Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Gris cu lapte – desertul copilariei

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acest gris cu lapte este desertul copilariei mele. Se prepară foarte rapid fierbând laptele cu zahăr și sare, apoi se adaugă grișul treptat, amestecând continuu. Se răcește în forme și se servește cu dulceață.

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Acest gris cu lapte este desertul copilariei mele. Se prepară foarte rapid fierbând laptele cu zahăr și sare, apoi se adaugă grișul treptat, amestecând continuu. Se răcește în forme și se servește cu dulceață.

Desertul copilariei: gris cu lapte! Imi aduc aminte ca pe vremea copilariei noastre nu erau atatea dulciuri in magazine. Nu erau fel si fel de ciocolatele, de bomboane, napolitane, etc. Si chiar daca erau, posibilitatile erau destul de limitate la vremea respectiva. In timp, lucrurile s-au mai schimbat. Acuma cred ca mai oricine isi poate cumpara o ciocolata, o prajitura… Dar, chiar si asa, un desert facut in casa, pe langa faptul ca este mult mai gustos, este si mai sanatos. Nimic nu se compara cu o prajiturica, o clatita proaspat facuta. Nu mai zic de aroma si mirosul imbietor care apare in casa.. O nebunie! Apropo, daca va este pofta si de clatite gasiti aici o reteta foarte gustoasa. Haideti sa facem impreuna gris cu lapte (si cu un strop de dulceata, era sa uit) 🙂 .

Gris cu lapte

Gris cu lapte – desertul copilariei

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Acest gris cu lapte este desertul copilariei mele. Se prepară foarte rapid fierbând laptele cu zahăr și sare, apoi se adaugă grișul treptat, amestecând continuu. Se răcește în forme și se servește cu dulceață.
Timp preparare: 10 minute
Timp gatire: 20 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Punem laptele intr-o oala la fiert, la foc potrivit (sa nu fie prea tare focul). Adaugam zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba laptele adaugam grisul in ploaie. Amestecam continuu pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase. Lasam sa fiarba timp de 15 – 20 de minute la foc mic.
  • Punem laptele intr-o oala la fiert, la foc potrivit (sa nu fie prea tare focul). Adaugam zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba laptele adaugam grisul in ploaie. Amestecam continuu pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase. Lasam sa fiarba timp de 15 – 20 de minute la foc mic.

Nutritie per portie

Calorii: 361kcal (18%)Carbohidrati: 60g (20%)Proteine: 12g (24%)Grasimi: 9g (14%)Grasimi saturate: 5g (31%)Grasimi polinesaturate: 0.4gGrasimi mononesaturate: 2gColesterol: 31mg (10%)Sodiu: 254mg (11%)Potasiu: 453mg (13%)Fibre: 1g (4%)Zahar: 37g (41%)Vitamina A: 418IU (8%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 2mg (2%)Vitamina D: 3µg (20%)Calciu: 327mg (33%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 44mg (11%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: