Trei tratamente termice (fiert, calit si apoi copt Ć®n cuptor) pentru un amÄrĆ¢t de creier cu o texturÄ atĆ¢t de moale ???
Ingrediente
-
1 kg creier de porc
-
6 oua
-
100 g smantanamin. 20% grasime
-
200 g cascaval
-
50 g untpentru a unge tava
-
jumatate de lingurita de saredupa gust
-
jumatate de lingurita de piper negru macinatdupa gust
Indicatii
Budinca de creier de porc la cuptor este una din specialitatile noastre. Facem retete bazate pe creier de porc destul de des. Ne place foarte mult acest tip de carne. Sau mai bine zis si acest tip de carne š . Gasiti de exemplu aici o reteta foarte buna de creier pane. Nu este greu de facut aceasta budinca. Este de asemenea si foarte aspectuoasa. Musafirii dvs. cu siguranta vor fi incantati. Este in acelasi timp si o mancare destul de satioasa. Nici timpul de coacere nu este unul foarte mare, asa ca va invitam sa gatim impreuna o reteta delicioasa. Haideti sa vedem despre ce este vorba!
Pasi
1
Gata
|
Spalam foarte bine creierul si-l punem la scurs. Atentie, daca este creier congelat si/sau separat mecanic, aveti grija sa-l spalati foarte bine pentru ca exista riscuri destul de mari sa gasiti bucatele foarte fine de os si nu ar fi prea dragut. |
2
Gata
|
Punem o oala cu apa la fiert. In apa adaugam un praf de sare si o lingurta de otet. In momentul in care incepe sa fiarba apa, adaugam creierul de porc si-l lasam sa fiarba timp de 5 minute. Nu trebuie sa fie foarte bine fiert. El se va coace in cuptor. Dupa ce l-am fiert, il punem intr-o sita la scurs. |
3
Gata
|
Batem bine ouale, adaugam sare si piper negru macinat dupa gust. Punem si smantanta dupa care adaugam creiurl de porc, amestecand usor cu o lingura. Sa incercati sa nu sfaramati prea tare creierul. |
4
Gata
|
Ungem o tava cu unt. Noi folosim o tava de sticla (yena) cu capac. Adaugam compozitia (creierul amestecat cu ouale si smantana) iar pe deasupra radem printr-o razatoare mai mare cascavalul. Incingem cuptorul la foc potrivit si lasam budinca sa se coaca timp de aproximativ 20 - 30 de minute. Cascavalul se va topi si se va forma o crusta maronie super delicioasa. Va dorim pofta buna! |
10 Comentarii Ascunde comentariile
Trei tratamente termice (fiert, calit si apoi copt Ć®n cuptor) pentru un amÄrĆ¢t de creier cu o texturÄ atĆ¢t de moale ???
De ce nu ?!?
Asa e…prea multa munca,dar treb.tratat termic creier k la orice mancare k carne cand e mai bun preparat cand e un pic fripta…am calit creier k 3 oua…d.care am facut budinca.A iesit iam-iam cu ardei si spanac.
Super ! Pofta buna šš„
Groaznic! Nu se poate mĆ¢nca! SmĆ¢ntĆ¢na nu merge bine Ć®n combinatie cu creierul. Nu dor
Altora le-a placut foarte mult, dar stiti cum e.. gusturile nu se discuta š
Nu are gust bun! Ceva e nepotrivit! Nimeni nu vrea sÄ mÄnĆ¢nce aceastÄ budincÄ!
Imi pare rau! š Poate nu le place creierul de porc???
Foarte buna budinca, a iesit excelentā¦ eu am adaugat niste patrunjel verde tocat pentru culoare si gustā¦Felicitari!
Ma bucur ca va place!
Multumim ! š¤š¤š¤