Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Sos Béchamel

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Frantuzeasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acest sos Bechamel este un sos clasic si delicios, originar din Franta, dar frecvent utilizat in bucataria italieneasca. Cu o baza de lapte, unt si faina, acest sos cremos este perfect pentru paste si preparate cu carne de pui. Este usor de preparat, dar necesita atentie pentru a obtine o consistenta perfecta.

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Frantuzeasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acest sos Bechamel este un sos clasic si delicios, originar din Franta, dar frecvent utilizat in bucataria italieneasca. Cu o baza de lapte, unt si faina, acest sos cremos este perfect pentru paste si preparate cu carne de pui. Este usor de preparat, dar necesita atentie pentru a obtine o consistenta perfecta.

Aceasta reteta de sos bechamel provine din Franta, desi cel mai des apare in bucataria italieneasca. I se mai spune si sosul alb fiind un sos pe baza de lapte, unt si faina alba de grau. Este folosit frecvent la paste (lasagna in special) si la retetele cu carne de pui. Este foarte usor de facut doar ca trebuie sa avem grija la cateva detalii: sa-l facem la foc mic si sa amestecam tot timpul cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Orice bucatar trebuie sa stie sa fac acest minunat sos folosit in fel si fel de retete.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Sos Bechamel

Sos Bechamel

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest sos Bechamel este un sos clasic si delicios, originar din Franta, dar frecvent utilizat in bucataria italieneasca. Cu o baza de lapte, unt si faina, acest sos cremos este perfect pentru paste si preparate cu carne de pui. Este usor de preparat, dar necesita atentie pentru a obtine o consistenta perfecta.
Timp preparare: 10 minute
Timp gatire: 20 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Sosuri
Bucataria: Frantuzeasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Punem untul la topit intr-o oala la foc mic. Cand acesta s-a topit adaugam in ploaie cele doua linguri de faina si amestecam bine. Lasam pe foc 1 – 2 minute, fara ca faina sa inceapa sa-si schimbe culoarea.
  • Separat, incalzim laptele si-l punem peste untul combinat cu faina. Continuam sa invartim in compozitie cu un tel avand grija sa nu se formeze cocoloase. Continuam sa amestecam pana ce sosul incepe usor sa se ingroase. In acest moment punem doua crengute de cimbru verde si cateva frunze de busuioc verde. Adaugam sare si piper alb macinat si mai lasam pe foc pana ce se mai ingroasa. Consistenta finala trebuie sa fie ca cea a unei smantani sau un pic mai groasa decat compozitia de clatite.
  • La final, scoatem crenguta de cimbru si frunzele de busuic. Eventul, puteti folosi folosi o strecuratoare mai rara pentru a separa sosul bechamel de crenguta de cimbru si frunzele de busuioc.
    Acest sos se foloseste in principal la paste, in speta la lasagna si la pui.
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 203kcal (10%)Carbohidrati: 8g (3%)Proteine: 4g (8%)Grasimi: 18g (28%)Grasimi saturate: 11g (69%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 4gGrasimi trans: 1gColesterol: 50mg (17%)Sodiu: 349mg (15%)Potasiu: 173mg (5%)Fibre: 0.3g (1%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 697IU (14%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 2mg (2%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 138mg (14%)Fier: 0.4mg (2%)Magneziu: 16mg (4%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: