Ingrediente
-
800g carne de pui dezosatapipet de pui, pulpe de pui
-
1kg ardei gras rosuse poate folosi si alta culoare sau chiar mai multe culori
-
2 buc ceapa
-
2 linguri uleise poate folosi si ulei de masline
Indicatii
Aceasta reteta de ardei gras cu carne de pui este o mancare usoara, nu foarte greu de facut si la-ndemana oricui. Este un preparat foarte delicioasa. Ce-i drept, in sezonul rece ardeii grasi sunt un pic mai scumpi si nu sunt atat de gustosi cum sunt in sezonul de vara / toamna, dar, chiar si asa, este o mancare foarte gustoasa. De asemenea, daca aveti de unde procura un pui de tara, sanatos, este si mai bine. Mancarea va fi si mai gustoasa dar si mai satioasa. Creste doar un pic timpul de preparare, dar merita. Va invit acum sa trecem la traba!
Pasi
1
Gata
|
Se curata carnea bine si se spala dupa care se portioneaza in fasii nici prea mari, nici prea mici. |
2
Gata
|
Ceapa se curata si se spala apoi se toaca marunt. Se pune intr-o oala si se trage putin in ulei. |
3
Gata
|
Ardeii grasi, dupa ce au fost curatati si spalati bine, se taie fasii de-a lungul lor si se pun deoparte. |
4
Gata
|
Dupa ce s-a inmuiat ceapa si incepe usor sa se aureasca, se pune carnea pe deasupra si se amesteca. Se lasa pe foc pana ce carnea s-a rumenit un pic iar apoi se pun ardeii grasi. Se amesteca si se mai lasa cateva minute pe foc. Pentru a iesi o mancare cat mai aspectuoasa recomandarea mea este ca ardeii sa stea cat mai putin pe foc pentru a nu se inmuia prea tare. Se adauga sare dupa gust. |