Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Clatite cu dulceata

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste clatite cu dulceata sunt un desert pe care cred ca orice copil (si nu numai) si-l doreste. Sunt usor de facut doar ca necesita timp si un pic de rabdare.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste clatite cu dulceata sunt un desert pe care cred ca orice copil (si nu numai) si-l doreste. Sunt usor de facut doar ca necesita timp si un pic de rabdare.

Se intampla destul de des sa stam seara cu prietenii si sa ne vina pofta de clatite cu dulceata cand vrem ceva dulce. Sunt atat de gustoase incat mancam pana nu mai putem 🙂 . Sunt si usor de facut doar ca necesita ceva timp. Vara, cand e foarte cald afara, e cam dificil sa stai in bucatarie sa intorci la clatite. Dar, chiar si asa, asteptam sa vina seara si ne apucam de treaba. Mai bem o limonada cu gheata, o bere rece si rezolvam problema. Putem sa umplem clatitele si cu crema de ciocolata, inghetata sau alte astfel de bunataturi dar asta e deja alta discutie.

P.S. Ca tot veni vorba de ceva dulce, va recomandam un desert de care sigur ati avut parte in copilarie: Gris cu lapte! Sigur o sa va placa si o sa va trezeasca amintiri de pe vremea copilariei ☺️.

Haideti sa trecem acum la treaba!

Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceste clatite cu dulceata sunt un desert pe care cred ca orice copil (si nu numai) si-l doreste. Sunt usor de facut doar ca necesita timp si un pic de rabdare.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Intr-un castron inalt, batem bine ouale cu un tel adaugand zaharul si un praf de sare. Incepem sa punem faina amestecand continuu cu o lingura. In momentul in care compozitia devine din ce in ce mai densa, adaugam o lingura de ulei. Continuam sa amestecam si incepem sa adaugam lapte. Punem cu grija faina in ploaie ca sa nu se formeze cocoloase. Rezultatul va fi o compozitie de o consistenta potrivita, nici prea moale nici prea tare.
  • Incingem bine tigaia si punem foarte putin ulei (cateva picaturi). Cu un polonic turnam compozitia in tigaia incinsa, avand grija sa acoperim intreaga suprafata a tigaii. Incercati sa nu turnati compozitie mai mult decat este necerar, altfel clatitele vor iesi prea groase. Ele trebuie sa fie cat mai subtiri. Dupa ce s-a facut clatita pe o parte (o puteti desprinde usor cu o spatula sa o verificati daca a inceput sa se coaca) intorceti-o pe partea cealalta. Mai lasati-o cateva secunde dupa care o puteti scoate din tigaie. Continuati astfel si cu urmatoarele clatite. Important este sa folositi cat mai putin ulei iar tigaia sa fie tot timpul bine incinsa. Puteti folosi o pensula speciala pentru a intinde uleiul in tigaie. Astfel, clatitele nu vor iesi prea grase si uleioase.
  • La final, dupa ce ati facut toate clatitele, le puteti umple cu ce fel de dulceata doriti. Clatitele sunt foarte bune si gustoase in special cand sunt un pic caldute. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 583kcal (29%)Carbohidrati: 90g (30%)Proteine: 14g (28%)Grasimi: 18g (28%)Grasimi saturate: 4g (25%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 11gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 97mg (32%)Sodiu: 97mg (4%)Potasiu: 329mg (9%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 32g (36%)Vitamina A: 328IU (7%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 4mg (5%)Vitamina D: 2µg (13%)Calciu: 190mg (19%)Fier: 4mg (22%)Magneziu: 34mg (9%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: