0 0
Sos ragu (sos bolognese)

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 - 2 morcovi mai mici
cateva bucati de tulpina de telina de la o telina
o ceapa mai mica
doi catei de usturoi
50 ml ulei de masline
250 g carne tocata de pui sa fie tocata cat mai fin
250 g carne tocata de porc sa fie tocata cat mai fin si sa nu fie prea grasa
250 g carne tocata de vita sa fie tocata cat mai fin
carnea de la doi carnati proaspeti aprox. 250 g
un pahar de vin alb vin alb sec, de buna calitate
3 conserve (400g fiecare) de rosii decojite taiate
sare
piper negru macinat

Sos ragu (sos bolognese)

Tip:
  • Pe aragaz
  • Prajit
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Astazi va vom prezenta uimitoare reteta de sos ragu ce se foloseste la prepararea pastelor bolognese. Gasiti aici reteta. V-o recomandam cu caldura 🙂 Denumirea italieneasca a acestui sos este de ragù alla bolognese (sos bolognese). Din denumirea lui ne putem da seama ca acest sos isi are originea din orasul Bolognia, situat in partea de nord a Italiei. Acest oras este capitala regiunii Emilia-Romagna, daca nu prima, cel putin printre cele mai recunoscute si apreciate zone gastronomice de pe glob. Revenind la sosul nostru ragu, acesta a fost creat de catre Alberto Alvisi in secolul al XVIII-lea. Acest sos mai este folosit si la reteta de lasagna. Este un sos pe baza de carne.

Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

(Vizualizari: 94 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le tragem 2 - 3 minute la foc mediu prin uleiul de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam bine. Lasam pe foc pana ce carnea incepe sa se albeasca. Adaugam paharul de vin alb. Va recomand sa cumparati un vin alb sec, de o calitate cat mai buna. Nu foloisit altfel de vin pentru ca riscati sa schimbati radical gustul sosului.

2
Gata

Dupa ce incepe sa fiarba carnea impreuna cu vinul alb si legumele, vom adauga cele trei conserve de rosii decojite bucati, sare si piper negru macinat. Puteti pune si un pic de ardei iute, va da un gust mai bun, mai intens.
Amestecam bine si lasam la foc mediu spre mic sa fiarba timp de o ora, o ora si jumatate. Cand vedem ca se ridica la suprafata uleiul (grasimea) inseamna ca sosul este gata.

3
Gata

Acest sos se foloseste pentru prepararea pastelor bolognese sau a lasagniei. Noi, pentru ca necesita ceva munca in prepararea acestei retete, preferam sa marim cantitatile de ingrediente si sa punem sos si in cutiute mici de aluminiu pe care le acoperim (tot cu folie de aluminiu) si le lasam la congelat. Cand ni se face pofta de astfel de paste, nu ramane decat sa scoatem cateva cutiute cu sos din congelator pe care sa le punem peste unul, doi catei de usturoi tocati marunti si caliti in ulei de masline si doua, trei linguri de suc de rosii. Mai lasam pe foc 5 - 10 minute dupa care sosul este gata pentru prepararea pastelor dorite.
Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
cotlet de porc la gratar
anterior
Cotlet de porc la gratar
Paste bolognese
urmator
Paste bolognese
cotlet de porc la gratar
anterior
Cotlet de porc la gratar
Paste bolognese
urmator
Paste bolognese

Adaugă un comentariu