Ingrediente
-
1/2 kg de fasolealba, pestrita, etc.
-
1/2 kg de carnati de porcproaspeti, afumati, etc.
-
250g ceapa
-
3 linguri de pasta de tomatesau suc de rosii
-
50ml ulei
-
cateva frunze de dafin
Indicatii
Cine nu adora mancarea de fasole cu carnati?! Ee, cu siguranta sunt si persoane carora nu le place aceasta mancare, nu neg. Chiar cunoastem cateva astfel de persoane. Nu stiu ce pierd 🙂 . Fie ca e 1 Decembrie, o alta sarbatoare sau doar o zi obisnuita, fasolea cu carnati traditionala merge ca unsa. Daca mai avem si ceva muraturi pe langa e si mai bine. Preferatii nostri sunt castravetii murati. De cand eram copil mama ne facea cate o oala mare de fasole. Ba cu carnati, ba cu afumatura, nici nu conta. Carne de porc sa fie. Mancam pana nu mai puteam 🙂 . Haideti sa va spunem reteta noastra de fasole cu carnati.
Pasi
1
Gata
|
Curatam si spalam bine fasolea. O punem intr-un vas cu apa la inmuiat si o lasam peste noapte. A doua zi o punem la fiert. Lasam sa fiarba cate 20 - 30 min. dupa care schimbam apa. Atentie, ca sa nu se intareasca fasolea, inlocuiti apa tot cu o apa fierbinte! Repetati procesul de 2, 3 ori. Dupa ce a fiert fasolea o punem intr-o sita la scurs. |
2
Gata
|
Punem intr-o oala carnatii la prajit. Fie ii lasam intregi, fie ii taiem bucati mai mici, nu conteaza. Dupa ce i-am prajit, ii scoate deoparte. Curatam si tocam marunt ceapa. O punem la calit in uleiul ramas de la carnati. Dupa ce a inceput sa-si schimbe culoarea adaugam pasta de tomate si cateva cesti de apa. Adaugam si frunzele de dafin. Condimentam cu sare si piper dupa gust. In locul pastei de tomate puteti folosi suc de rosii. Lasam sa traga un clocot dupa care adaugam fasolea si carnatii. Daca doriti sa iasa mai zemoasa puneti mai multa apa. Mai lasam sa fiarba cateva minute dupa care putem stinge focul. Aceasta mancare merge foarte bine cu muraturi (castraveti, gogosari, pepene, etc.). Pofta buna! |