Mancarica de ghebe cu smantana

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Reteta de mancarica de ghebe cu smantana este o alegere delicioasa si usor de preparat, perfecta pentru o masa fara carne. Cu un gust savuros si o textura cremoasa, acest preparat se potriveste minunat cu mamaliguta sau paine. Este o optiune rapida si gustoasa, care va impresiona pe toti!

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Reteta de mancarica de ghebe cu smantana este o alegere delicioasa si usor de preparat, perfecta pentru o masa fara carne. Cu un gust savuros si o textura cremoasa, acest preparat se potriveste minunat cu mamaliguta sau paine. Este o optiune rapida si gustoasa, care va impresiona pe toti!

Am facut mancarica de ghebe cu smantana din dorinta de a manca ceva fara carne. Aveam niste ghebe la congelator si am zis hai sa facem ceva ce nu am mai facut. Reteta este extrem de simpla dar super gustoasa. Aceasta mancarica merge foarte bine cu mamaliguta. Cred ca puteti adauga chiar si un ochi langa, nu cred ca o sa se certe felurile de mancare intre ele 🙂
Noua ne plac foarte mult ciupercile. Am sa revin cu o salata de ciuperci cu maioneza foarte buna. Sper sa va placa si voua.

Haideti sa vedem cum putem face o mancarica rapida dar foarte gustoasa!

Mancarica de ghebe cu smantana

Mancarica de ghebe cu smantana

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Reteta de mancarica de ghebe cu smantana este o alegere delicioasa si usor de preparat, perfecta pentru o masa fara carne. Cu un gust savuros si o textura cremoasa, acest preparat se potriveste minunat cu mamaliguta sau paine. Este o optiune rapida si gustoasa, care va impresiona pe toti!
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora 30 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Lasam oala pe aragaz la foc mic. Adaugam un pahar cu apa peste ciuperci, punem capacul si lasam timp de 45 – 60 de minute. In cazul in care ciupercile fierb mai greu, mai adaugati apa si lasati pana acestea sunt fierte. Adaugati sare si piper dupa gust.
    Dupa ce au fiert, adaugati smantana, mai lasati-le sa clocoteasca doua, trei minute dupa care puteti opri focul.
  • Aceasta reteta poate fi inbunatatita cu usturoi, marar sau patrunjel. Se serveste cu mamaliguta sau paine, dupa preferinte.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 273kcal (14%)Carbohidrati: 9g (3%)Proteine: 7g (14%)Grasimi: 25g (38%)Grasimi saturate: 13g (81%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 9gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 62mg (21%)Sodiu: 234mg (10%)Potasiu: 670mg (19%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 6g (7%)Vitamina A: 795IU (16%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 5mg (6%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 43mg (4%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 26mg (7%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: