Background Image
0 0
Desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
150g fulgi de ovaz
200ml lapte
3 mere
o lingurita zahar brun
jumatate lingurita de scortisoara
2 linguri cacao
un praf de sare
2 oua
un praf de vanilie
2 linguri ulei
un plic de praf de copt
20g fulgi de cocos
50g stafide
50g miez de nuca
100g ciocolata neagra cat mai de calitate, minim 70% cacao

Desert sanatos si gustos cu ovaz, mere si ciocolata

Tip:
  • La cuptor
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 90 minute
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Trebuie sa recunosc ca am fost sceptic cand sotia mea s-a apucat sa faca aceasta prajitura. Dar, eu ma bucur de fiecare data cand ea face ceva bun, ceva dulce asa ca am incurajat-o fara sa stau pe ganduri. A iesit foarte fain, si, chiar daca are foarte putin zahar este suficient de dulce incat sa te bucuri de ea. Cu o textura usor cremoasa si o aroma delicata de vanilie, merge foarte fain dimineata la cafea, pentru iubitori. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

(Vizualizari: 2 din care 2 azi)

Pasi

1
Gata

Punem fulgii de ovaz intr-un castron peste care turnam laptele. Amestecam un pic dupa care lasam 10-15 minute. Astfel fulgii de ovaz vor absorbi laptele si se vor inmuia.

2
Gata

Curatam merele de coaja dupa care le dam prin razatoare (sau puteti folosi un chopper). Adaugam lingurita de zahar brun si scortisoara. Bineinteles, daca doriti, puteti adauga mai mult zahar. Pentru noi a fost suficient de dulce chiar si cu o singura lingurita de zahar. Adaugam pe rand: cacaoa, praful de sare, cele doua oua, esenta de vanilie si uleiul in timp ce vom continua sa amestecam bine.

3
Gata

Adaugam fulgii de ovaz, praful de copt, stafidele si fulgii de cocos. Amestecam pana se incorporeaza totul. Puteti folosi si alte fructe uscate / confiate, dupa bunul plac.

4
Gata

Tocam miezul de nuca cu ajutorul unui cutit dupa care il vom pune pe fundul unei tave rotunde in care urmeaza sa facem prajitura.
Turnam compozitia peste si nivelam bine cu o lingura sau cu o spatula de silicon, ce aveti la indemana.

5
Gata
40 minute

Dam la cuptor (180° C) timp de 40 de minute.

6
Gata

Intre timp, tocam ciocolata in bucati mai mici ca sa ne fie usor de topit. Daca aveti un chopper il puteti folosi, veti castiga timp.
Punem ciocolata tocata intr-o olita, adaugam o lingurita de ulei si o punem la foc mic pentru a o topi. Avem grija sa amestecam continuu.

7
Gata

Dupa ce prajitura s-a copt, o scoatem afara si o rasturnam pe o farfurie.
Turnam ciocolata topita peste dupa care o lasam sa se racoreasca.
Pentru un aspect mai "interesant" (am zis eu), am adaugat pe deasupra si niste extra ciocolata data prin razatoarea fina. Recunosc, iubesc ciocolata :)
Va dorim pofta buna!!!

P.S. Va recomand si acest tort de portocale, noua ne place foarte mult! :)

Sebastian

Adaugă un comentariu

Ardei umpluti cu smantana
anterior
Ardei umpluti
Ardei umpluti cu smantana
anterior
Ardei umpluti

Adaugă un comentariu

364929867