Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Ostropel cu pulpe de pui

Vezi Reteta
Durata: 1 ora
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta mancare de ostropel cu pulpe de pui este un preparat traditional romanesc, in care pulpele de pui sunt gatite intr-un sos bogat de ceapa. Acest fel de mancare se serveste de obicei alaturi de mamaliga sau piure de cartofi.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta mancare de ostropel cu pulpe de pui este un preparat traditional romanesc, in care pulpele de pui sunt gatite intr-un sos bogat de ceapa. Acest fel de mancare se serveste de obicei alaturi de mamaliga sau piure de cartofi.

Reteta de ostropel cu pulpe de pui este foarte asemanatoare cu mancarica de pui cu ceapa si lamaie. Bineintele, sunt cateva diferente. Mie, de exemplu, imi place mai mult ostropelul de pui decat mancarica cu pui si lamaie. Sincer, nu prea-mi place lamaia in mancare, dar asta este o alta poveste. Haideti sa vedem impreuna despre ce e vorba!

Ostropel cu pulpe de pui

Ostropel cu pulpe de pui

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta mancare de ostropel cu pulpe de pui este un preparat traditional romanesc, in care pulpele de pui sunt gatite intr-un sos bogat de ceapa. Acest fel de mancare se serveste de obicei alaturi de mamaliga sau piure de cartofi.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 40 minute
Timp total: 1 ora
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Carnea de pui o spalam bine dupa care o punem la prajit in ulei. Puteti folosi si unt, va da un gust mai deosebit carnii de pui. In timp ce carnea sta la prajit, va recomand sa adaugati si un pahar de bere pentru a o fragezi carnea mai bine. Asiaticii folosesc frecvent berea in timpul prepararii carnii de pui. Acelasi lucru vi-l recomandam si noi.
  • Curatam, spalam si tocam ceapa. Sfatul meu este sa nu o tocati prea marunt pentru a-i simti gustul mai intens. Adaugam ceapa tocata intr-o oala in care am pus ulei in prealabil si o lasam la foc potrivit pana incepe sa-si schimbe culoarea. Adaugam cele doua linguri de pasta de tomate, usturoiul tocat marunt si punem sare si piper negru macinat dupa gust. Daca doriti ca sosul sa fie mai lichid, adaugati o cana cu apa. Mai lasati pe foc timp de ~10 minute.
  • Punem pulpele de pui prajite peste ceapa, amestecam un pic si mai lasam oala pe foc, cu capac, timp de cateva minute.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 382kcal (19%)Carbohidrati: 26g (9%)Proteine: 19g (38%)Grasimi: 23g (35%)Grasimi saturate: 5g (31%)Grasimi polinesaturate: 4gGrasimi mononesaturate: 13gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 88mg (29%)Sodiu: 351mg (15%)Potasiu: 652mg (19%)Fibre: 5g (21%)Zahar: 12g (13%)Vitamina A: 217IU (4%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 21mg (25%)Vitamina D: 0.1µg (1%)Calciu: 74mg (7%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 47mg (12%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: