Background Image
  • Acasa
  • Pui
  • Friptura de pui cu cartofi aurii la cuptor
0 0
Friptura de pui cu cartofi aurii la cuptor

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg pulpe de pui fara os sau aripioare
1/2 kg cartofi
50 g unt pentru uns tava
o lingurita de sare dupa gust
1/2 lingurita de piper negru macinat dupa gust
oregano
rozmarin

Friptura de pui cu cartofi aurii la cuptor

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 90 minute
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Friptura de pui cu cartofi aurii la cuptor cred ca ii place oricui. Este o mancare clasica, super gustoasa, dar si aspectuoasa in acelasi timp. Aceasta friptura merge foarte bine cu muraturi de tot felul: castraveti, gogonele, gogosari, etc. De asemenea, recomandam si sosul de usturoi cu maioneza. E genial 🙂 Gasiti aici reteta noastra care sigur o sa va placa.
Aceasta reteta de friptura de pui o facem la cuptor. Datorita faptului ca puiul (cel cumparat din magazin) se face repede, punem la copt atat carnea de pui cat si cartofii impreuna, in aceeasi tava. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

(Vizualizari: 876 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii un pic mai grosute. Ii punem intr-un castron, adaugam sare, piper negru macinat si condimente dupa care ii amestecam bine. Ca si condimente, noi folosim oregano si / sau rozmarin. Puteti adauga si un pic de ulei de masline. Astfel, gustul condimentelor va fi unul mai intens. De asemenea, puteti adauga si cateva felii de morcov. Dupa acest pas, vom pune cartofii intr-o tava unsa in prealabil cu unt. De preferat este sa folositi o tava de sticla (de yena) cu capac.

2
Gata

Spalam carnea si o portionam in bucati potrivite. O condimentam si pe aceasta cu sare si alte ierburi aromate (oregano, cimbru, rozmarin) dupa care o punem in tava, peste cartofi. Acoperim tava cu un capac (sau cu folie de aluminiu) si o lasam la cuptor, la foc potrivit spre mic, timp de 30 - 45 de minute. Dupa aceea, scoatem capacul (sau folia de aluminiu) si o mai lasam in cuptor pana ce incepe sa se rumeneasca. Atentie sa nu uscati prea tare carnea si cartofii!

3
Gata

Se serveste cu muraturi si / sau cu sos de usturoi si maioneza. Gasiti aici reteta acestui sos super gustos. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
chiftele la cuptor
anterior
Chiftele la cuptor
pateuri de post cu legume
urmator
Pateuri de post cu legume
chiftele la cuptor
anterior
Chiftele la cuptor
pateuri de post cu legume
urmator
Pateuri de post cu legume

Adaugă un comentariu

364929867