Ingrediente
- 1 kg carne de pui dezosatapulpe, piept, etc.
- 1 kg si jumatate de ceapa
- doua linguri de pasta de tomatesau o ceasca de suc de rosii
- o lamaie
- 50 ml ulei
- o lingurita de sare
Indicatii
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie se poate servi atat calda cat si rece. Aceasta reteta este relativ simpla, fara prea multe operatiuni lungi si complicate. Daca folositi pui crescut la tara va recomandam sa-l prajiti la foc mic intr-un timp mai indelungat si sa adaugati un pahar de bere in timpul prepararii. Astfel, acesta se va fragezi si nu va fi tare si / sau atos. Bineinteles, in locul carnii de pui puteti folosi si alt tip de carne de pasare (rata, gasca, etc.). Noi deobicei folosim piept sau pulpe dezosate. Daca doriti, puteti folosi inimi si pipote de pui. Haideti sa vedem despre ce este vorba.
Pasi
1 Gata | Spalam bine carnea, o taiem in bucat potrivite si o punem la prajit cateva minute. O lasam pana incepe sa se rumeneasca. Cum spuneam mai sus, puteti adauga si un pahar de bere pentru a fragezi carnea si mai bine. |
2 Gata | Curatam, spalam si tocam ceapa nu foarte marunt. Adaugam ulei intr-o oala si o punem pe foc. In momentul cand s-a incins, adaugam ceapa. Punem si o lingurita de sare. Amestecam din cand in cand si lasam pe foc pana cand ceapa devine usor aurie. Aveti grija sa nu prajiti prea tare ceapa. Adaugam doua linguri de pasta de tomate sau o ceasca de suc de rosii. Daca doriti sa iasa o mancare mai zemoasa, adauga si o ceasca de apa. Mai lasati pe foc timp de 5 - 10 minute. |
3 Gata | Punem carnea prajita peste ceapa, amestecam bine si mai lasam pe foc cateva minute. La final adaugam lamaia taiata feliute subtiri. Se poate adauga putina lamaie si in momentul servirii. Aceasta mancarica se serveste fie calda, fie rece. Se pot adauga si masline daca va plac. Va dorim pofta buna! |