0 0
Oua Benedict

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
4 oua
4 felii de bacon sa fie cat mai subtire
o lingura de zeama de lamaie
70 g unt
2 felii de paine prajita
un praf de boia de ardei dulce puteti folosi si boia iute
doua linguri de otet otet de vin

Oua Benedict

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
  • 30 min
  • Portii: 1
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Este prima oara cand am facut aceasta reteta de Oua Benedict. Am avut ceva emotii, nestiind exact despre ce e vorba. Problema principala pe care am avut-o era aceea ca trebuia sa ma sincronizez atat cu sosul cat si cu fiertul oualelor si prajitul baconului. Recunosc, ouale le-am scapat un pic cam tari dar voi nu trebuie sa faceti asta ­čÖé . Aceast fel de mancare provine din Statele Unite ale Americii. Este o reteta foarte gustoasa, se face rapid doar ca trebuie sa fiti atenti la anumite aspecte, cum ar fi fiertul oualelor :)). Mai gasiti aici si alte retete pentru un mic dejun cat mai delicios!

Haideti sa trecem la treaba si sa vedem impreuna despre ce este vorba in aceasta reteta!

 

 

 

(Vizualizari: 64 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Prima oara punem apa la fiert intr-o oala cat mai larga. Eu am pus cam 1 litru de apa, poate chiar un litru si jumatate. Adaugati sare din belsug. In momentul in care apa fierbe, adaugati otetul si dat focul mai incet. Spargei doua oua cu grija in apa. Lasati-le sa fiarba maxim 2, 3 minute. Eu le-am lasat mai mult si au iesit "aproape" tari.

2
Gata

Prajiti cele 4 felii de bacon intr-o tigaie care sa nu fie lipicioasa (de care sa nu se prinda). Prajiti-le fara ulei, ele oricum sunt grase si lasa grasime. Dupa ce le prajiti le puteti scoate pe un servetel de bucatarie pentru a mai absorbii din surplusul de grasime.

3
Gata

Separati doua galbenusuri de ou si amestecati-le bine cu sare, zeama de lamaie si praful de boia.
Separat, topiti untul intr-o craticioara si turnati-l peste galbenusurile de ou, putin cate putin. Adaugati si putina apa pentru a mai subtia sosul.
Fierbeti un pic sosul la bain-marie pana cand acesta incepe sa se ingroase. Atentie sa nu-l fierbeti prea mult!

4
Gata

Prajiti cele doua felii de paine dupa care puteti sa le ungeti cu unt. Asezati-le pe o farfurie. Peste ele puneti feliile de bacon prajit.

5
Gata

Peste feliile de paine si bacon, asezati cele doua oua fierte (posate). Turnati sos cat doriti.
Se serveste imediat!
Pofta buna ! :)

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Copanele de pui la gratar cu legume
anterior
Copanele de pui la gratar cu legume
Mancare de linte cu carnati
urmator
Mancare de linte cu carnati
Copanele de pui la gratar cu legume
anterior
Copanele de pui la gratar cu legume
Mancare de linte cu carnati
urmator
Mancare de linte cu carnati

Adaug─â un comentariu