Aceasta reteta de oua Benedict este o alegere delicioasa si impresionanta pentru un mic dejun special. Cu oua pochée, bacon crocant si un sos cremos de galbenusuri de ou, acest preparat este perfect pentru a incepe ziua cu stil. Se serveste cald, pe felii de paine prajita
Aceasta reteta de oua Benedict este o alegere delicioasa si impresionanta pentru un mic dejun special. Cu oua pochée, bacon crocant si un sos cremos de galbenusuri de ou, acest preparat este perfect pentru a incepe ziua cu stil. Se serveste cald, pe felii de paine prajita
Este prima oara cand am facut aceasta reteta de Oua Benedict. Am avut ceva emotii, nestiind exact despre ce e vorba. Problema principala pe care am avut-o era aceea ca trebuia sa ma sincronizez atat cu sosul cat si cu fiertul oualelor si prajitul baconului. Recunosc, ouale le-am scapat un pic cam tari dar voi nu trebuie sa faceti asta 🙂 . Aceast fel de mancare provine din Statele Unite ale Americii. Este o reteta foarte gustoasa, se face rapid doar ca trebuie sa fiti atenti la anumite aspecte, cum ar fi fiertul oualelor :)). Mai gasiti aici si alte retete pentru un mic dejun cat mai delicios!
Haideti sa trecem la treaba si sa vedem impreuna despre ce este vorba in aceasta reteta!
Oua Benedict
Nu exista inca evaluari
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Aceasta reteta de oua Benedict este o alegere delicioasa si impresionanta pentru un mic dejun special. Cu oua pochée, bacon crocant si un sos cremos de galbenusuri de ou, acest preparat este perfect pentru a incepe ziua cu stil. Se serveste cald, pe felii de paine prajita
Prima oara punem apa la fiert intr-o oala cat mai larga. Eu am pus cam 1 litru de apa, poate chiar un litru si jumatate. Adaugati sare din belsug. In momentul in care apa fierbe, adaugati otetul si dat focul mai incet. Spargei doua oua cu grija in apa. Lasati-le sa fiarba maxim 2, 3 minute. Eu le-am lasat mai mult si au iesit "aproape" tari.
Prajiti cele 4 felii de bacon intr-o tigaie care sa nu fie lipicioasa (de care sa nu se prinda). Prajiti-le fara ulei, ele oricum sunt grase si lasa grasime. Dupa ce le prajiti le puteti scoate pe un servetel de bucatarie pentru a mai absorbii din surplusul de grasime.
Separati doua galbenusuri de ou si amestecati-le bine cu sare, zeama de lamaie si praful de boia.Separat, topiti untul intr-o craticioara si turnati-l peste galbenusurile de ou, putin cate putin. Adaugati si putina apa pentru a mai subtia sosul.Fierbeti un pic sosul la bain-marie pana cand acesta incepe sa se ingroase. Atentie sa nu-l fierbeti prea mult!
Prajiti cele doua felii de paine dupa care puteti sa le ungeti cu unt. Asezati-le pe o farfurie. Peste ele puneti feliile de bacon prajit.
Peste feliile de paine si bacon, asezati cele doua oua fierte (posate). Turnati sos cat doriti.Se serveste imediat!Pofta buna ! 🙂
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.