• Acasa
  • Pui
  • Mancarica de pui cu ciuperci proaspete
1 0
Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
500g ciuperci champignon puteti folosi si alt tip de ciuperci
5 - 6 pulpe de pui fara os
o lingura de pasta de tomate sau suc de rosii
250 g ceapa
50 ml ulei
3 catei de usturoi

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 4
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Mancarica de pui cu ciuperci proaspete este o tocanita usoara, gustoasa si nu foarte greu de facut. Ca de obicei, incercam sa folosim cat mai multe ingrediente proaspete. Tocmai de aceea, vom folosi in aceasta reteta ciuperci proaspete si nu la conserva. Bineinteles, puteti face aceasta reteta si cu ciuperci la conserva daca doriti. Noi am folosit ciuperci champignon (sunt cele mai usor de gasit), dar puteti folosi si ghebe, hribi sau ce doriti dvs. Ciupercile contin vitamine din complexul B dar si vitamina D. De asemenea, sunt si foarte sanatoase pentru ca echilibreaza nivelul de colesterol din sange.

Haideti sa trecem la treaba !

 

 

(Vizualizari: 116 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam ceapa, o spala si o tocam marunt. La fel procedam si cu usturoiul, dupa care le punem impreuna la calit in putin ulei. Cand ceapa devine aurie, adaugam o lingura de pasta de tomate (sau punem o ceasca de suc de rosii), sare si piper negru macinat. Amestecam bine dupa care adaugam o cana de apa calduta. Lasam la foc mic.

2
Gata

Curatam ciupercile, la trecem rapid printr-un jet de apa dupa care le taiem cuburi si le punem in oala in care este ceapa si usturoil. Punem capacul si lasam la foc potrivit timp de 15 - 20 de minute. Daca este cazul, mai comlpetam cu apa.

3
Gata

Spalam bine puiul dupa care il taiem in bucati potrivite. Il punem intr-o tigaie la prajit. Cand este aproape gata (cand incepe sa se rumeneasca), il scoatem si-l punem in oala in care am fiert ciupercile. Mai lasam pe foc timp de cateva minute (sa patrunda gustul de ciuperci in carnea de pui si invers) dupa care putem stinge focul. Se serveste cu paine sau mamaliguta. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie
anterior
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie
Ciorba de vacuta
urmator
Ciorba de vacuta
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie
anterior
Mancarica de pui cu ceapa si lamaie
Ciorba de vacuta
urmator
Ciorba de vacuta

Adaugati comentariul dvs.