Ingrediente
- 70 g untrecomandat 80% grasime
- doua linguri cu faina de grau
- 400 ml laptemin. 3% grasime
- doua crengute de cimbru verde
- cateva frunze de busuioc verde
- piper alb macinat
- sare
Indicatii
Aceasta reteta de sos bechamel provine din Franta, desi cel mai des apare in bucataria italieneasca. I se mai spune si sosul alb fiind un sos pe baza de lapte, unt si faina alba de grau. Este folosit frecvent la paste (lasagna in special) si la retetele cu carne de pui. Este foarte usor de facut doar ca trebuie sa avem grija la cateva detalii: sa-l facem la foc mic si sa amestecam tot timpul cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Orice bucatar trebuie sa stie sa fac acest minunat sos folosit in fel si fel de retete.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Pasi
1 Gata | Punem untul la topit intr-o oala la foc mic. Cand acesta s-a topit adaugam in ploaie cele doua linguri de faina si amestecam bine. Lasam pe foc 1 - 2 minute, fara ca faina sa inceapa sa-si schimbe culoarea. |
2 Gata | Separat, incalzim laptele si-l punem peste untul combinat cu faina. Continuam sa invartim in compozitie cu un tel avand grija sa nu se formeze cocoloase. Continuam sa amestecam pana ce sosul incepe usor sa se ingroase. In acest moment punem doua crengute de cimbru verde si cateva frunze de busuioc verde. Adaugam sare si piper alb macinat si mai lasam pe foc pana ce se mai ingroasa. Consistenta finala trebuie sa fie ca cea a unei smantani sau un pic mai groasa decat compozitia de clatite. |
3 Gata | La final, scoatem crenguta de cimbru si frunzele de busuic. Eventul, puteti folosi folosi o strecuratoare mai rara pentru a separa sosul bechamel de crenguta de cimbru si frunzele de busuioc. |