putem servi. Pentru un aspect si mai placut puteti rade cascaval peste omleta chiar inainte de servire. Cum spuneam si la inceput, va recomandam salata de rosii cu ulei de masline si busuioc verde. |