Ingrediente
-
5 - 6 cartofimarime medie
-
4 oua
-
50 - 100g parmezan rassau cascaval
-
sare
-
piper negru macinat
-
recomandam muraturi
Indicatii
Reteta de cartofi prajiti cu ou si parmezan este un pic mai diferita de ceea ce mai puteti gasi pe bucatelenoastre.ro. Nu sunt multe modificari, doar cateva. De data aceasta, fata de reteta simpla (reteta fara parmezan pe care o puteti gasi aici) nu am mai facut ochiuri ci am preferat sa sparg ouale direct peste cartofi in timp ce acestia erau aproape gata. De asemenea, cartofii nu i-am mai taiat pai ci mai bine zis i-am „ciopartit”. Am invatat asta de la nasul meu. Asta se intampla mai demult, in timpul facultatii.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba.
Pasi
1
Gata
|
Curatam cartofii si ii spalam bine. Dupa care ii taiem haotic, adica nu felii, pai, s.a.m.d. Cum vreti dvs. Sa stiti ca este distractiv si vor fi mai diferiti decat cei "clasici". Ii punem la prajit in baie de ulei. Atentie, pentru a iesi crocanti la exterior si moi la interior va recomand sa-i puneti inca de la inceput in tigaie, inainte sa se incinga prea tare uleiul. |
2
Gata
|
Mai amestecam din cand in cand avand grija sa se prajeasca uniform, adaugam sare dupa gust, iar cand sunt aproape gata spargem ouale peste ei si amestecam repede cu o lingura / paleta. Avem grija sa nu ramana ou la suprafata pentru ca riscam sa nu se prajeasca cum trebuie. Dupa cateva minute putem scoate cartofii intr-un bol. Trebuie sa avem grija sa-i scurgem bine de ulei. Eventual putem folosi o sita sau ceva asemanator. Ii punem in farfurii cat mai fierbinti posibil dupa care vom rade parmezan. Puteti adauga piper, oregano sau alte condimente dupa gust. Muraturile merg excelen. |