Ingrediente
-
2kg urzici
-
1 - 2 oua
-
150g smantanacu cat mai grasa cu atat mai gustoasa si mai sanatoasa
-
1 lingura uleiSe poate folosi si ulei de masline
-
5 catei de usturoi
Indicatii
Aceasta tocanita de urzici este o mancare de sezon, de primavara. Cand apar urzicile este bine sa nu lipseasca din nici o bucatarie. Urzicile sunt pline de vitamine (ca si busuiocul) in special de fier. Aceasta mancare se poate face si de post, eliminand din reteta oul si smantana. E bine ca macar odata, de doua ori pe an, sa mancam o tocanita de urzici. Organismul nostru are nevoie de toate aceste vitamine si minerale. Chiar si zeama ce rezulta dupa ce fierbem urzicile este foarte sanatoasa. Aceasta se foloseste in tratamente pentru par, reumatism dar si alte afectiuni destul de des intalnite in zilele noastre. Sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Se aleg urzicile si se spala foarte bine cu apa rece si se pun la scurs. |
2
Gata
|
Dupa ce s-au scurs, se pun in apa oparita si se lasa pe foc pana incep sa scada. Cand sunt fierte se pun deoparte. |
3
Gata
|
Curatim cativa catei de usturoi si dupa ce i-am spalat bine, ii tocam marunt si ii tragem foarte putin prin ulei. |
4
Gata
|
Peste usturoiul din tigaie adaugam urzicile bine scurse si amestecam continuu. |
5
Gata
|
Spre final adaugam smantana si oul si amestecam iarasi foarte bine timp de cateva minute. Adaugam sare dupa gust. Aceasta tocanita se poate servi cu ochiuri. |