Ingrediente
-
4 oua
-
4 felii de baconsa fie cat mai subtire
-
o lingura de zeama de lamaie
-
70 g unt
-
2 felii de paine prajita
-
un praf de boia de ardei dulceputeti folosi si boia iute
-
doua linguri de otetotet de vin
Indicatii
Este prima oara cand am facut aceasta reteta de Oua Benedict. Am avut ceva emotii, nestiind exact despre ce e vorba. Problema principala pe care am avut-o era aceea ca trebuia sa ma sincronizez atat cu sosul cat si cu fiertul oualelor si prajitul baconului. Recunosc, ouale le-am scapat un pic cam tari dar voi nu trebuie sa faceti asta 🙂 . Aceast fel de mancare provine din Statele Unite ale Americii. Este o reteta foarte gustoasa, se face rapid doar ca trebuie sa fiti atenti la anumite aspecte, cum ar fi fiertul oualelor :)). Mai gasiti aici si alte retete pentru un mic dejun cat mai delicios!
Haideti sa trecem la treaba si sa vedem impreuna despre ce este vorba in aceasta reteta!
Pasi
1
Gata
|
Prima oara punem apa la fiert intr-o oala cat mai larga. Eu am pus cam 1 litru de apa, poate chiar un litru si jumatate. Adaugati sare din belsug. In momentul in care apa fierbe, adaugati otetul si dat focul mai incet. Spargei doua oua cu grija in apa. Lasati-le sa fiarba maxim 2, 3 minute. Eu le-am lasat mai mult si au iesit "aproape" tari. |
2
Gata
|
Prajiti cele 4 felii de bacon intr-o tigaie care sa nu fie lipicioasa (de care sa nu se prinda). Prajiti-le fara ulei, ele oricum sunt grase si lasa grasime. Dupa ce le prajiti le puteti scoate pe un servetel de bucatarie pentru a mai absorbii din surplusul de grasime. |
3
Gata
|
Separati doua galbenusuri de ou si amestecati-le bine cu sare, zeama de lamaie si praful de boia. |
4
Gata
|
Prajiti cele doua felii de paine dupa care puteti sa le ungeti cu unt. Asezati-le pe o farfurie. Peste ele puneti feliile de bacon prajit. |
5
Gata
|
Peste feliile de paine si bacon, asezati cele doua oua fierte (posate). Turnati sos cat doriti. |