Ingrediente
-
1 kg pulpe de puiputeti folosi si pulpe de pui dezosate
-
1 kg si jumatate de ceapa
-
5 catei de usturoi
-
3 linguri cu pasta de tomate
-
uleipt. prajitul carnii de pui puteti folosi unt
-
sare
-
piper negru macinat
Indicatii
Reteta de ostropel cu pulpe de pui este foarte asemanatoare cu mancarica de pui cu ceapa si lamaie. Bineintele, sunt cateva diferente. Mie, de exemplu, imi place mai mult ostropelul de pui decat mancarica cu pui si lamaie. Sincer, nu prea-mi place lamaia in mancare, dar asta este o alta poveste. Haideti sa vedem impreuna despre ce e vorba!
Pasi
1
Gata
|
Carnea de pui o spalam bine dupa care o punem la prajit in ulei. Puteti folosi si unt, va da un gust mai deosebit carnii de pui. In timp ce carnea sta la prajit, va recomand sa adaugati si un pahar de bere pentru a o fragezi carnea mai bine. Asiaticii folosesc frecvent berea in timpul prepararii carnii de pui. Acelasi lucru vi-l recomandam si noi. |
2
Gata
|
Curatam, spalam si tocam ceapa. Sfatul meu este sa nu o tocati prea marunt pentru a-i simti gustul mai intens. Adaugam ceapa tocata intr-o oala in care am pus ulei in prealabil si o lasam la foc potrivit pana incepe sa-si schimbe culoarea. Adaugam cele doua linguri de pasta de tomate, usturoiul tocat marunt si punem sare si piper negru macinat dupa gust. Daca doriti ca sosul sa fie mai lichid, adaugati o cana cu apa. Mai lasati pe foc timp de ~10 minute. |
3
Gata
|
Punem pulpele de pui prajite peste ceapa, amestecam un pic si mai lasam oala pe foc, cu capac, timp de cateva minute. |