Ingrediente
-
4 oua
-
150g cascaval
-
dupa gust sare
-
dupa gust piper negru macinat
-
1 lingura uleise poate inlocui cu unt pentru un gust si mai placut
Indicatii
Omleta cu cascaval este una din mancarurile mele preferate pentru prima parte a zilei. Daca avem musafiri dimineata tot timpul ii incantam cu aceasta reteta simpla dar super gustoasa. Ca si omleta cu ceapa, se prepara foarte repede si este incredibil de gustoasa. Mie, personal, cascavalul imi place mult mai mult in mancare decat mancat ca atare. Cascavalul simplu, mi se pare usor inecacios. Dar asta este doar parerea mea, luati-o ca atare. De asemenea, pentru un aspect si mai frumos (dar si un gust mai bun) recomand, daca este cu putinta, folosirea oalelor de casa. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Ouale se bat bine cu o furculita sau un tel pana se fac spuma, se adauga un praf de sare si un pic de piper negru macinat. Nu este nevoie sa separam albusul de galbenus. |
2
Gata
|
Punem la incins o tigaie cu putin ulei (sau unt de masa pentru un gust mai placut) dupa care turnam ouale batute spuma si le lasam cateva minute. |
3
Gata
|
Dupa ce s-a facut pe o parte omleta, o intoarcem si radem cascavalul printr-o razatoare mare pe deasupra. Pentru a iesi cat mai aspectuasa se poate intoarce in capac, intorcand practic tigaia invers pana ce omleta cade in capac apoi din capac o punem cu grija inapoi in tigaie. Punem capacul si mai lasam la foc mic cateva minute (2 - 3 minute). |
4
Gata
|
La final puteti adauga frunze de ceapa verde, patrunjel proaspat, oregano sau alte verdeturi preferate. Merge foarte bine cu o salata de rosii cu busuioc. Pofta buna! |