Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Daca iubiti puiul si ciupercile atunci aceasta mancarica de pui cu ciuperci proaspete sigur va fi pe gustul dvs.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Daca iubiti puiul si ciupercile atunci aceasta mancarica de pui cu ciuperci proaspete sigur va fi pe gustul dvs.

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete este o tocanita usoara, gustoasa si nu foarte greu de facut. Ca de obicei, incercam sa folosim cat mai multe ingrediente proaspete. Tocmai de aceea, vom folosi in aceasta reteta ciuperci proaspete si nu la conserva. Bineinteles, puteti face aceasta reteta si cu ciuperci la conserva daca doriti. Noi am folosit ciuperci champignon (sunt cele mai usor de gasit), dar puteti folosi si ghebe, hribi sau ce doriti dvs. Ciupercile contin vitamine din complexul B dar si vitamina D. De asemenea, sunt si foarte sanatoase pentru ca echilibreaza nivelul de colesterol din sange.

Haideti sa trecem la treaba !

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Daca iubiti puiul si ciupercile atunci aceasta mancarica de pui cu ciuperci proaspete sigur va fi pe gustul dvs.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 20 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam ceapa, o spala si o tocam marunt. La fel procedam si cu usturoiul, dupa care le punem impreuna la calit in putin ulei. Cand ceapa devine aurie, adaugam o lingura de pasta de tomate (sau punem o ceasca de suc de rosii), sare si piper negru macinat. Amestecam bine dupa care adaugam o cana de apa calduta. Lasam la foc mic.
  • Curatam ciupercile, la trecem rapid printr-un jet de apa dupa care le taiem cuburi si le punem in oala in care este ceapa si usturoil. Punem capacul si lasam la foc potrivit timp de 15 – 20 de minute. Daca este cazul, mai comlpetam cu apa.
  • Spalam bine puiul dupa care il taiem in bucati potrivite. Il punem intr-o tigaie la prajit. Cand este aproape gata (cand incepe sa se rumeneasca), il scoatem si-l punem in oala in care am fiert ciupercile. Mai lasam pe foc timp de cateva minute (sa patrunda gustul de ciuperci in carnea de pui si invers) dupa care putem stinge focul. Se serveste cu paine sau mamaliguta. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 536kcal (27%)Carbohidrati: 14g (5%)Proteine: 31g (62%)Grasimi: 40g (62%)Grasimi saturate: 9g (56%)Grasimi polinesaturate: 6gGrasimi mononesaturate: 21gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 166mg (55%)Sodiu: 992mg (43%)Potasiu: 652mg (19%)Fibre: 4g (17%)Zahar: 6g (7%)Vitamina A: 196IU (4%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 6mg (7%)Vitamina D: 0.4µg (3%)Calciu: 48mg (5%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 60mg (15%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: