Aceasta reteta de cartofi copti la cuptor cu dressing sunt o garnitura simpla si delicioasa, perfecta pentru orice masa. Aroma intensa data de uleiul de masline si condimente completeaza textura crocanta a cartofilor rumeniti.
Cartofi copti la cuptor cu dressing

Reteta de cartofi copti la cuptor cu dressing de ulei si otet merge foarte bine cu sosul de usturoi si maioneza. Reteta acestui sos incredibil de gustos o puteti gasi aici. Va recomand totusi sa-l consumati cu moderatie. Este asa de bun incat uiti sa te mai opresti 🙂 Revenind la cartofii nostri copti va putem spune ca sunt deliciosi, rapid de facut si merg foarte bine la un pahar de bere rece. In loc de otet puteti pune zeama de lamaie. Cum dorit dvs. 🙂 In dressing, puteti adauga si mirodenii: busuioc, cimbru, oregano, etc. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Cartofi copti la cuptor cu dressing
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Aceasta reteta de cartofi copti la cuptor cu dressing sunt o garnitura simpla si delicioasa, perfecta pentru orice masa. Aroma intensa data de uleiul de masline si condimente completeaza textura crocanta a cartofilor rumeniti.
Portii:
Distribuie pe Facebook
Printeaza
Pin
Evalueaza reteta
Echipament
Ingrediente
- 500 g cartofi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet de struguri (de mere sau zeama de lamaie)
- 1 lingurita sare
Instructiuni
- Spalam foarte bine cartofii (cu tot cu coaja) dupa care ii taiem rondele cu o grosime de aproximativ jumatate de centimetru. Intre timp, vom incingem cuptorul foarte bine. Pregatim o tava joasa, fara capac, in care vom pune rondelele de cartofi. Noi folosim o tava joasa de metal, dar cred ca se poate folosi fara nici un fel de probleme si o tava de sticla (iena).
- Intr-o canita, amestecam uleiul de masline cu lingurita de otet adaugand sare dupa gust. Puteti adauga si mirodenii daca doriti (cimbru, busuioc, oregano, etc.). Cartofii ii vom lasa in cuptor pana ce se vor rumeni (cateva minute) dupa care ii vom intoarce pe partea cealalta. Ii mai lasam un pic (2 – 3 minute) pana ce se rumenesc si pe aceasta parte dupa care ii putem scoate. Ii vom pune rasfirati pe un platou intins (sau pe o farfurie intinsa). Cu o pensula, ii vom unge cu dressing dupa care pot fi serviti cat timp sunt inca calzi. Va recomandam sa faceti si acest sos de usturoi cu maioneza, nu o sa va para rau 🙂Va dorim pofta buna!
Nutritie per portie
Calorii: 222kcal (11%)Carbohidrati: 22g (7%)Proteine: 3g (6%)Grasimi: 14g (22%)Grasimi saturate: 2g (13%)Grasimi polinesaturate: 2gGrasimi mononesaturate: 10gSodiu: 598mg (26%)Potasiu: 527mg (15%)Fibre: 3g (13%)Zahar: 1g (1%)Vitamina A: 3IUVitamina B2: 0.04mg (2%)Vitamina C: 25mg (30%)Calciu: 16mg (2%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 29mg (7%)
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!