Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Budinca de creier de porc la cuptor

Vezi Reteta
Durata: 1 ora
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Descopera budinca de creier de porc la cuptor - o reteta reinterpretata ce va aduce un gust surprinzator meselor dvs. Musafirii vor fi super incantati.

Vezi Reteta
Durata: 1 ora
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Descopera budinca de creier de porc la cuptor - o reteta reinterpretata ce va aduce un gust surprinzator meselor dvs. Musafirii vor fi super incantati.

Budinca de creier de porc la cuptor este una din specialitatile noastre. Facem retete bazate pe creier de porc destul de des. Ne place foarte mult acest tip de carne. Sau mai bine zis si acest tip de carne 🙂 . Gasiti de exemplu aici o reteta foarte buna de creier pane. Nu este greu de facut aceasta budinca. Este de asemenea si foarte aspectuoasa. Musafirii dvs. cu siguranta vor fi incantati. Este in acelasi timp si o mancare destul de satioasa. Nici timpul de coacere nu este unul foarte mare, asa ca va invitam sa gatim impreuna o reteta delicioasa.

Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Budinca de creier de porc la cuptor

Budinca de creier de porc la cuptor

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Descopera budinca de creier de porc la cuptor – o reteta reinterpretata ce va aduce un gust surprinzator meselor dvs. Musafirii vor fi super incantati.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 40 minute
Timp total: 1 ora
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor, pe aragaz
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam foarte bine creierul si-l punem la scurs. Atentie, daca este creier congelat si/sau separat mecanic, aveti grija sa-l spalati foarte bine pentru ca exista riscuri destul de mari sa gasiti bucatele foarte fine de os si nu ar fi prea dragut.
  • Punem o oala cu apa la fiert. In apa adaugam un praf de sare si o lingurta de otet. In momentul in care incepe sa fiarba apa, adaugam creierul de porc si-l lasam sa fiarba timp de 5 minute. Nu trebuie sa fie foarte bine fiert. El se va coace in cuptor. Dupa ce l-am fiert, il punem intr-o sita la scurs.
  • Batem bine ouale, adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. Punem si smantanta dupa care adaugam creiurl de porc, amestecand usor cu o lingura. Sa incercati sa nu sfaramati prea tare creierul.
  • Ungem o tava cu unt. Noi folosim o tava de sticla (yena) cu capac. Adaugam compozitia (creierul amestecat cu ouale si smantana) iar pe deasupra radem printr-o razatoare mai mare cascavalul. Incingem cuptorul la foc potrivit si lasam budinca sa se coaca timp de aproximativ 20 – 30 de minute. Cascavalul se va topi si se va forma o crusta maronie super delicioasa. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 409kcal (20%)Carbohidrati: 1gProteine: 25g (50%)Grasimi: 34g (52%)Grasimi saturate: 14g (88%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 8gGrasimi trans: 0.2gColesterol: 3365mg (1122%)Sodiu: 515mg (22%)Potasiu: 323mg (9%)Fibre: 0.02gZahar: 1g (1%)Vitamina A: 769IU (15%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 18mg (22%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 217mg (22%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 27mg (7%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: