Background Image
0 0
Bezele caramelizate

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
4 albusuri
250g zahar pudra
o lingurita otet
un praf de sare

Bezele caramelizate

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 90 min
  • Portii: 4
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Cand facem bezele caramelizate, mereu ne amintim de vremea copilariei. Pe vremea aia nu vanam pokemoni, dar vanam bezele 🙂 Chiar daca incepeau sa se gaseasca si in magazine, bezelele facute in casa erau mult mai gustoase. Cu timpul ne-am obisnuit sa cumparam dulciuri cat mai putin din magazine si incercam sa le facem acasa. Adevarul este ca nici nu se compara o prajitura facuta in casa cu una cumparata. Ca sa nu mai zic de mirosul de coptura ce se degaja in intreaga locuinta. Desi la ora actuala mancam destul de rar dulciuri, cand mancam, mancam ceva bun. In reteta noastra de bezele caramelizate veti afla si cateva trucuri noi si interesante. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

(Vizualizari: 716 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Batem albusurile de ou foarte bine cu telul. Dupa ce s-au facut spuma (sa ramana spuma pe tel), adaugam zaharul, lingurita de otet si praful de sare. Otetul face ca bezelele noastre sa iasa caramelizate. Continuam sa le batem pana se topesc toate ingredientele.

2
Gata

Dupa ce am facut compozitia, putem folosi o punga pentru a forma bezelele. In cazul in care avem alte ustensile pentru a le forma, este si mai bine. Asezam intai o foaie de copt pe o tava joasa. Punem intr-o punga compozita pentru bezele, o taiem un pic la unul din colturi si incepem sa formam bezele direct pe foaia de copt. Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu. Un alt secret este acela de a reduce temperatura in timpul coacerei, pentru a nu arde bezelele si pentru a deveni in acelasi timp crocante. Astfel, dupa 15 minute, reducem temperatura la minim si mai lasam bezelele timp de ~30 de minute.

3
Gata

Dupa ce sunt gata (trebuie sa fie un pic rumenite), scoatem tava si o lasam la racit. La final, desprindem cu grija bezelele de pe foaia de copt. Pofta buna!

Sebastian

Adaugă un comentariu

Piure de cartofi
anterior
Piure de cartofi cu unt si smantana
Salata de ton cu rosii
urmator
Salata de ton cu rosii si branza
Piure de cartofi
anterior
Piure de cartofi cu unt si smantana
Salata de ton cu rosii
urmator
Salata de ton cu rosii si branza

Adaugă un comentariu

364929867