Ingrediente
-
1 litru lapteminim 3,5% grasime
-
6 oua
-
6 linguri zahar
Indicatii
Crema de zahar ars tot timpul imi aduce aminte de copilarie. Cand voiam ceva bun, mama imi facea acest desert. Imi placea la nebunie! Nici acuma nu pot spune ca-mi displace, doar ca prefer ceva cu carnita mai degraba 🙂 Crema de zahar ars este un desert foarte bun, foarte gustos, care se potrivesete in orice sezon si este binevenit in orice ocazie. Pentru ca se serveste rece, este foarte bine venita vara, cand afara sunt calduri foarte greu de suportat. Nu este greu de facut iar cei mici (si nu numai) vor fi super incantati! Aceasta este reteta mea (mostenita de la mama mea):
Pasi
1
Gata
|
Se pun doua linguri cu varf de zahar la ars intr-o oala care sa poate fi bagata ulterior si la cuptor. Lasam sa se arda zaharul pana ce capata o culoare aurie. Atentie, cu cat este mai inchis la culoare cu atat este mai amar. Luati oala de pe foc si intindeti bine zaharul pe peretii acesteia. Aveti grija sa nu va ardeti, este foarte periculos acest zahar ars! Lasati oala la racit. Daca aveti copii prin preajma, feriti oala astfel incat acestia sa nu poata ajunge la ea. |
2
Gata
|
Bateti bine ouale pana se fac spuma dupa care adaugati zaharul. Continuati pana s-a topit si zaharul. Nu este nevoie sa separat albusul de galbenus. |
3
Gata
|
Incingeti cuptorul la o temperatura medie. Dupa ce s-a racit bine oala adaugati compozitia si lasati-o la cuptor cca. 30 min sau pana compozitia incepe sa se desprinda de pe peretii oalei. Se serveste rece. |