Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata este o alegere foarte faina daca doriti sa faceti ceva dulce in casa. Merge foarte bine dimineata la cafea.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Acest desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata este o alegere foarte faina daca doriti sa faceti ceva dulce in casa. Merge foarte bine dimineata la cafea.

Trebuie sa recunosc ca am fost sceptic cand sotia mea s-a apucat sa faca aceasta prajitura. Dar, eu ma bucur de fiecare data cand ea face ceva bun, ceva dulce, asa ca am incurajat-o fara sa stau pe ganduri. Acest desert sanatos si gustos cu ovaz a iesit foarte fain, si, chiar daca are foarte putin zahar este suficient de dulce incat sa te bucuri de el. Cu o textura usor cremoasa si o aroma delicata de vanilie, merge foarte fain dimineata la cafea, pentru iubitori.

Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata

Desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata este o alegere foarte faina daca doriti sa faceti ceva dulce in casa. Merge foarte bine dimineata la cafea.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor, pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Punem fulgii de ovaz intr-un castron peste care turnam laptele. Amestecam un pic dupa care lasam 10-15 minute. Astfel fulgii de ovaz vor absorbi laptele si se vor inmuia.
  • Curatam merele de coaja dupa care le dam prin razatoare (sau puteti folosi un chopper). Adaugam lingurita de zahar brun si scortisoara. Bineinteles, daca doriti, puteti adauga mai mult zahar. Pentru noi a fost suficient de dulce chiar si cu o singura lingurita de zahar. Adaugam pe rand: cacaoa, praful de sare, cele doua oua, esenta de vanilie si uleiul in timp ce vom continua sa amestecam bine.
  • Adaugam fulgii de ovaz, praful de copt, stafidele si fulgii de cocos. Amestecam pana se incorporeaza totul. Puteti folosi si alte fructe uscate / confiate, dupa bunul plac.
  • Tocam miezul de nuca cu ajutorul unui cutit dupa care il vom pune pe fundul unei tave rotunde in care urmeaza sa facem prajitura.
    Turnam compozitia peste si nivelam bine cu o lingura sau cu o spatula de silicon, ce aveti la indemana.
  • Dam la cuptor (180° C) timp de 40 de minute.
  • Intre timp, tocam ciocolata in bucati mai mici ca sa ne fie usor de topit. Daca aveti un chopper il puteti folosi, veti castiga timp.
    Punem ciocolata tocata intr-o olita, adaugam o lingurita de ulei si o punem la foc mic pentru a o topi. Avem grija sa amestecam continuu.
  • Dupa ce prajitura s-a copt, o scoatem afara si o rasturnam pe o farfurie.
    Turnam ciocolata topita peste dupa care o lasam sa se racoreasca.
    Pentru un aspect mai "interesant" (am zis eu), am adaugat pe deasupra si niste extra ciocolata data prin razatoarea fina. Recunosc, iubesc ciocolata 🙂
    Va dorim pofta buna!!!
    P.S. Va recomand si acest tort de portocale, noua ne place foarte mult! 🙂

Nutritie per portie

Calorii: 443kcal (22%)Carbohidrati: 49g (16%)Proteine: 9g (18%)Grasimi: 25g (38%)Grasimi saturate: 9g (56%)Grasimi polinesaturate: 5gGrasimi mononesaturate: 8gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 59mg (20%)Sodiu: 317mg (14%)Potasiu: 480mg (14%)Fibre: 9g (38%)Zahar: 16g (18%)Vitamina A: 193IU (4%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 5mg (6%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 190mg (19%)Fier: 4mg (22%)Magneziu: 71mg (18%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: