Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Bezele caramelizate

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 15 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste bezele caramelizate sunt un desert clasic care deseori de aduce aminte de perioada copilariei. Cu doar 4 ingrediente puteti prepara un desert foarte gustos.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 15 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste bezele caramelizate sunt un desert clasic care deseori de aduce aminte de perioada copilariei. Cu doar 4 ingrediente puteti prepara un desert foarte gustos.

Cand facem bezele caramelizate, mereu ne amintim de vremea copilariei. Pe vremea aia nu vanam pokemoni, dar vanam bezele 🙂 Chiar daca incepeau sa se gaseasca si in magazine, bezelele facute in casa erau mult mai gustoase. Cu timpul ne-am obisnuit sa cumparam dulciuri cat mai putin din magazine si incercam sa le facem acasa. Adevarul este ca nici nu se compara o prajitura facuta in casa cu una cumparata. Ca sa nu mai zic de mirosul de coptura ce se degaja in intreaga locuinta. Desi la ora actuala mancam destul de rar dulciuri, cand mancam, mancam ceva bun. Un alt desert care ne aduce aminte de copilarie este grisul cu lapte – foarte simplu de facut.

In reteta noastra de bezele caramelizate veti afla si cateva trucuri noi si interesante.

Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Bezele caramelizate

Bezele caramelizate

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceste bezele caramelizate sunt un desert clasic care deseori de aduce aminte de perioada copilariei. Cu doar 4 ingrediente puteti prepara un desert foarte gustos.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 45 minute
Timp total: 1 ora 15 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Batem albusurile de ou foarte bine cu telul. Dupa ce s-au facut spuma (sa ramana spuma pe tel), adaugam zaharul, lingurita de otet si praful de sare. Otetul face ca bezelele noastre sa iasa caramelizate. Continuam sa le batem pana se topesc toate ingredientele.
  • Dupa ce am facut compozitia, putem folosi o punga pentru a forma bezelele. In cazul in care avem alte ustensile pentru a le forma, este si mai bine. Asezam intai o foaie de copt pe o tava joasa. Punem intr-o punga compozita pentru bezele, o taiem un pic la unul din colturi si incepem sa formam bezele direct pe foaia de copt. Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu. Un alt secret este acela de a reduce temperatura in timpul coacerei, pentru a nu arde bezelele si pentru a deveni in acelasi timp crocante. Astfel, dupa 15 minute, reducem temperatura la minim si mai lasam bezelele timp de ~30 de minute.
  • Dupa ce sunt gata (trebuie sa fie un pic rumenite), scoatem tava si o lasam la racit. La final, desprindem cu grija bezelele de pe foaia de copt. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 259kcal (13%)Carbohidrati: 63g (21%)Proteine: 3g (6%)Grasimi: 0.1gSodiu: 199mg (9%)Potasiu: 51mg (1%)Zahar: 61g (68%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 0.01mgCalciu: 3mgFier: 0.1mg (1%)Magneziu: 3mg (1%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: