0 0
Crema de zahar ars

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
1 litru lapte minim 3,5% grasime
6 oua
6 linguri zahar

Crema de zahar ars

Tip:
  • La cuptor
  • Servire rece
Bucataria:
  • 120 min
  • Portii: 6
  • Usor

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Crema de zahar ars tot timpul imi aduce aminte de copilarie. Cand voiam ceva bun, mama imi facea acest desert. Imi placea la nebunie! Nici acuma nu pot spune ca-mi displace, doar ca prefer ceva cu carnita mai degraba ­čÖé Crema de zahar ars este un desert foarte bun, foarte gustos, care se potrivesete in orice sezon si este binevenit in orice ocazie. Pentru ca se serveste rece, este foarte bine venita vara, cand afara sunt calduri foarte greu de suportat. Nu este greu de facut iar cei mici (si nu numai) vor fi super incantati! Aceasta este reteta mea (mostenita de la mama mea):

(Vizualizari: 169 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Se pun doua linguri cu varf de zahar la ars intr-o oala care sa poate fi bagata ulterior si la cuptor. Lasam sa se arda zaharul pana ce capata o culoare aurie. Atentie, cu cat este mai inchis la culoare cu atat este mai amar. Luati oala de pe foc si intindeti bine zaharul pe peretii acesteia. Aveti grija sa nu va ardeti, este foarte periculos acest zahar ars! Lasati oala la racit. Daca aveti copii prin preajma, feriti oala astfel incat acestia sa nu poata ajunge la ea.

2
Gata

Bateti bine ouale pana se fac spuma dupa care adaugati zaharul. Continuati pana s-a topit si zaharul. Nu este nevoie sa separat albusul de galbenus.
Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugati laptele si mestecati usor. Optional se mai poate adauga aroma de vanilie

3
Gata

Incingeti cuptorul la o temperatura medie. Dupa ce s-a racit bine oala adaugati compozitia si lasati-o la cuptor cca. 30 min sau pana compozitia incepe sa se desprinda de pe peretii oalei. Se serveste rece.
Pofta buna !

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
omleta cu cascaval
anterior
Omleta cu cascaval
tocanita de urzici
urmator
Tocanita de urzici cu smantana si usturoi
omleta cu cascaval
anterior
Omleta cu cascaval
tocanita de urzici
urmator
Tocanita de urzici cu smantana si usturoi

Adaugati comentariul dvs.