Salut! Am facut rețeta ta, dar mi-am îngăduit „luxul” de a adăuga câteva condimente: piper, chimen, cimbru, boia de ardei dulce. Mulțumesc pentru inspirație și spor la gătit în continuare! 🤗
Ingrediente
- 500g linteam folosit linte rosie
- o ceapa rosiesau alba
- 4 catei de usturoi
- 500 g carnati de porc
- 1 - 2 morcovi
Indicatii
Aceasta mancare de linte cu carnati mi-a fost recomandata de o prietena. Bine, ea mi-a recomandat-o fara carnaciori dar parca ceva carnita langa merge 🙂 , oricum, puteti renunta la ei si o veti transforma intr-o reteta de post. N-am mai gatit linte pana acum, recunosc. A fost prima oara si am privit reteta cu destul de mult scepticism. Dar, ce sa vezi?! Cand am gustat prima oara chiar mi-a placut desi eram gata gata sa ma stramb din cauza unui gust nou.
Se prepara destul de usor, desi am incadrat-o la categoria „mediu”. Cred ca intr-o ora puteti pregati o cina foarte gustoasa si destul de sanatoasa fara probleme. Bine, carnaciorii sunt mai putin sanatosi dar merita. Lintea seamana foarte bine la gust cu fasolea doar ca se fierbe muuuult mai repede. Gasiti aici o reteta faina de fasole cu carnaciori.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Pasi
1 Gata | Prima oara spalam lintea foarte bine si o punem la fiert. La 500g linte punem cam 1l de apa. In apa am adaugat si putin ulei de masline. Eu am folosit linte rosie, fierbe cel mai repede. Cam in 10 - 15 minute a fiert. |
2 Gata | In timp ce fierbe lintea punem carnatii la prajit. Fie ii lasati intregi, fie ii taiati in bucati mai mici, cum doriti. Depinde si ce tip de carnati ati cumparat. |
3 Gata | Dupa ce am prajit carnaciorii, ii scoatem si-i punem deoparte. In uleiul ramas vom cali putin legumele tocate marunt: usturoiul, ceapa si morcovul. In momentul in care legumele s-au inmuiat si au inceput sa-si schimbe culoarea, putem adauga lintea fiarta si eventual putina pasta de tomate pentru a da o culoare mai rosiatica. Punem si carnatii direct in mancare sau ii punem in farfurie in momentul servirii. Aceasta mancare merge foarte bine cu muraturi. Practic ca la o mancare de fasole cu carnati . |
2 Comentarii Ascunde comentariile
Salut! Am facut rețeta ta, dar mi-am îngăduit „luxul” de a adăuga câteva condimente: piper, chimen, cimbru, boia de ardei dulce. Mulțumesc pentru inspirație și spor la gătit în continuare! 🤗
Suna bine ! Ma bucur ca ti-a placut! Chiar trebuie sa mai gatesc si eu linte ca e tare gustoasa 🙂