Background Image
0 0
Mancarica de ghebe cu smantana

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg ghebe
300 g smantana minim 20% grasime
o ceapa
doua, trei linguri cu ulei
un cub de unt
sare
piper negru macinat

Mancarica de ghebe cu smantana

Tip:
  • Pe aragaz
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 6
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Am facut mancarica de ghebe cu smantana din dorinta de a manca ceva fara carne. Aveam niste ghebe la congelator si am zis hai sa facem ceva ce nu am mai facut. Reteta este extrem de simpla dar super gustoasa. Aceasta mancarica merge foarte bine cu mamaliguta. Cred ca puteti adauga chiar si un ochi langa, nu cred ca o sa se certe felurile de mancare intre ele 🙂
Noua ne plac foarte mult ciupercile. Am sa revin cu o salata de ciuperci cu maioneza foarte buna køb viagra i danmark. Sper sa va placa si voua.
Haideti sa vedem cum putem face o mancarica rapida dar foarte gustoasa!

(Vizualizari: 6.444 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Noi am avut primite ghebele de la tara, acestea fiind curatate si gata pentru a putea fi preparate. In cazul in care le cumparati din piata (sau le culegeti chiar dvs.), acestea trebuiesc curatate si spalate cu atentie.
Pregatim ceapa: o curatam, o spalam iar la final o tocam marunt. Punem ulei intr-o oala si un cub de unt. Punem oala la foc potrivit spre mic. Dupa ce s-a topit untul, adaugam ceapa peste care punem sare mare si lasam pe foc pentru a se inmuia. Dupa ce aceasta s-a inmuiat si a devenit sticloasa, adaugam ciupercile. Daca sunt prea mari le puteti taia cat de mici doriti. Va recomandam totusi sa nu le taiati prea mici pentru a nu se sfarama si a deveni inestetice.

2
Gata

Lasam oala pe aragaz la foc mic. Adaugam un pahar cu apa peste ciuperci, punem capacul si lasam timp de 45 - 60 de minute. In cazul in care ciupercile fierb mai greu, mai adaugati apa si lasati pana acestea sunt fierte. Adaugati sare si piper dupa gust.
Dupa ce au fiert, adaugati smantana, mai lasati-le sa clocoteasca doua, trei minute dupa care puteti opri focul.

3
Gata

Aceasta reteta poate fi inbunatatita cu usturoi, marar sau patrunjel. Se serveste cu mamaliguta sau paine, dupa preferinte.
Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Snitel din piept de pui cu ou si pesmet
anterior
Snitel din piept de pui cu ou si pesmet
Bors de cartofi cu ciuperci si dresala
urmator
Bors de cartofi cu ciuperci si dresala
Snitel din piept de pui cu ou si pesmet
anterior
Snitel din piept de pui cu ou si pesmet
Bors de cartofi cu ciuperci si dresala
urmator
Bors de cartofi cu ciuperci si dresala

Adaugă un comentariu