Ingrediente
-
1 kg ghebe
-
300 g smantanaminim 20% grasime
-
o ceapa
-
doua, trei linguri cu ulei
-
un cub de unt
-
sare
-
piper negru macinat
Indicatii
Am facut mancarica de ghebe cu smantana din dorinta de a manca ceva fara carne. Aveam niste ghebe la congelator si am zis hai sa facem ceva ce nu am mai facut. Reteta este extrem de simpla dar super gustoasa. Aceasta mancarica merge foarte bine cu mamaliguta. Cred ca puteti adauga chiar si un ochi langa, nu cred ca o sa se certe felurile de mancare intre ele 🙂
Noua ne plac foarte mult ciupercile. Am sa revin cu o salata de ciuperci cu maioneza foarte buna køb viagra i danmark. Sper sa va placa si voua.
Haideti sa vedem cum putem face o mancarica rapida dar foarte gustoasa!
Pasi
1
Gata
|
Noi am avut primite ghebele de la tara, acestea fiind curatate si gata pentru a putea fi preparate. In cazul in care le cumparati din piata (sau le culegeti chiar dvs.), acestea trebuiesc curatate si spalate cu atentie. |
2
Gata
|
Lasam oala pe aragaz la foc mic. Adaugam un pahar cu apa peste ciuperci, punem capacul si lasam timp de 45 - 60 de minute. In cazul in care ciupercile fierb mai greu, mai adaugati apa si lasati pana acestea sunt fierte. Adaugati sare si piper dupa gust. |
3
Gata
|
Aceasta reteta poate fi inbunatatita cu usturoi, marar sau patrunjel. Se serveste cu mamaliguta sau paine, dupa preferinte. |