Ingrediente
-
un litru de laptemin. 3,5 % grasime
-
100g de gris
-
cateva lingurite de dulceatade cirese amare, de capsuni, de visine, etc.
-
4 - 5 linguri de zaharsau cat vreti dvs. sa fie de dulce grisul
-
un praf de sare
Indicatii
Desertul copilariei: gris cu lapte! Imi aduc aminte ca pe vremea copilariei noastre nu erau atatea dulciuri in magazine. Nu erau fel si fel de ciocolatele, de bomboane, napolitane, etc. Si chiar daca erau, posibilitatile erau destul de limitate la vremea respectiva. In timp, lucrurile s-au mai schimbat. Acuma cred ca mai oricine isi poate cumpara o ciocolata, o prajitura… Dar, chiar si asa, un desert facut in casa, pe langa faptul ca este mult mai gustos, este si mai sanatos. Nimic nu se compara cu o prajiturica, o clatita proaspat facuta. Nu mai zic de aroma si mirosul imbietor care apare in casa.. O nebunie! Apropo, daca va este pofta si de clatite gasiti aici o reteta foarte gustoasa. Haideti sa facem impreuna gris cu lapte (si cu un strop de dulceata, era sa uit) 🙂 .
Pasi
1
Gata
|
Punem laptele intr-o oala la fiert, la foc potrivit (sa nu fie prea tare focul). Adaugam zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba laptele adaugam grisul in ploaie. Amestecam continuu pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase. Lasam sa fiarba timp de 15 - 20 de minute la foc mic. |
2
Gata
|
Dupa ce a fiert, punem grisul in forme. Fie cupe de inghetata, fie pahare sau ce aveti dvs. la indemana. Lasam sa se raceasca si adaugam pe fiecare portie cate o lingurita de dulceata. Dulceata noastra preferata este de cirese amare sau de capsuni. Fiecare cu gusturile lui sau cu ce are prin casa :) . Se serveste rece. Va dorim pofta buna! |