Acest tort de portocale este un desert delicios si nostalgic, preparat cu portocale proaspete, gelatina, smantana, si piscoturi. Este perfect pentru orice ocazie speciala si nu numai.
Acest tort de portocale este un desert delicios si nostalgic, preparat cu portocale proaspete, gelatina, smantana, si piscoturi. Este perfect pentru orice ocazie speciala si nu numai.
Reteta de tort de portocale am „mostenit-o” de la mama mea. Imi aduc aminte ca mai mult de sarbatori ne facea acest minunat tort. Mna, asa erau vremurile.. Portocale mai rar se gaseau prin casele romanilor. Dar, cat despre asta, mama ne facea mai tot timpul ceva bun. Ca era gris cu lapte, crema de zahar ars, s.a.m.d. nici nu mai conta. Important era ca aveam ceva dulce la-ndemana. Iar daca mama nu ne facea, faceam eu impreuna cu sora mea. Ce vremuri… Dar haideti sa revenim la reteta noastra de tort cu portocale. Cred ca o sa va placa.
Haideti sa trecem la treaba!
Tort de portocale
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Acest tort de portocale este un desert delicios si nostalgic, preparat cu portocale proaspete, gelatina, smantana, si piscoturi. Este perfect pentru orice ocazie speciala si nu numai.
Primul pas este sa facem frisca. Punem smantana intr-un castron, adaugam zaharul, iar cu un mixer amestecam bine pana ce se formeaza frisca. La final, o punem la frigider.
Crema
Batem ouale bine intr-un castron. Puteti folosi (chiar va recomandam) un mixer. Nu e nevoie sa separati albusul de galbenus.Separat, punem laptele la fiert la foc mic in care adaugam cele 300 de grame de zahar, esenta sau praf de vanilie si amestecam bine. Sa nu puneti prea multa aroma de vanilie pentru ca riscati sa nu se mai simta gustul atat de intens de portocale. Dupa ce laptele a fiert il punem la racit.Cand laptele s-a racorit si a ajuns la temperatura camerei, il turnam peste ouale batute. Punem toata compozitia intr-o oala si o punem pe foc la o flacara cat mai mica. Separat, intr-un pahar cu putina apa calduta, adaugam gelatina si amestecam pana ce se dizolva. La urma o adaugam peste compozitia din oala.Continuam sa amestecam pana ce obtinem o crema de consistenta unei smantani mai groasa. La final, luam compozitia de pe foc si o lasam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam frisca si amestecam pana ce se omogenizeaza bine.
Curatam portocalele de coaja. Doua portocale le vom pastra intregi pentru a le stoarce. Sucul il folosim pentru a inmuia piscoturile. Portocalele decojite la taiem rondele. Le asezam pe fundul unei forme de tort, sau pe ce aveti dvs. la indemana. Vom pune felii de portocale si pe peretii formei de tort. Peste portocale turnam un strad mic de crema (max. 1/2 cm) dupa care vom pune piscoturile inmuiate in prealabil in zeama de portocale. Turnam restul compozitiei iar la final ornam tortul cu felii de portocale.
Lasam tortul la frigider minim 8 – 12 ore dupa care il scoatem din forma si-l putem servi. Recomand sa-l scoateti din frigider cu cel putin cu 30 de minute inainte de servire. Gustul de portocala se va simti mai bine. Speram sa va placa si voua acest desert cum ne place atat noua cat si prietenilor nostri. De asemenea, pentru alte dulciuri minunate puteti intra aici.Va dorim pofta buna !
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.