0 0
Tort de portocale

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
2 kg de portocale
30 g gelatina gasiti plicuri de 10g/buc
300 g zahar
esenta sau praf de vanilie
jumatate litru de lapte
15 - 20 piscoturi
10 oua
Pentru frisca
500g smantana minim 20% grasime
150g zahar

Tort de portocale

Tip:
  • Pe aragaz
  • Servire rece
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 10
  • Mediu

Ingrediente

  • Pentru frisca

Indicatii

Distribuie

Reteta de tort de portocale am „mostenit-o” de la mama mea. Imi aduc aminte ca mai mult  de sarbatori ne facea acest minunat tort. Mna, asa erau vremurile.. Portocale mai rar se gaseau prin casele romanilor. Dar, cat despre asta, mama ne facea mai tot timpul ceva bun. Ca era gris cu lapte, crema de zahar ars, s.a.m.d. nici nu mai conta. Important era ca aveam ceva dulce la-ndemana. Iar daca mama nu ne facea, faceam eu impreuna cu sora mea. Ce vremuri… Dar haideti sa revenim la reteta noastra de tort cu portocale. Cred ca o sa va placa. Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 237 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Frisca

Primul pas este sa facem frisca. Punem smantana intr-un castron, adaugam zaharul, iar cu un mixer amestecam bine pana ce se formeaza frisca. La final, o punem la frigider.

2
Gata

Crema

Batem ouale bine intr-un castron. Puteti folosi (chiar va recomandam) un mixer (gasiti unul aici destul de bun). Nu e nevoie sa separati albusul de galbenus.
Separat, punem laptele la fiert la foc mic in care adaugam cele 300 de grame de zahar, esenta sau praf de vanilie si amestecam bine. Sa nu puneti prea multa aroma de vanilie pentru ca riscati sa nu se mai simta gustul atat de intens de portocale. Dupa ce laptele a fiert il punem la racit.
Cand laptele s-a racorit si a ajuns la temperatura camerei, il turnam peste ouale batute. Punem toata compozitia intr-o oala si o punem pe foc la o flacara cat mai mica. Separat, intr-un pahar cu putina apa calduta, adaugam gelatina si amestecam pana ce se dizolva. La urma o adaugam peste compozitia din oala.
Continuam sa amestecam pana ce obtinem o crema de consistenta unei smantani mai groasa. La final, luam compozitia de pe foc si o lasam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam frisca si amestecam pana ce se omogenizeaza bine.

3
Gata

Curatam portocalele de coaja. Doua portocale le vom pastra intregi pentru a le stoarce. Sucul il folosim pentru a inmuia piscoturile. Portocalele decojite la taiem rondele. Le asezam pe fundul unei forme de tort, sau pe ce aveti dvs. la indemana. Noi pentru torturi folosim asa ceva. Va recomandam si dvs. Vom pune felii de portocale si pe peretii formei de tort. Peste portocale turnam un strad mic de crema (max. 1/2 cm) dupa care vom pune piscoturile inmuiate in prealabil in zeama de portocale. Turnam restul compozitiei iar la final ornam tortul cu felii de portocale.

4
Gata

Lasam tortul la frigider minim 8 - 12 ore dupa care il scoatem din forma si-l putem servi. Recomand sa-l scoateti din frigider cu cel putin cu 30 de minute inainte de servire. Gustul de portocala se va simti mai bine. Speram sa va placa si voua acest desert cum ne place atat noua cat si prietenilor nostri. De asemenea, pentru alte dulciuri minunate puteti intra aici.
Va dorim pofta buna !

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi
anterior
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi
pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup
urmator
Pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi
anterior
Friptura de rata cu cartofi aurii si sos de usturoi
pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup
urmator
Pasta din piept de pui cu maioneza si ketchup
{{{"type":"anchor", "ring":"0", "page":"0"}}}