Ingrediente
-
150g fulgi de ovaz
-
200ml lapte
-
3 mere
-
o lingurita zahar brun
-
jumatate lingurita de scortisoara
-
2 linguri cacao
-
un praf de sare
-
2 oua
-
un praf de vanilie
-
2 linguri ulei
-
un plic de praf de copt
-
20g fulgi de cocos
-
50g stafide
-
50g miez de nuca
-
100g ciocolata neagracat mai de calitate, minim 70% cacao
Indicatii
Trebuie sa recunosc ca am fost sceptic cand sotia mea s-a apucat sa faca aceasta prajitura. Dar, eu ma bucur de fiecare data cand ea face ceva bun, ceva dulce asa ca am incurajat-o fara sa stau pe ganduri. A iesit foarte fain, si, chiar daca are foarte putin zahar este suficient de dulce incat sa te bucuri de ea. Cu o textura usor cremoasa si o aroma delicata de vanilie, merge foarte fain dimineata la cafea, pentru iubitori. Haideti sa vedem despre ce este vorba.
Pasi
1
Gata
|
Punem fulgii de ovaz intr-un castron peste care turnam laptele. Amestecam un pic dupa care lasam 10-15 minute. Astfel fulgii de ovaz vor absorbi laptele si se vor inmuia. |
2
Gata
|
Curatam merele de coaja dupa care le dam prin razatoare (sau puteti folosi un chopper). Adaugam lingurita de zahar brun si scortisoara. Bineinteles, daca doriti, puteti adauga mai mult zahar. Pentru noi a fost suficient de dulce chiar si cu o singura lingurita de zahar. Adaugam pe rand: cacaoa, praful de sare, cele doua oua, esenta de vanilie si uleiul in timp ce vom continua sa amestecam bine. |
3
Gata
|
Adaugam fulgii de ovaz, praful de copt, stafidele si fulgii de cocos. Amestecam pana se incorporeaza totul. Puteti folosi si alte fructe uscate / confiate, dupa bunul plac. |
4
Gata
|
Tocam miezul de nuca cu ajutorul unui cutit dupa care il vom pune pe fundul unei tave rotunde in care urmeaza sa facem prajitura. |
5
Gata
40 minute
|
Dam la cuptor (180° C) timp de 40 de minute. |
6
Gata
|
Intre timp, tocam ciocolata in bucati mai mici ca sa ne fie usor de topit. Daca aveti un chopper il puteti folosi, veti castiga timp. |
7
Gata
|
Dupa ce prajitura s-a copt, o scoatem afara si o rasturnam pe o farfurie. P.S. Va recomand si acest tort de portocale, noua ne place foarte mult! :) |