Omleta cu cascaval

Vezi Reteta
Durata: 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Invatati cum sa faceti o omleta pufoasa si gustoasa din 4 oua si cascava. Perfecta pentru micul dejun sau chiar ca o cina rapida.

Vezi Reteta
Durata: 20 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Invatati cum sa faceti o omleta pufoasa si gustoasa din 4 oua si cascava. Perfecta pentru micul dejun sau chiar ca o cina rapida.

Omleta cu cascaval este una din mancarurile mele preferate pentru prima parte a zilei. Daca avem musafiri dimineata tot timpul ii incantam cu aceasta reteta simpla dar super gustoasa. Ca si omleta cu ceapa, se prepara foarte repede si este incredibil de gustoasa. Mie, personal, cascavalul imi place mult mai mult in mancare decat mancat ca atare. Cascavalul simplu, mi se pare usor inecacios. Dar asta este doar parerea mea, luati-o ca atare. De asemenea, pentru un aspect si mai frumos (dar si un gust mai bun) recomand, daca este cu putinta, folosirea oalelor de casa. Haideti sa trecem la treaba!

Omleta cu cascaval

Omleta cu cascaval

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Invatati cum sa faceti o omleta pufoasa si gustoasa din 4 oua si cascava. Perfecta pentru micul dejun sau chiar ca o cina rapida.
Timp preparare: 10 minute
Timp gatire: 10 minute
Timp total: 20 minute
Portii: 2
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Mic Dejun
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Ouale se bat bine cu o furculita sau un tel pana se fac spuma, se adauga un praf de sare si un pic de piper negru macinat. Nu este nevoie sa separam albusul de galbenus.
  • Punem la incins o tigaie cu putin ulei (sau unt de masa pentru un gust mai placut) dupa care turnam ouale batute spuma si le lasam cateva minute.
  • Dupa ce s-a facut pe o parte omleta, o intoarcem si radem cascavalul printr-o razatoare mare pe deasupra. Pentru a iesi cat mai aspectuasa se poate intoarce in capac, intorcand practic tigaia invers pana ce omleta cade in capac apoi din capac o punem cu grija inapoi in tigaie. Punem capacul si mai lasam la foc mic cateva minute (2 – 3 minute).
  • La final puteti adauga frunze de ceapa verde, patrunjel proaspat, oregano sau alte verdeturi preferate. Merge foarte bine cu o salata de rosii cu busuioc. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 495kcal (25%)Carbohidrati: 3g (1%)Proteine: 29g (58%)Grasimi: 41g (63%)Grasimi saturate: 18g (113%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 15gGrasimi trans: 0.04gColesterol: 402mg (134%)Sodiu: 910mg (40%)Potasiu: 183mg (5%)Fibre: 0.1gZahar: 1g (1%)Vitamina A: 1228IU (25%)Calciu: 581mg (58%)Fier: 2mg (11%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: