Background Image
0 0
Clatite cu dulceata

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
un litru de lapte minim 3,5 % grasime
~500g faina de grau
4 oua
o lingura de zahar
100ml ulei
un borcan de 400g de dulceata puteti inlocui cu gem, crema de ciocolata, etc.

Clatite cu dulceata

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 2 ore
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Se intampla destul de des sa stam seara cu prietenii si sa ne vina pofta de clatite cu dulceata cand vrem ceva dulce. Sunt atat de gustoase incat mancam pana nu mai putem 🙂 . Sunt si usor de facut doar ca necesita ceva timp. Vara, cand e foarte cald afara, e cam dificil sa stai in bucatarie sa intorci la clatite. Dar, chiar si asa, asteptam sa vina seara si ne apucam de treaba. Mai bem o limonada cu gheata, o bere rece si rezolvam problema. Putem sa umplem clatitele si cu crema de ciocolata, inghetata sau alte astfel de bunataturi dar asta e deja alta discutie. Haideti sa trecem la treaba!

(Vizualizari: 684 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Intr-un castron inalt, batem bine ouale cu un tel adaugand zaharul si un praf de sare. Incepem sa punem faina amestecand continuu cu o lingura. In momentul in care compozitia devine din ce in ce mai densa, adaugam o lingura de ulei. Continuam sa amestecam si incepem sa adaugam lapte. Punem cu grija faina in ploaie ca sa nu se formeze cocoloase. Rezultatul va fi o compozitie de o consistenta potrivita, nici prea moale nici prea tare.

2
Gata

Incingem bine tigaia si punem foarte putin ulei (cateva picaturi). Cu un polonic turnam compozitia in tigaia incinsa, avand grija sa acoperim intreaga suprafata a tigaii. Incercati sa nu turnati compozitie mai mult decat este necerar, altfel clatitele vor iesi prea groase. Ele trebuie sa fie cat mai subtiri. Dupa ce s-a facut clatita pe o parte (o puteti desprinde usor cu o spatula sa o verificati daca a inceput sa se coaca) intorceti-o pe partea cealalta. Mai lasati-o cateva secunde dupa care o puteti scoate din tigaie. Continuati astfel si cu urmatoarele clatite. Important este sa folositi cat mai putin ulei iar tigaia sa fie tot timpul bine incinsa. Puteti folosi o pensula speciala pentru a intinde uleiul in tigaie. Astfel, clatitele nu vor iesi prea grase si uleioase.

3
Gata

La final, dupa ce ati facut toate clatitele, le puteti umple cu ce fel de dulceata doriti. Clatitele sunt foarte bune si gustoase in special cand sunt un pic caldute. Pofta buna!

Sebastian

Adaugă un comentariu

Fasole cu carnati
anterior
Fasole cu carnati
Salata orientala
urmator
Salata orientala
Fasole cu carnati
anterior
Fasole cu carnati
Salata orientala
urmator
Salata orientala

Adaugă un comentariu

364929867