...
Background Image
0 0
Mancare de linte cu carnati

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
500g linte am folosit linte rosie
o ceapa rosie sau alba
4 catei de usturoi
500 g carnati de porc
1 - 2 morcovi

Mancare de linte cu carnati

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 60 min
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Aceasta mancare de linte cu carnati mi-a fost recomandata de o prietena. Bine, ea mi-a recomandat-o fara carnaciori dar parca ceva carnita langa merge 🙂 , oricum, puteti renunta la ei si o veti transforma intr-o reteta de post. N-am mai gatit linte pana acum, recunosc. A fost prima oara si am privit reteta cu destul de mult scepticism. Dar, ce sa vezi?! Cand am gustat prima oara chiar mi-a placut desi eram gata gata sa ma stramb din cauza unui gust nou.
Se prepara destul de usor, desi am incadrat-o la categoria „mediu”. Cred ca intr-o ora puteti pregati o cina foarte gustoasa si destul de sanatoasa fara probleme. Bine, carnaciorii sunt mai putin sanatosi dar merita. Lintea seamana foarte bine la gust cu fasolea doar ca se fierbe muuuult mai repede. Gasiti aici o reteta faina de fasole cu carnaciori.

Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

(Vizualizari: 5.556 din care 3 azi)

Pasi

1
Gata

Prima oara spalam lintea foarte bine si o punem la fiert. La 500g linte punem cam 1l de apa. In apa am adaugat si putin ulei de masline. Eu am folosit linte rosie, fierbe cel mai repede. Cam in 10 - 15 minute a fiert.

2
Gata

In timp ce fierbe lintea punem carnatii la prajit. Fie ii lasati intregi, fie ii taiati in bucati mai mici, cum doriti. Depinde si ce tip de carnati ati cumparat.

3
Gata

Dupa ce am prajit carnaciorii, ii scoatem si-i punem deoparte. In uleiul ramas vom cali putin legumele tocate marunt: usturoiul, ceapa si morcovul. In momentul in care legumele s-au inmuiat si au inceput sa-si schimbe culoarea, putem adauga lintea fiarta si eventual putina pasta de tomate pentru a da o culoare mai rosiatica. Punem si carnatii direct in mancare sau ii punem in farfurie in momentul servirii. Aceasta mancare merge foarte bine cu muraturi. Practic ca la o mancare de fasole cu carnati .
Va doresc pofta buna!

Sebastian

2 Comentarii Ascunde comentariile

Salut! Am facut rețeta ta, dar mi-am îngăduit „luxul” de a adăuga câteva condimente: piper, chimen, cimbru, boia de ardei dulce. Mulțumesc pentru inspirație și spor la gătit în continuare! 🤗

Adaugă un comentariu

Oua Benedict
anterior
Oua Benedict
sos bechamel
urmator
Sos Bechamel
Oua Benedict
anterior
Oua Benedict
sos bechamel
urmator
Sos Bechamel

2 Comentarii Ascunde comentariile

Salut! Am facut rețeta ta, dar mi-am îngăduit „luxul” de a adăuga câteva condimente: piper, chimen, cimbru, boia de ardei dulce. Mulțumesc pentru inspirație și spor la gătit în continuare! 🤗

Adaugă un comentariu

364929867