Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Oua Benedict

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Americana
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de oua Benedict este o alegere delicioasa si impresionanta pentru un mic dejun special. Cu oua pochée, bacon crocant si un sos cremos de galbenusuri de ou, acest preparat este perfect pentru a incepe ziua cu stil. Se serveste cald, pe felii de paine prajita

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Americana
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta de oua Benedict este o alegere delicioasa si impresionanta pentru un mic dejun special. Cu oua pochée, bacon crocant si un sos cremos de galbenusuri de ou, acest preparat este perfect pentru a incepe ziua cu stil. Se serveste cald, pe felii de paine prajita

Este prima oara cand am facut aceasta reteta de Oua Benedict. Am avut ceva emotii, nestiind exact despre ce e vorba. Problema principala pe care am avut-o era aceea ca trebuia sa ma sincronizez atat cu sosul cat si cu fiertul oualelor si prajitul baconului. Recunosc, ouale le-am scapat un pic cam tari dar voi nu trebuie sa faceti asta 🙂 . Aceast fel de mancare provine din Statele Unite ale Americii. Este o reteta foarte gustoasa, se face rapid doar ca trebuie sa fiti atenti la anumite aspecte, cum ar fi fiertul oualelor :)). Mai gasiti aici si alte retete pentru un mic dejun cat mai delicios!

Haideti sa trecem la treaba si sa vedem impreuna despre ce este vorba in aceasta reteta!

Oua Benedict

Oua Benedict

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta de oua Benedict este o alegere delicioasa si impresionanta pentru un mic dejun special. Cu oua pochée, bacon crocant si un sos cremos de galbenusuri de ou, acest preparat este perfect pentru a incepe ziua cu stil. Se serveste cald, pe felii de paine prajita
Timp preparare: 15 minute
Timp gatire: 15 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 1
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Mic Dejun
Bucataria: Americana
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Prima oara punem apa la fiert intr-o oala cat mai larga. Eu am pus cam 1 litru de apa, poate chiar un litru si jumatate. Adaugati sare din belsug. In momentul in care apa fierbe, adaugati otetul si dat focul mai incet. Spargei doua oua cu grija in apa. Lasati-le sa fiarba maxim 2, 3 minute. Eu le-am lasat mai mult si au iesit "aproape" tari.
  • Prajiti cele 4 felii de bacon intr-o tigaie care sa nu fie lipicioasa (de care sa nu se prinda). Prajiti-le fara ulei, ele oricum sunt grase si lasa grasime. Dupa ce le prajiti le puteti scoate pe un servetel de bucatarie pentru a mai absorbii din surplusul de grasime.
  • Separati doua galbenusuri de ou si amestecati-le bine cu sare, zeama de lamaie si praful de boia.
    Separat, topiti untul intr-o craticioara si turnati-l peste galbenusurile de ou, putin cate putin. Adaugati si putina apa pentru a mai subtia sosul.
    Fierbeti un pic sosul la bain-marie pana cand acesta incepe sa se ingroase. Atentie sa nu-l fierbeti prea mult!
  • Prajiti cele doua felii de paine dupa care puteti sa le ungeti cu unt. Asezati-le pe o farfurie. Peste ele puneti feliile de bacon prajit.
  • Peste feliile de paine si bacon, asezati cele doua oua fierte (posate). Turnati sos cat doriti.
    Se serveste imediat!
    Pofta buna ! 🙂

Nutritie per portie

Calorii: 1117kcal (56%)Carbohidrati: 31g (10%)Proteine: 30g (60%)Grasimi: 97g (149%)Grasimi saturate: 49g (306%)Grasimi polinesaturate: 10gGrasimi mononesaturate: 31gGrasimi trans: 2gColesterol: 900mg (300%)Sodiu: 1191mg (52%)Potasiu: 398mg (11%)Fibre: 3g (13%)Zahar: 4g (4%)Vitamina A: 3097IU (62%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 6mg (7%)Vitamina D: 4µg (27%)Calciu: 189mg (19%)Fier: 5mg (28%)Magneziu: 46mg (12%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: