0 0
Budinca de creier de porc la cuptor

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg creier de porc
6 oua
100 g smantana min. 20% grasime
200 g cascaval
50 g unt pentru a unge tava
jumatate de lingurita de sare dupa gust
jumatate de lingurita de piper negru macinat dupa gust

Budinca de creier de porc la cuptor

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 8
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Budinca de creier de porc la cuptor este una din specialitatile noastre. Facem retete bazate pe creier de porc destul de des. Ne place foarte mult acest tip de carne. Sau mai bine zis si acest tip de carne ­čÖé . Gasiti de exemplu aici o reteta foarte buna de creier pane. Nu este greu de facut aceasta budinca. Este de asemenea si foarte aspectuoasa. Musafirii dvs. cu siguranta vor fi incantati. Este in acelasi timp si o mancare destul de satioasa. Nici timpul de coacere nu este unul foarte mare, asa ca va invitam sa gatim impreuna o reteta delicioasa. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

(Vizualizari: 1.142 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Spalam foarte bine creierul si-l punem la scurs. Atentie, daca este creier congelat si/sau separat mecanic, aveti grija sa-l spalati foarte bine pentru ca exista riscuri destul de mari sa gasiti bucatele foarte fine de os si nu ar fi prea dragut.

2
Gata

Punem o oala cu apa la fiert. In apa adaugam un praf de sare si o lingurta de otet. In momentul in care incepe sa fiarba apa, adaugam creierul de porc si-l lasam sa fiarba timp de 5 minute. Nu trebuie sa fie foarte bine fiert. El se va coace in cuptor. Dupa ce l-am fiert, il punem intr-o sita la scurs.

3
Gata

Batem bine ouale, adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. Punem si smantanta dupa care adaugam creiurl de porc, amestecand usor cu o lingura. Sa incercati sa nu sfaramati prea tare creierul.

4
Gata

Ungem o tava cu unt. Noi folosim o tava de sticla (yena) cu capac. Adaugam compozitia (creierul amestecat cu ouale si smantana) iar pe deasupra radem printr-o razatoare mai mare cascavalul. Incingem cuptorul la foc potrivit si lasam budinca sa se coaca timp de aproximativ 20 - 30 de minute. Cascavalul se va topi si se va forma o crusta maronie super delicioasa. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Pilaf de orez cu legume
anterior
Pilaf de orez cu legume
aripioare de pui la cuptor
urmator
Aripioare de pui la cuptor
Pilaf de orez cu legume
anterior
Pilaf de orez cu legume
aripioare de pui la cuptor
urmator
Aripioare de pui la cuptor

2 Comentarii Ascunde comentariile

Adaug─â un comentariu