Invatati cum sa faceti o omleta pufoasa si gustoasa din 4 oua si cascava. Perfecta pentru micul dejun sau chiar ca o cina rapida.
Omleta cu cascaval

Omleta cu cascaval este una din mancarurile mele preferate pentru prima parte a zilei. Daca avem musafiri dimineata tot timpul ii incantam cu aceasta reteta simpla dar super gustoasa. Ca si omleta cu ceapa, se prepara foarte repede si este incredibil de gustoasa. Mie, personal, cascavalul imi place mult mai mult in mancare decat mancat ca atare. Cascavalul simplu, mi se pare usor inecacios. Dar asta este doar parerea mea, luati-o ca atare. De asemenea, pentru un aspect si mai frumos (dar si un gust mai bun) recomand, daca este cu putinta, folosirea oalelor de casa. Haideti sa trecem la treaba!

Omleta cu cascaval
Va place reteta?
↑ Click pentru a o evalua ↑
Invatati cum sa faceti o omleta pufoasa si gustoasa din 4 oua si cascava. Perfecta pentru micul dejun sau chiar ca o cina rapida.
Portii:
Distribuie pe Facebook
Printeaza
Pin
Evalueaza reteta
Echipament
Ingrediente
- 4 oua
- 150 g cascaval
- 1/4 lingurita sare (dupa gust)
- 1/4 lingurita piper negru macinat (dupa gust)
- 1 lingura ulei de floarea soarelui (sau de masline, sau unt)
Instructiuni
- Ouale se bat bine cu o furculita sau un tel pana se fac spuma, se adauga un praf de sare si un pic de piper negru macinat. Nu este nevoie sa separam albusul de galbenus.
- Punem la incins o tigaie cu putin ulei (sau unt de masa pentru un gust mai placut) dupa care turnam ouale batute spuma si le lasam cateva minute.
- Dupa ce s-a facut pe o parte omleta, o intoarcem si radem cascavalul printr-o razatoare mare pe deasupra. Pentru a iesi cat mai aspectuasa se poate intoarce in capac, intorcand practic tigaia invers pana ce omleta cade in capac apoi din capac o punem cu grija inapoi in tigaie. Punem capacul si mai lasam la foc mic cateva minute (2 – 3 minute).
- La final puteti adauga frunze de ceapa verde, patrunjel proaspat, oregano sau alte verdeturi preferate. Merge foarte bine cu o salata de rosii cu busuioc. Pofta buna!
Nutritie per portie
Calorii: 495kcal (25%)Carbohidrati: 3g (1%)Proteine: 29g (58%)Grasimi: 41g (63%)Grasimi saturate: 18g (113%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 15gGrasimi trans: 0.04gColesterol: 402mg (134%)Sodiu: 910mg (40%)Potasiu: 183mg (5%)Fibre: 0.1gZahar: 1g (1%)Vitamina A: 1228IU (25%)Calciu: 581mg (58%)Fier: 2mg (11%)
Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.
Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!