Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Tocanita de urzici cu smantana

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Tocanita de urzici cu smantana este o mancare foarte sanatoasa, bogata in special in fier. Primavara, cand apar urzicile, este perioada ideala de a prepara aceasta reteta gustoasa.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Tocanita de urzici cu smantana este o mancare foarte sanatoasa, bogata in special in fier. Primavara, cand apar urzicile, este perioada ideala de a prepara aceasta reteta gustoasa.

Aceasta tocanita de urzici este o mancare de sezon, de primavara. Cand apar urzicile este bine sa nu lipseasca din nici o bucatarie. Urzicile sunt pline de vitamine (ca si busuiocul) in special de fier. Aceasta mancare se poate face si de post, eliminand din reteta oul si smantana. E bine ca macar odata, de doua ori pe an, sa mancam o tocanita de urzici. Organismul nostru are nevoie de toate aceste vitamine si minerale. Chiar si zeama ce rezulta dupa ce fierbem urzicile este foarte sanatoasa. Aceasta se foloseste in tratamente pentru par, reumatism dar si alte afectiuni destul de des intalnite in zilele noastre. Sa trecem la treaba!

Tocanita de urzici cu smantana

Tocanita de urzici cu smantana

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Tocanita de urzici cu smantana este o mancare foarte sanatoasa, bogata in special in fier. Primavara, cand apar urzicile, este perioada ideala de a prepara aceasta reteta gustoasa.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora
Timp total: 1 ora 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Instructiuni

  • Se aleg urzicile si se spala foarte bine cu apa rece si se pun la scurs.
  • Dupa ce s-au scurs, se pun in apa oparita si se lasa pe foc pana incep sa scada. Cand sunt fierte se pun deoparte.
  • Curatim cativa catei de usturoi si dupa ce i-am spalat bine, ii tocam marunt si ii tragem foarte putin prin ulei.
  • Peste usturoiul din tigaie adaugam urzicile bine scurse si amestecam continuu.
  • Spre final adaugam smantana si oul si amestecam iarasi foarte bine timp de cateva minute. Adaugam sare dupa gust. Aceasta tocanita se poate servi cu ochiuri.
    Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 406kcal (20%)Carbohidrati: 40g (13%)Proteine: 18g (36%)Grasimi: 20g (31%)Grasimi saturate: 10g (63%)Grasimi polinesaturate: 1gGrasimi mononesaturate: 7gGrasimi trans: 0.01gColesterol: 124mg (41%)Sodiu: 62mg (3%)Potasiu: 1751mg (50%)Fibre: 35g (146%)Zahar: 2g (2%)Vitamina A: 10725IU (215%)Vitamina C: 1mg (1%)Calciu: 2449mg (245%)Fier: 9mg (50%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: